Dating

Slik skyter du blink på datingappen

Og det starter med din egen profil. Vi har tipsene som sikrer deg kos i jula.

SLIK SIKRER DU JULEKOS OG HYGGE: Prøv deg frem med noen av tipsene i saken.
SLIK SIKRER DU JULEKOS OG HYGGE: Prøv deg frem med noen av tipsene i saken. Foto: Getty Images
Publisert

Datingapper er nærmest en vitenskap blitt. Mye kan gå galt i den virtuelle jakten på den rette kjæresten, elskeren eller one nighteren. Men en ting som faktisk er opplest og vedtatt, er at det hele starter med profilen. Din profil.

Valg av bilder og tekst spiller en stor rolle, skriver Independent og påpeker at om førsteinntrykket spiller en stor rolle i den virkelige verden, er det enda viktigere virtuelt. Ett sveip, og den hotte fyren eller dama kan være borte for alltid. Beslutningen om å sveipe til venstre eller høyre tas raskt og er utelukkende basert på inntrykket av bildene, og en profiltekst som mange ikke akkurat legger sjelen sin i.

Men det burde du. Vil du ikke ha et anstendig menneske som ikke ghoster eller breadcrumber deg?

For de uinnvidde betyr det å ghoste noen, at man bare lar hele dating.-relasjonen fade ut. Ingen forklaring eller tårevåte avskjeder. Ikke en gang en snap. Hard core stillhet, rett og slett. Breadcrumbing er rett og slett en ny versjon av å «ha noen gående på gress». Du blir kontaktet jevnlig for at du ikke skal glemme ham eller henne, men det blir aldri noe mer enn det heller.

Velg skikkelige bilder - dropp bilder fra snap chat

Ingenting skriker «amatør» mer enn blurry bilder fra snap chat med diverse grusomme filter, tatt en kveld man ikke husker særlig mye av. Iphone har bedre oppløsning enn mange kameraer, så ikke fall for fristelsen til å gjøre en slett jobb.

- Unngå kornede bilder, bilder med vennegjengen og ikke bruk gamle bilder, sier psykolog Madeleine Mason Roantree til Independent.

Roantree mener også at du bør unngå bilder i helfigur, men de tre andre punktene er muligens de aller viktigste?

Psykolog Jo Hemmings som jobber spesielt med adferdspsykologi, mener at bilder med filter fra Instagram og Snap Chat bør unngås helt. Velg bilder som speiler flere sider av personligheten din. De fleste apper gir brukerne muligheten til å legge til flere bilder, gjerne opptil seks, i tillegg til selve profilbildet.

- Når det viktigste er i boks, kan du begynne å vise dine kreative sider., sier psykolog Mason og utdyper:

- Tenk på hvordan du vil bli oppfattet. Hvis du bare drikker og fester på bildene, sender du signaler om at du er en sosial type, men du bør vurdere om det er en mulighet for at folk kanskje ikke tar deg seriøst.

Vis hvem du er i bioen

Ikke fall for fristelsen til å ty til klisjeer og bli «gladkristen» i omtalen av deg selv. «Jeg har et hjerte av gull» sier ingenting om deg som person. Vis heller sveiperne hvem du er, i stedet for å fortelle dem det. I stedet for å si at du er sporty, skriv heller: «Jeg gleder meg alltid til fotballtreningen» eller andre aktiviteter du har på planen. I stedet for å skrive at du er «familiekjær», skriv heller at du «ofte er barnevakt for nevøen din» og at du «gjerne tar en skitur med familien på hytta».

Profilen er på mange måter CV'en til prsonligheten din, bare at den har langt flere nyanserte krav.

Ikke lyv om høyde eller midjemål

Av en eller annen grunn har høyde blitt en nøkkelfaktor på enkelte apper. De stakkars gutta oppgir høyde i bioen og legger til »har forstått at dette er viktig». Åpenbart er det mange som har en greie for høye menn, men ikke fall for fristelsen til å legge til noen centimeter. Det er heller ikke så lurt å late som du nærmest bor på gymmet, når du i virkeligheten kun har googlet deg til nærmeste treningssenter.

- Du vil bli avslørt om du lyver, så du kan like godt komme som den du er og finne noen som vil like deg for nettopp det. Det betyr ikke at alle skjelettene i skapet må ut. Vær selektiv med det du velger å dele, men ikke smør på for å virke mer attraktiv, sier Mason.

Sjekk teksten for skrivefeil

Det kan virke prippent, men du bør unngå skrivefeil. Dersom du tar deg bryet med å sjekke at alt er riktig stavet, viser du at du ikke gir blaffen.

- Manglende apostrofer, blokkbokstaver innimellom og åpenbare skrivefeil er turn off, sier adferdspsykolog Hemmings.

- Selvom dette ikke er viktig for deg personlig, så sier det ganske mye om deg at du velger å droppe korrekturlesingen. Du virker lat og som du ikke bryr deg, sier hun.

Dersom du er usikker, få en venn til å lese gjennom eller bruk Google.

Denne saken ble første gang publisert 10/12 2018.

Les også