Slik lager du den beste iskaffen hjemme

Koster mindre, men smaker like godt.

SPAR PENGER: Om du kjøper en iskaffe, eller annen type kaffe, på vei til jobb hver dag, taper du faktisk 9000 kroner i året. Foto: Melk.no
SPAR PENGER: Om du kjøper en iskaffe, eller annen type kaffe, på vei til jobb hver dag, taper du faktisk 9000 kroner i året. Foto: Melk.no
Publisert

(SIDE2): Om vinteren klamrer vi oss til den varme kaffekoppen, men på hete sommermorninger kan det være minst like deilig med en iskaffe som en oppfrisker på vei til jobb.

Men, kjøper du den ute kan det fort bli mye penger. En iskaffe til 40 kroner hver arbeidsdag hele året blir over 9 000 kroner totalt, til tross for at iskaffe ikke er noen kunst å lage.

Opplysningskontoret for Meieriprodukter gir deg oppskriften slik at du kan spare penger, men fortsatt nyte en deilig iskaffe på vei ut døren!

Kok opp en kopp sterk kaffe(espresso) kvelden i forveien, og sett den i kjøleskapet.

· 2 dl melk

· 1 kopp espressokaffe

· 6 stk isbiter

· 1 ss honning (dersom du liker den søt)

Tilsett melk, honning og espressokaffe i en blender. Kjøres i blenderen i 30 sekunder, eller til ingrediensene er godt blandet. Legg isbitene i en liten termos eller drikkeflaske og hell iskaffen over, og du er klar til å gå ut døren.

Liker du best smaken av ismocca, bytter du bare ut melk med sjokolademelk, og honning med 30 g vaniljeis.

Denne oppskriften sikrer også at du får i deg en tredjedel av det daglige kalsiumbehovet ditt, og kan nytes med god samvittighet. Skål!

Ble du engasjert av denne saken? Hold deg oppdatert på flere forbrukersaker! Lik oss på Facebook!

Denne saken ble første gang publisert 21/06 2015.

Les også