«The Crown»

Slik blir siste sesong av «The Crown»: – En av tingene som veldig ofte sjokkerer folk

16. november er det duket for sesong 6 av «The Crown». Den superpopulære Netflix-serien avslutter hele den kongelige sagaen med 10 episoder.

<b>FØR TRAGEDIEN:</b> I den siste sesongen fortsetter den australske skuespilleren Elizabeth Debicki i rollen som Diana. De britiske guttene Fflyn Edwards (til venstre) og Rufus Kampa spiller henholdsvis prins Harry og prins William.
FØR TRAGEDIEN: I den siste sesongen fortsetter den australske skuespilleren Elizabeth Debicki i rollen som Diana. De britiske guttene Fflyn Edwards (til venstre) og Rufus Kampa spiller henholdsvis prins Harry og prins William. Foto: Netflix
Publisert

«The Crown» har blitt en av de aller mest populære seriene på Netflix siden første sesong tilbake i 2016.

Nå, syv år senere, er det premiere på den sjette og siste sesongen av den prisbelønnede serien, som er en fiktiv versjon av historien til den britiske kongefamilien.

For første gang er en sesong delt opp i to deler. Den første delen med fire episoder har premiere 16. november. Del to med seks episoder får sin premiere først 14. desember.

Du kan se siste sesong av «The Crown» her på Netflix torsdag 16. november.

Les også: Seriene vi gleder oss til høsten 2023

«The Crown» sesong 6

De fire første episodene dekker den siste perioden av prinsesse Dianas unge liv og perioden etter det tragiske dødsfallet i Paris 31. august 1997.

– En hjerteskjærende og intens tidsperiode. Vi kommer aldri helt til å forstå den, forteller Elizabeth Debicki (33) i en pressemelding fra Netflix om den nye sesongen.

<b>DEL 1</b>: Den første delen av sesong 6 kommer 16. november og består av fire episoder.
DEL 1: Den første delen av sesong 6 kommer 16. november og består av fire episoder. Foto: Netflix
<b>DEL 2:</b> Den andre delen av sesong 6 kommer 14. desember og består av seks episoder. 
DEL 2: Den andre delen av sesong 6 kommer 14. desember og består av seks episoder.  Foto: Netflix

Den australske skuespilleren spilte rollen som Diana i sesong 5 og fortsetter i rollen i den siste sesongen.

Khalid Abdalla (43) blir som i forrige sesong å se som filmskaperen og milliardærsønnen Dodi Fayed. TV-seerne får følge Diana og Dodi på deres første og siste sommer sammen før de begge omkom i bilulykken.

– Forholdet deres, fra start til slutt, varte i seks uker. Det er en av tingene som veldig ofte sjokkerer folk, forteller Abdalla i pressemeldingen.

Les også: Dronning Elizabeth og prinsesse Diana forsto hverandre aldri

Nye skuespillere

Imelda Staunton (67) og Dominic West (54) fortsetter også i rollene som dronning Elizabeth og prins Charles.

<b>MAJESTETEN:</b> Gjennom fem sesonger av «The Crown» har vi fulgt dronning Elizabeths opp- og nedturer gjennom hennes lange regjeringstid. I den siste sesongen er det Imelda Staunton som fortsatt spiller majesteten.
MAJESTETEN: Gjennom fem sesonger av «The Crown» har vi fulgt dronning Elizabeths opp- og nedturer gjennom hennes lange regjeringstid. I den siste sesongen er det Imelda Staunton som fortsatt spiller majesteten. Foto: Netflix

Den siste sesongen tar for årene fra 1997 til 2005, og nye skuespillere dukker opp som prins William og prins Harry. I den første delen er det Rufus Kampa (17) og Fflyn Edwards (14) som spiller rollene som prinsene.

<b>SPILLER PRINSEN:</b> Ed McVey har fått rollen som prins William. Skuespilleren er ikke spesielt kjent fra før og har kun spilt i teaterstykker. «The Crown» er dermed amerikanerens aller første TV-rolle.
SPILLER PRINSEN: Ed McVey har fått rollen som prins William. Skuespilleren er ikke spesielt kjent fra før og har kun spilt i teaterstykker. «The Crown» er dermed amerikanerens aller første TV-rolle. Foto: Netflix

I del to er det amerikanske Ed McVey (23) og Luther Ford som tar over rollene som William og Harry.

I de siste episodene blir vi også kjent med Catherine Middleton, som spilles av den ukjente Meg Bellamy (19). Vi får følge romansen mellom Kate og prinsen på universitetet St. Andrews i Skottland.

<b>SPILLER KATE:</b> Meg Bellamy er også et ubeskrevet blad. Hun har studert teater og har kun en kortfilm fra 2021 på CV-en.
SPILLER KATE: Meg Bellamy er også et ubeskrevet blad. Hun har studert teater og har kun en kortfilm fra 2021 på CV-en. Foto: Netflix

Bryllupet deres fra 2011 blir imidlertid ikke med i serien, men vi får trolig være med på en annen vielse.

Netflix har nemlig publisert et hint på Instagram som viser info om det kongelige bryllupet mellom prins Charles og Camilla Parker Bowles som fant sted på Windsor Castle i 2005.

Claudia Harrison (47), som spiller rollen som prinsesse Anne, har ifølge Variety avslørt at Charles og Camillas bryllup var den aller siste scenen «The Crown»-skuespillerne spilte inn.

Se bilder fra sesongen som kommer:

<b>CRUISET RUNDT:</b> Diana tilbrakte siste del av sommerferien på Dodis luksusyacht «Cujo» i Middelhavet. De kjørte blant annet fra Sør-Frankrike til Sardinia, der de fløy til Paris 30. august i Dodis privatfly.
CRUISET RUNDT: Diana tilbrakte siste del av sommerferien på Dodis luksusyacht «Cujo» i Middelhavet. De kjørte blant annet fra Sør-Frankrike til Sardinia, der de fløy til Paris 30. august i Dodis privatfly. Foto: Netflix
<b>DØDE SAMMEN:</b> 30. august 1997 ankom Diana og Dodi Fayed, som blir spilt av britiske Khalid Abdalla, Frankrikes hovedstad. Om kvelden spiste de middag på Hotel Ritz Paris, som Dodis pappa Mohamed Al-Fayed eide. Det var på bilturen fra hotellet og til Dodis leilighet rett etter midnatt at paret omkom i Pont de l’Alma-tunnelen. Selve ulykken kommer ikke til å bli vist i «The Crown», ifølge serieskaperen Peter Morgan.
DØDE SAMMEN: 30. august 1997 ankom Diana og Dodi Fayed, som blir spilt av britiske Khalid Abdalla, Frankrikes hovedstad. Om kvelden spiste de middag på Hotel Ritz Paris, som Dodis pappa Mohamed Al-Fayed eide. Det var på bilturen fra hotellet og til Dodis leilighet rett etter midnatt at paret omkom i Pont de l’Alma-tunnelen. Selve ulykken kommer ikke til å bli vist i «The Crown», ifølge serieskaperen Peter Morgan. Foto: Netflix
<b>SOMMER I SKOTTLAND:</b> 12. august 1997 poserte prins Charles med sønnene ved bredden av elven Dee. Trioen var på sommerferie på Balmoral Castle i Skottland. På bildet fra «The Crown» kan man se at de tre skuespillerne er kledd i samme type klær som prinsene hadde på seg i 1997.
SOMMER I SKOTTLAND: 12. august 1997 poserte prins Charles med sønnene ved bredden av elven Dee. Trioen var på sommerferie på Balmoral Castle i Skottland. På bildet fra «The Crown» kan man se at de tre skuespillerne er kledd i samme type klær som prinsene hadde på seg i 1997.
<b>GJENSKAPTE BILDET:</b> Dominic West fortsetter i rollen som prins Charles i den siste sesongen. Rufus Kampa (til venstre) og Fflyn Edwards spiller William og Harry. Etter at prinsene hadde vært på ferie med Diana i Frankrike, dro de på ferie med pappa til Skottland. Det var på Balmoral Castle at de to unge prinsene fikk vite at moren var død.
GJENSKAPTE BILDET: Dominic West fortsetter i rollen som prins Charles i den siste sesongen. Rufus Kampa (til venstre) og Fflyn Edwards spiller William og Harry. Etter at prinsene hadde vært på ferie med Diana i Frankrike, dro de på ferie med pappa til Skottland. Det var på Balmoral Castle at de to unge prinsene fikk vite at moren var død. Foto: Netflix
<b>ROMANTISK STUDIETID:</b> I episodene som slippes i desember, er det Ed McVey som spiller rollen som prins William. Under studietiden på universitetet St. Andrews i Skottland møtte han Kate Middleton, som spilles av Meg Bellamy. Vi får følge romansen, men «The Crown» stopper i 2005, så vi får ikke se det eventyrlige bryllupet deres fra 2011.
ROMANTISK STUDIETID: I episodene som slippes i desember, er det Ed McVey som spiller rollen som prins William. Under studietiden på universitetet St. Andrews i Skottland møtte han Kate Middleton, som spilles av Meg Bellamy. Vi får følge romansen, men «The Crown» stopper i 2005, så vi får ikke se det eventyrlige bryllupet deres fra 2011. Foto: Netflix

Denne saken ble første gang publisert 16/11 2023.

Les også