Slik ble Sofia Hellqvist prinsesse

- Det er veldig «häftigt», sier hun selv.

Foto: Kungahuset.se
Publisert

(SIDE2:)Lørdag gir Sofia Hellqvist (30) sitt ja til prins Carl Philip (35) i Slottskyrkan i Stockholm.

Klokken 16.30 går hun opp kirkegulvet og blir prinsesse av Sverige. Hun får tittelen «H.K.H. Prinsessan Sofia, Hertiginna av Värmland.»

- Det er veldig «häftigt», sier hun i et intervju til TV4.

I forbindelse med TV-serien «Prins Carl Philip och Sofia» deler prinseparet sine tanker om det kommende bryllupet, og Sofia snakker om hvordan det blir å bli prinsesse og en del av den svenske kongefamilien.

Foto: Kungahuset.se

 - Jeg kommer til å være en stor del av livet hans, og spille en aktiv rolle innen kongefamilien og representere Sverige – noe som er vledig stort på mange måter – og jeg er stolt av det. Det er nok litt tøft, sier Sofia i intervjuet som er gjengitt i Aftonbladet.

Spent før den store dagen

Prinseparet har hele veien vært delaktige i sitt eget bryllup, og styrt mye av planleggingen.

- Vi er forventningsfulle, og litt spent. Men som Sofia sier, vi har vært delaktige i hele prosessen. Det har vært mye jobb, men veldig gøy selvfølgelig, sier Carl Philip.

- Vi feirer jo noe av det vakreste som finnes. Kjærligheten, påpeker Sofia. 

Godtatt av kongeparet

Den 27. juni i fjor ble det kjent at prins Carl Philips och Sofia Hellqvist var forlovet. Da ble nyheten godt mottatt, for Sofia er for lengst tatt inn i varmen.

Men da forholdet ble kjent var det noe annerledes. Da Carl Philip falt for Sofia vakte det oppsikt, og det ble mye skriverier. Hun var ikke bare «en vanlig» jente, men også tidligere deltaker av realityserien Paradise Hotel. Dessuten flyttet hun ganske fort inn i prinsens leilighet.

Det tok tid før hun ble godtatt av både folket og kongefamilien. Men i 2013 dukket hun opp på et familiebilde, og var tydelig inne i varmen hos både kong Carl Gustaf, dronning Silvia, prinsesse Madeleine og kronprinsesse Victoria.

Foto: Kungahuset.se

Selv har Sofia sagt at han blant annet falt for Carl Philips klokhet og at hun liker at han er jordnær.

LES MER: Derfor falt prins Carl Philip for Sofia

Men hvem er hun?

Sofia Hellqvist ble født 6.desember 1984 i Täby, og vokste opp i Älvdalen, Dalarna. Hun har en storesøster, Lina, og en lillesøster, Sara. Foreldrene heter Erik og Marie Hellqvist.

Nå bor Sofia sammen med forloveden prins Carl Philip på Djurgården i Stockholm.

Sofia Hellqvist har studert ved «Institute of English and Business i New York», med fordypning innen forrretningsutvikling. Hun har også tatt ulike studier ved universitetet i Stockholm.

Hun har siden tenårene engasjert seg i bistandsarbeid i Sør-Afrika, og jobbet som frivillig både Ghana og Senegal.

Foto: Kungahuset.se

 I 2010 etablerte 30-åringen organisasjonen «Project Playground» sammen med Frida Vesterberg. Dette er en organisasjon som hjelper utsatte barn og unge i bydeler utenfor Cape Town. Prosjektet styrker barns personlige og sosiale utvikling gjennom støtteprogrammer og organisert aktivitet .

Organisasjonen har 29 ansatte, hvorav 26 av dem arbeider i Sør-Afrika. Sofia har rollen som generalsekretær.

Deler interesser

Sofia er også Yoga-entusiast, og jobbet som yogalærer på Yoga to the People, New York. Andre interesser er generelt trening og helse – i tillegg til at hun brenner for barn og ungdom. Dette er interesser hun deler med sin kommende ektemann, som er engasjert både innen idrett, motorsport og er beskytter for blant annet Lilla Barnets Fond.

Slik blir festen

Om fem dager blir altså dette paret mann og kone. Både kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, og prinsesse Märtha Louise og Ari Behn står på gjestelisten.

Feiringen innledes med en privat middag fredag 12.juni, og lørdag ettermiddag er det bryllup i Slottskyrkan - samme sted som prinsesse Madeleine og Christopher O'Neill giftet seg 8.juni 2013.

Etter bryllupet blir det nygifte paret fraktet med hest og vogn fra slottet, langs Yttre borggården, Slottsbacken, Skeppsbron, Slottskajen, Norrbro, Regeringsgatan, Hamngatan, Nybroplan, Nybrokajen, Hovslagargatan, Södra Blasieholmshamnen, Strömbron og ferden avsluttes ved Logården.

Deretter er det bryllupsmiddag og fest!

For de som vil følge begivenheten i sosiale medier er det opprettet hashtaggene  #kungligtbröllop2015 og #royalwedding2015 - og folk er allerede i gang med å diskutere det kommende ekteparet og festen.

(Kilde: Kungahuset.se)

Ble du engasjert av denne saken? Lik oss på Facebook for å bli tipset om flere lignende saker!

Denne saken ble første gang publisert 08/06 2015.

Les også