Kim Kolstad og datteren

– Vi snakker sammen om alt

Han var en bortskjemt rikmannssønn i «Hotel Cæsar». I dag lever Kim Kolstad et liv langt unna rollen som dresskledde Jens-August Anker-Hansen, men Kims datter Chloé-Fleur har allerede hatt sin første TV-rolle.

<b>KIM KOLSTAD: </b>Kim Kolstad trives bedre med strikke-genser og raggsokker enn dress og slips, slik rolle-figuren hans i «Hotel Cæsar» var. Datteren Chloé-Fleur er stolt over at faren var med på å skape en såpe-operasuksess.
KIM KOLSTAD: Kim Kolstad trives bedre med strikke-genser og raggsokker enn dress og slips, slik rolle-figuren hans i «Hotel Cæsar» var. Datteren Chloé-Fleur er stolt over at faren var med på å skape en såpe-operasuksess. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

– Det var som å gå i barnehage og leke med vennene sine. Vi hadde det veldig gøy sammen, helt til flere av oss fikk lyst til å gjøre andre ting, sier Kim Kolstad (53) om «Hotel Cæsar»-perioden.

I 16 år spilte Kim rollen som Jens-August Anker-Hansen. Han var sønn av konsernsjefen Georg Anker-Hansen, spilt av Toralv Maurstad.

Rollefiguren Jens-August fremsto som en bortskjemt attpåklatt, med sans for makt, penger og kvinner.

Kim, som er utdannet skuespiller fra London, hadde en helt annen rolle før han i 1998 ble med i «Hotel Cæsar». Da spilte han selveste Edvard Munch i dokumentarfilmen «Livets dans».

– Rollene er definitivt to ytterpunkter, forteller han og smiler bort på datteren Chloé-Fleur Kolstad (19).

Les også: Sossen Krohg lot mannen ligge med andre kvinner

<b>FLERE BRYLLUP:</b> Kim spilte Jens-August, mens Rudy Claes hadde rollen som Eva Rosenkrantz. I serien giftet de to seg tre ganger.
FLERE BRYLLUP: Kim spilte Jens-August, mens Rudy Claes hadde rollen som Eva Rosenkrantz. I serien giftet de to seg tre ganger. Foto: TV 2

Datteren Chloé-Fleur Kolstad

Hun har fulgt i pappas fotspor, og ser for seg en fremtid som skuespiller. Chloé-Fleur spilte prinsesse i «Kjære landsmenn» på TV 2 med Atle Antonsen og Ine Jansen, og hun drømmer om flere roller i fremtiden.

– Jeg har lyst til å satse på å bli skuespiller, selv om konkurransen er tøff, sier hun.

Pappa Kim har flere gode råd å gi, men ønsker at datteren gjør sine egne erfaringer. Selv har Kim jobbet med litt forskjellig ting etter at han sjekket ut av «Hotel Cæsar». Han har først og fremst satset på egen hånd i forretningsverdenen.

– Jeg trives i rollen som gründer, og har blant annet solgt isbiter i store kvanta til events. Det å stå i det og ikke gi opp, som jeg gjorde på slutten av «Hotel Cæsar»-epoken, trigger meg ved å være gründer, forteller Kim.

Nå er Kim mest fokusert på «Generasjonspodden», som han og Chloé-Fleur har sammen.

– Jeg og pappa snakker sammen om alt. Det gjorde at jeg kom på ideen om å dele praten vi har med flere i en podkast. Samtalene som er normale for oss, er kanskje ikke vanlig i majoriteten av far-datter-forhold. Håpet er at vi kan bidra til å bryte ned generasjonskløften, sier Chloé-Fleur.

Les også: (+) Jeg har en datter fra før og så fikk vi felles barn. Nå raknet alt

«Generasjonspodden»

Kim forteller at han og Chloé-Fleur alltid har snakket åpent sammen.

– Jeg liker det jeg vet utenfor foreldrerollen. Jeg er glad vi to er mennesker for hverandre utover relasjonen barn-forelder, mener Kim.

<b>PÅ LUFTA: </b>Kim og Chloé- Fleur står bak «Generasjonspodden». – Vi snakker åpent og ærlig om ting som ikke er så vanlig mellom far og datter, sier de to.
PÅ LUFTA: Kim og Chloé- Fleur står bak «Generasjonspodden». – Vi snakker åpent og ærlig om ting som ikke er så vanlig mellom far og datter, sier de to. Foto: Svein Brimi

Chloé-Fleur forteller at hun alltid har vært nysgjerrig – og alltid fått ærlige svar av faren. Åpenheten viderefører de i podkasten.

– Vi snakker om alt fra utroskap og rasisme til porno og hvordan det er å kysse folk på TV, men også om depresjon, angst og en del spiritualitet. Jeg og pappa er opptatt av hvordan vi kan oppnå mest mulig fred og indre ro, forteller Chloé-Fleur.

Far og datter har lenge hatt en drøm om å spille skuespill sammen. Den drømmen lever fortsatt.

– Helt fra jeg var liten har jeg sett pappa «inne i tv-en». Ingen tvil om at «Hotel Cæsar» var en suksess, men en dag skal jeg og pappa skape noe sammen!

Denne saken ble første gang publisert 21/03 2024, og sist oppdatert 21/03 2024.

Les også