«Skal vi danse»-aktuelle Myra Tucker

– Det er ting jeg bærer med meg som jeg må bearbeide

Gjennom en urolig oppvekst har troen og håpet holdt Myra oppe og drevet henne fremover. – Jeg vet at livet kan velges, men det er en livslang kamp, sier artisten til Her og Nå.

<b>MYRA TUCKER:</b> Myra Tucker har erfart at dårlige opplevelser og uro ikke bare setter seg i sinnet, det setter seg også i kroppen. – Da jeg begynte å gå i terapi, innså jeg hvor mye jeg bærer på som er fysisk, forklarer hun.
MYRA TUCKER: Myra Tucker har erfart at dårlige opplevelser og uro ikke bare setter seg i sinnet, det setter seg også i kroppen. – Da jeg begynte å gå i terapi, innså jeg hvor mye jeg bærer på som er fysisk, forklarer hun. Foto: Gry Traaen
Publisert

Myra er artistnavnet, men hennes egentlige navn er Regina Tucker. Hennes låter har blitt spilt i en årrekke, men folk flest ble for alvor kjent med den sympatiske musikeren da hun deltok i NRK-programmet «Stjernekamp» i 2020.

Nå står hun foran oss og smiler.

– Der va du! Kan vi sette oss litt? Eg e så støl, skjønner du! sier hun på kav bergensk, og ler da vi møter henne under presentasjonen av årets «Skal vi danse»-deltakere på Clarion hotell i Bjørvika i Oslo.

– Jeg er redd for veldig mye! Men jeg er også fryktløs på noen områder. Jeg er en ekstrovert og en introvert. Jeg har en tendens til å gå inn i meg selv når jeg er ubekvem. Dette er jeg ganske ukomfortabel i, men jeg vil så gjerne! Så jeg skal gjøre det selv om jeg er litt redd, sier Myra med et smil.

Les også: Deltakerne i «Skal vi danse» 2023: – Fullstendig galskap at jeg er med

<b>LÆRERIKT</b>: Myra gleder seg over å få delta i «Skal vi danse». – Kanskje lærer jeg å bære meg selv litt bedre? Kanskje kommer jeg i bedre kontakt med kroppen min? Jeg vet at jeg kommer til å ta med meg noe positivt fra denne opplevelsen, sier Myra til Her og Nå. Her sammen med dansepartneren Jørgen Nilsen.
LÆRERIKT: Myra gleder seg over å få delta i «Skal vi danse». – Kanskje lærer jeg å bære meg selv litt bedre? Kanskje kommer jeg i bedre kontakt med kroppen min? Jeg vet at jeg kommer til å ta med meg noe positivt fra denne opplevelsen, sier Myra til Her og Nå. Her sammen med dansepartneren Jørgen Nilsen. Foto: Svein Brimi

Bodde på barnehjem

Oppveksten hennes var preget av uro. Først på flukt fra krigen i Sierra Leone, etterfulgt av et opphold i flyktningleir.

I Bergen ble den unge jenta flyttet mellom ulike foster- og barnehjem. Men selv etter en utfordrende start på livet er positiviteten og gleden fundamentert i henne.

– Man kan kan ikke velge sine omgivelser, men jeg har alltid hatt troen og håpet. Min tro har hjulpet meg, og håp er en av de sterkeste drivkreftene man har. Håp om at ting kan bli bedre! Det driver mennesket videre, og det driver meg.

Hun har erfart at dårlige opplevelser og uro ikke bare setter seg i sinnet. Det setter seg også i kroppen.

– Selv om jeg lever et godt liv i dag, er det ting jeg bærer med meg som jeg må bearbeide. Det tror jeg kan gjøres i ulike former for terapi.

– Når du er nervøs eller redd, spenner du deg på ulike steder. Jeg har alltid vært ganske anspent. Da jeg begynte å gå i terapi, innså jeg hvor mye jeg bærer på som er fysisk, forklarer hun.

<b>IMPONERER</b>: I fjerde sending ble Myra belønnet med en 10-er fra dommer Morten Hegseth for Avatar-dansen.
IMPONERER: I fjerde sending ble Myra belønnet med en 10-er fra dommer Morten Hegseth for Avatar-dansen. Foto: Thomas Andersen / TV 2

Les også: (+) Min store drøm var å finne min biologiske mor. Nå er jeg skuffet og bitter

Livslang kamp

28-åringen vet at til tross for en vanskelig start på livet kan man få det bra, men det krever mot og hard jobbing.

– Jeg vet at livet kan velges. Hvis du velger den veien som er riktig for deg, vil du virkelig lande på et godt sted. Det er en livslang reise og kamp. Jeg er ikke der helt ennå, men det er tøft å velge når du bærer mye bagasje.

– Jeg har hele tiden tenkt fremover, men på et tidspunkt måtte jeg begynne å se meg litt tilbake og rydde i min bagasje. Så det holder jeg på med, forteller hun åpenhjertig.

<b>POSITIV:</b> – Jeg ville ikke vært den jeg er uten den bakgrunnen jeg har. Jeg har lært mye om meg selv og andre mennesker på veien, sier Myra til Her og Nå. Her fra «Hemmelige duetter» som hun ledet med Thomas Numme.
POSITIV: – Jeg ville ikke vært den jeg er uten den bakgrunnen jeg har. Jeg har lært mye om meg selv og andre mennesker på veien, sier Myra til Her og Nå. Her fra «Hemmelige duetter» som hun ledet med Thomas Numme. Foto: TV 2

Hun har tro på gode samtaler og å prøve å forstå det som har skjedd, men artisten tror også dans kan være terapi.

– Når det kommer til å danse i høst, ønsker jeg å bli satt fri i kroppen. Jeg tror vi alle har med oss bagasje: Om det er skam, lav selvfølelse eller lav selvverdi. Jeg tror alt kan helbredes med ulike former for terapi, hvis man tør slippe seg helt fri!

Denne saken ble første gang publisert 22/09 2023.

Les også