Gullruten 2019

Sjarmerte statsministeren i senk: - Morsomt å jobbe med Nicolay

NRK-stjernen har fått så å si hele Norge til å le med sine ablegøyer. Erna Solberg forteller til Her og Nå at hun synes det var både utfordrende og morsomt å jobbe sammen med ham.

Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå
Sist oppdatert

NRK-programleder Nicolay Ramm (30) har sjarmert mange med sin lune humor og glimt i øyet. Han gjør stor suksess med programmet «Ramm, ferdig, gå!», og har lagd seersuksesser som «Helt Ramm – Vinter-LOL» fra OL i Pyeongchang og «Helt Ramm – Alpestreker» fra ski-VM 2019 i Seefeld.

Ramm har en egen evne til å få profilerte personer til å bidra i sketsjene sine, og i sistnevnte program fikk han også med seg statsminister Erna Solberg (58)!

– Det er morsomt å jobbe med ham. Han utfordrer, og du vet aldri helt hva som skjer – særlig når det er opptak til VM på ski. Det henger fortsatt litt lukt av surstrømming rundt bildet mitt av ham, sier Erna og sikter til at hun ble tilbudt den svenske matretten under sitt besøk i studio. Erna deltok også i en humorsketsj sammen med Nicolay og Thomas Alsgaard (47).

Nicolay Ramm er nominert til Publikumsprisen under Gullruten 2019. 30 april presenteres de som har fått flest stemmer på Side2 og Her og Nå. Avstemmingen vil foregå helt til prisutdelingen går av stabelen i Bergen 11. mai.

Starstruck av Erna

Selv synes Nicolay det var en stor ære at Erna tok seg tid til å jobbe sammen med ham.

– Det var utrolig kult at hun takket ja til å delta i en sketsj. Jeg nådde toppen av karrieren da Erna la ut bilde av meg på sin Instagram, sa han like etter innspillingen.

– Jeg ble starstruck da Erna tok meg i hånda og sa: «Hei, Nicolay». Da banket hjertet skikkelig, la han til.

Foto: Skjermdump / Instagram

Får heltene til å gå utenfor komfortsonen

Det er ikke et ukjent fenomen at Ramm har fått mange av Norges idrettshelter til å gå utenfor sin komfortsone, men den siste tiden har han også utfordret andre typer kjendiser.

Tidligere Oslo-ordfører Fabian Stang (67) deltok nylig i en sketsj om Therese Johaug (30) og Dalsbygda. Han er full av lovord om den blide komikeren.

– Nicolay er et herlig fyrverkeri. Han har den musikaliteten som er bærebjelken i god humor. Hans faglige kompetanse gir ablegøyene en tyngde så de blir husket, forteller Fabian.

FAN AV NICOLAY: Tidligere ordfører i Oslo, Fabian Stang, har uttalt at han setter pris på Nicolay og skøyerstrekene hans.
FAN AV NICOLAY: Tidligere ordfører i Oslo, Fabian Stang, har uttalt at han setter pris på Nicolay og skøyerstrekene hans. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Overrasket

I fjor vant Nicolay Publikumsprisen under Gullruten i Bergen, og i år er han også nominert. Selv ble han svært overrasket over å bli plukket ut igjen.

– Det er kjempegøy! Jeg visste ikke at man kunne vinne en sånn pris flere ganger, men det er jo bare superstas at det er mulig, sier han fornøyd.

30-åringen har ikke for høye forventninger til å kunne reise hjem med nok en pris, men håper likevel å få delta på prisutdelingen.

– Målet denne gangen må være å komme topp fire i hvert fall, for da får jeg gratistur til Bergen. Jeg bare elsker ting som er gratis, spøker han.

Denne saken ble første gang publisert 25/04 2019, og sist oppdatert 29/04 2019.

Les også