Silje Nordnes om «Kompani Lauritzen»

– Redd for å miste kontrollen

Struktur og oversikt er noe programleder Silje Nordnes er avhengig av i sitt daglige liv, så å gi fra seg kontrollen til «Kompani Lauritzen»-produksjonen, satt langt inne.

<b>LYKKELIG SINGEL:</b> – Jeg har det veldig bra i livet mitt, slik jeg har det i dag. Jeg har det veldig fint hjemme med pusen min, er fornøyd med leiligheten og hjemmet mitt. Jeg har ingen i livet mitt akkurat nå, forteller Silje.
LYKKELIG SINGEL: – Jeg har det veldig bra i livet mitt, slik jeg har det i dag. Jeg har det veldig fint hjemme med pusen min, er fornøyd med leiligheten og hjemmet mitt. Jeg har ingen i livet mitt akkurat nå, forteller Silje. Foto: NRK
Publisert

Denne våren har vi kunnet følge Silje Nordnes (36) som en av kjendisene som har testet og utfordret sine egne grenser i «Kompani Lauritzen», og hun imponerte alle med å komme helt til finalen.

Selv har den målbevisste NRK-programlederen vært en trofast seer siden programmet startet, og det var målet om å bli en bedre utgave av seg selv som appellerte til henne.

– De årene jeg har fulgt med har jeg opplevd det ønsket om å bli den beste versjonen av seg selv, som genuint og ekte.

– Så var jeg på en plass i livet hvor jeg kjente det kunne vært gøy, spennende og skummelt å se hva denne opplevelsen kunne gjøre med meg. Jeg har en iboende eventyrlyst i meg, innrømmer Silje.

Les også: Silje Nordnes: – Det er noe av det verste jeg har gjort

<b>STRUKTURERT</b>: – Struktur hadde jeg før jeg dro inn på kompaniet. Jeg har rutine, orden og tellekanter hjemme, men ikke på det nivået fenriken ville godkjent, forteller Silje Nordnes til Her og Nå.
STRUKTURERT: – Struktur hadde jeg før jeg dro inn på kompaniet. Jeg har rutine, orden og tellekanter hjemme, men ikke på det nivået fenriken ville godkjent, forteller Silje Nordnes til Her og Nå. Foto: Svein Brimi

Deltar i «Kompani Lauritzen»

Der eventyrlysten trekker i den ene armen, forteller Silje at kontrollbehovet trekker i motsatt retning. En dualisme som har vært roten til en del indre konflikter opp gjennom årene.

– Eventyrlysten er i direkte konflikt med mine bekymringer og kontrollbehov. Jeg har alltid blitt dratt mot spennende og utfordrende ting, både gjennom jobben og privat. Som 16-åring dro jeg på utveksling og var så giret! Erfaringsmessig vet jeg at jeg har godt av å utfordre meg selv. Det er da jeg vokser, har det bra og har det gøy.

<b>STOLT ØYEBLIKK:</b> Silje Nordnes mottok den oransje bereten fra kaptein John Hammersmark og ble dermed et fullverdig medlem av kompani Lauritzen. 
STOLT ØYEBLIKK: Silje Nordnes mottok den oransje bereten fra kaptein John Hammersmark og ble dermed et fullverdig medlem av kompani Lauritzen.  Foto: TV 2

– Så følger det en del bekymringer med som jeg må ta, forteller 39-åringen, som i mars tok sats og stilte på startstreken under det tradisjonsrike Birkebeinerrennet.

Her gikk hun sammen med langrennsløper Anders Aukland og kom inn på respektable 5:38:40.

Hvor kontrollbehovet kommer fra, greier hun ikke helt å sette fingeren på. Men etter litt lavterskel psykoanalyse, peker hun på den uroen hun til tider kan kjenne på.

– Jeg har en hang til å bekymre meg, være redd for hva som kan skje og ikke prestere bra nok. Det å ta kontroll på situasjonen er en måte håndtere det på. Så har det kanskje innimellom gjort ting verre også, forteller Silje, og legger til:

– Jeg kan ha litt uorden i hodet, og da kjenner jeg på en form for kontroll med å ha struktur og orden i livet mitt. Uten struktur, så kan det for min del skli litt ut. Derfor passer egentlig militærlivet meg perfekt!

Les også: (+) Dag Otto og Ellen har holdt sammen i over 40 år: – Vi har vokst litt sammen

<b>ILDPRØVEN:</b> Silke fikk virkelig testet viljestyrken da hun skulle klare seg alene i skogen, men en dyretunge og et dyreøre til mat. 
ILDPRØVEN: Silke fikk virkelig testet viljestyrken da hun skulle klare seg alene i skogen, men en dyretunge og et dyreøre til mat.  Foto: Matti Bernitz/TV 2

Bor med katten Hunter

Under oppholdet på Bømoen leir i Voss, fikk «Maskorama»-programlederen testet egne grenser – på godt og vondt. Og nettopp det å bli fratatt kontrollen over hva som ventet rundt neste sving, var en av de største triggerne til den tøffe nordlendingen.

– Det var kanskje det jeg var mest spent på på vei inn. Jeg har en tro på at hvis jeg har kontroll, så yter jeg bedre. Det er da jeg gjør mitt beste. Hvis jeg mister kontrollen er jeg redd for at jeg også skal miste grepet, og da får jeg ikke til noe som helst, erkjenner Silje Nordnes (39).

– Jeg har lært på den harde måten, at det ikke alltid stemmer. Å gi seg hen, stole på andre og stole på meg selv – det kan lede meg mye lenger enn jeg trodde. Jeg har lært at det kanskje ikke er så farlig om jeg ikke har oversikt over hver minste lille ting som skal skje.

<b>EVENTYRLYSTEN:</b> – Får jeg spørsmål om noe som er skummelt og min første tanke er å si nei til, da må jeg si ja, ler Silje. Her sammen med kollegaene i «Maskorama».
EVENTYRLYSTEN: – Får jeg spørsmål om noe som er skummelt og min første tanke er å si nei til, da må jeg si ja, ler Silje. Her sammen med kollegaene i «Maskorama». Foto: NRK

Der den uforutsigbare hverdagen bød på utfordringer, skulle det å bo tett på 13 andre kjendiser vise seg å være det stikk motsatte. Silje, som til daglig bor sammen med katten Hunter, omfavnet den nye tilværelsen for alt den var verdt.

– Jeg var spent på det i forkant, men jeg har alltid likt den leirskole-følelsen og det viste seg at jeg elsket å bo så tett på de andre. Det å være en del av det kollektive, skaper en fellesskapsfølelse jeg setter pris på. Det er en verdi jeg også setter høyt i mitt vanlige liv. Det største som står igjen fra opplevelsen, er kjærligheten til mine fantastiske medrekrutter.

«Kompani Lauritzen» sendes på TV 2 onsdag kl. 21.40 og lørdag kl. 20.00.


Denne saken ble første gang publisert 30/04 2024.

Les også