«Maskorama»-programlederen Silje Nordnes

– Det er noe av det verste jeg har gjort

Silje Nordnes er i full gang med opptreningen. Neste år skal hun gå det beintøffe Birkebeinerrennet for andre gang.

<b>SILJE NORDNES</b>: Silje Nordnes har gått Birkebeinerrennet én gang før, og det er noe av det verste hun har gjort. Nå prøver hun likevel på nytt med hjelp fra Anders Aukland.
SILJE NORDNES: Silje Nordnes har gått Birkebeinerrennet én gang før, og det er noe av det verste hun har gjort. Nå prøver hun likevel på nytt med hjelp fra Anders Aukland. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Sist oppdatert

Silje Nordnes (39) har blitt en kjent stemme og et kjent ansikt etter sine syv år i «P3morgen» og ikke minst som programleder for populære «Maskorama», som nå er inne i sin fjerde sesong på NRK.

Jenta fra Hamarøy i Nordland er også aktuell med NRK-podkasten «Skiklubben» sammen med journalisten Emil Gukild (31) og den tidligere langrennsstjernen Anders Aukland (51).

Les også: Dette er «Maskorama»-hintene 2023

Podkasten «Skiklubben»

Podkastens misjon er å gi gode treningstips både til mosjonister og til dem som jakter toppresultater. Trioen vil motivere lytterne til å nå nye mål i skisporet samme hva slags nivå man er på.

– Anders har en helt unik langrennshjerne og blir vårt leksikon, mens Silje representerer folket og det forholdet nordmenn flest har til nasjonalsporten. Jeg vil fungere som en slags programleder og bindeledd mellom dem.

– Sammen tror jeg vi blir en perfekt kombinasjon som forhåpentligvis kan treffe flest mulig lyttere der ute, forklarer Emil i en pressemelding fra NRK.

<b>MASKEFEST: </b>Sesong 4 av «Maskorama» er godt i gang. Her er Silje på scenen sammen med «Spirrevippen» under første sending.
MASKEFEST: Sesong 4 av «Maskorama» er godt i gang. Her er Silje på scenen sammen med «Spirrevippen» under første sending. Foto: NRK

Silje skal altså representere folket. Hun forteller i samme pressemelding at hun elsker å gå på ski, men at hun aldri har vært noe opptatt av å optimalisere formen. Nå blir det andre boller!

– Jeg begynte å gå på ski da jeg var barn og var aktiv en periode som ungdom. Som voksen har det blitt mer sporadisk, selv om jeg faktisk har gått Birkebeinerrennet ved én anledning. Det er noe av det verste jeg har gjort.

– Nå skal jeg teste hva kroppen er i stand til med hjelp og råd fra en av de aller beste, forteller hun om Anders Aukland.

51-åringen, som for øvrig blir å se i «Mesternes mester» på nyåret, er olympisk mester på stafett i 2002.

Han har vunnet Vasaloppet og er også norgesmester i en rekke ulike idretter som langrenn, friidrett, duatlon, hundekjøring og vintertriatlon.

<b>SKITRIO: </b>Silje Nordnes, Anders Aukland og Emil Gukild har startet podkasten «Skiklubben» sammen på NRK.
SKITRIO: Silje Nordnes, Anders Aukland og Emil Gukild har startet podkasten «Skiklubben» sammen på NRK. Foto: NRK

Les også: (+) NRK-Idas ukjente side: – Det kan nok overraske noen

Birkebeinerrennet

Nå skal altså Silje teste ut mange råd og tips fra en som er helt rå på trening før hun skal sette i gang med det 54 kilometer lange Birkebeinerrennet 16. mars neste år.

Rennet, som går fra Rena til Lillehammer, blir arrangert for 84. gang i 2024.

Silje er godt i gang med treningen, og det kjenner hun godt på kroppen. I voksen alder har hun nemlig kun gått koseturer på ski.

– Jeg har aldri gått for å få blodsmak i munnen som voksen, for å si det sånn, forteller hun leende til VG.

Målet er å fullføre Birkebeinerrennet på seks og en halv time.

– Det er ikke god tid, ler Silje.

Denne saken ble første gang publisert 29/11 2023, og sist oppdatert 29/11 2023.

Les også