Trend

Modeller med brystproteser sendt nedover catwalken i Milano

Det var det en veldig personlig grunn til, ifølge designeren selv.

MED BRYSTPROTESER: En av modellene som under GCDS' visning bar brystproteser.
MED BRYSTPROTESER: En av modellene som under GCDS' visning bar brystproteser. Foto: Andreas Rentz / Getty Images
Sist oppdatert

Med jevne mellomrom dukker det opp ting på catwalken som får folk til å sperre opp øynene litt ekstra, som da Fam Irvoll tok et oppgjør med botox- og restylanehysteriet, eller da Y/Project viste frem lårhøye Uggs. For et par uker siden fikk Rihanna ros for å bruke gravide modeller i sin undertøysvisning under New York Fashion Week.

Nå har et italiensk streetwearmerke klart å skape overskrifter verden rundt etter at de sendte modellene ned catwalken med brystproteser. Både Cosmopolitan, People og Allure har omtalt det ganske spesielle grepet.

Giulliano Calza, medgrunnlegger, kreativ sjef og designer for det hypede merket God Can't Destroy Streetwear (forkortet GCDS), sier at visningen blant annet er ment å rette søkelyset mot aktuelle temaer som miljøets fremtid og forurensning, skriver Huffington Post.

Under GCDS' visning under moteuken i Milano nylig, kunne vi altså se modeller i sports-BH-er og overdeler som fremhevet brystpartiet og brystprotesene de bar.

Giulliano Calza sier det er en helt personlig grunn til at han ga modellene brystproteser:

- For to år siden hadde min mor brystkreft og det var en stor åpenbaring når det kommer til hva fremtiden skal handle om. Jeg la all min styrke inn i det å tilby en fantasiverden hvor jeg kunne uttrykke meg selv, sier han til Huffington Post.

Flere har i ettertid poengtert at de tre brystene også kan minne om en av karakterene i Arnold Schwarzenegger-filmen Total Recall fra 1990, noe han delvis bekrefter:

- Det er ikke bare en hyllest til Total Recall, men også et politisk budskap. I en tid hvor kultur og kunst trenger å bli nært mer enn noensinne, kan tre bryster være nyttig.

MED BRYSTPROTESER: En av modellene som under GCDS' visning bar brystproteser.
MED BRYSTPROTESER: En av modellene som under GCDS' visning bar brystproteser. Foto: Andreas Rentz / Getty Images

Denne saken ble første gang publisert 25/09 2018, og sist oppdatert 28/09 2018.

Les også