Selger teltplass til én million

Kan det friste med 3000 kvadratmeter stor tomt på Hvaler?

Publisert

- Nei, dette er ikke tull, sier selgeren som vil ha én million kroner for en tre måls tomt på Granholmen på Hvaler.

I utgangspunktet en spottpris, om man ser på nabohytta som skal selges for 7,5 millioner kroner. Aberet er at tomta befinner seg i 100-metersonen, og dermed har byggeforbud.

I praksis, en teltplass.

- Snittiden i en hytte er tre uker. Hvis du driter i komfort og er happy med telt, så kan du få denne plassen til én million. Jeg synes det er billig, sier selgeren til Side3.

Fått inn bud

Tomta har vært til salgs i et par ukers tid. Det har kommet inn ett bud, men det kommer ikke til å bli akseptert, opplyser selgeren, som ikke ønsker å kommentere hvor høyt budet var.

«Granholmen er en flott øy i Hvalerskjærgården som ligger på grensen mellom Fredrikstad og Hvaler kommune. Med den nye broen til Kråkerøy slipper man å kjøre gjennom Fredrikstad sentrum. Utmarkstomten egner seg for dem som ønsker egen strandlinje, men ikke har behov for å bruke penger på å bygge en hytte», heter det i annonsen.

Verdt mye mer?

I annonsen på Finn.no oppgis det et bruttoareal på fire kvadratmeter. Tomten som selges er på tre mål, og disse kvadratmeterne dreier seg om et uthus som benyttes av naboen.

Selger opplyser at ting er litt uklart rundt uthuset, og det blir en eventuell diskusjon med en ny eier av tomta om bruken.

- Hvis man får flyttet uthuset, og bygge der, er tomta verdt fem-seks millioner kroner. Tomta har potensial dersom kjøper får til noe, men dette er i 100-metersonen, så det er usannsynlig, sier selgeren.

- Fin båt for prisdifferansen

Det er langgrunt inn mot tomta, men ifølge selgeren er det likevel fullt mulig å legge til med en passe stor båt. I kombinasjon med tomten, mener han det meste er lagt til rette for en sommeridyll.

- Si at du kjøper en båt til 300.000, da har du en et fint sted på 1,3 millioner, istedenfor seks-sju millioner, sier han til Side3.

«Eiendommen består av strandlinje, svaberg og litt skog. Den kan naturligvis brukes av eier etter utmarksreglene som inkluderer telting, båtbruk, fisking, soling, bading, det vil si dekke nesten alle behov for sommeridyll», heter det videre i annonsen.

Denne saken ble første gang publisert 07/07 2011.

Les også