Mote

Slik var Karl Lagerfelds siste Chanel-visning

Flere måtte tørke tårer da moteverdenen tok farvel med designerlegenden i hans siste catwalkshow.

EMOSJONELT ØYEBLIKK: Flere av modellene på catwalken under Chanels FW19/20-show tørket tårer. Det var den siste kolleksjonen Karl Lagerfeld designet før sin død 19. februar i år.
EMOSJONELT ØYEBLIKK: Flere av modellene på catwalken under Chanels FW19/20-show tørket tårer. Det var den siste kolleksjonen Karl Lagerfeld designet før sin død 19. februar i år. Foto: Dominique Charriau / Contributor / Getty Images
Sist oppdatert

Det var et storslagent vinterlandskap som møtte gjestene under Chanel-visningen som fant sted i Grand Palais i Paris tirsdag, på den siste dagen av moteuken i byen.

På catwalken fikk vi blant annet se Cara Delevingne, Kaia Gerber og Penelope Cruz, som alle var med på å ta farvel med kreativ sjef og Chanel-designer gjennom tre tiår, Karl Lagerfeld.

Lagerfeld, som ble 85 år gammel, døde 19. februar 2019. Før den tid hadde det blitt spekulert i hans helsetilstand, fordi han gikk glipp av sin første haute couture-visning for det store motehuset i januar.

Før visningen ble det også avholdt et minutts stillhet for den avdøde motekongen, skriver Harper's Bazaar.

LAGERFELD-MUSE: Cara Delevingne på catwalken for Chanel under deres FW19/20-visning i Grand Palais i Paris.
LAGERFELD-MUSE: Cara Delevingne på catwalken for Chanel under deres FW19/20-visning i Grand Palais i Paris. Foto: Pascal Le Segretain / Staff / Getty Images

Cara Delevingne (26), som har vært nær venn av Lagerfeld og har avsluttet mange Chanel-visninger, skuffet nok mange da hun for noen år siden valgte å legge modellkarrieren på hylla og satse på skuespill i stedet.

Likevel beholdt hun det nære båndet til designeren. Og tirsdag valgte hun altså å gjøre comeback på catwalken, hvor hun åpnet Chanel-showet ikledd en hvit buksedress med ruter, dyp utrigning og matchende hatt, toppet med en frakk med hundetannsmønster.

Skuespiller Penelope Cruz (44) var også å se i visningen, og avsluttet den ikledd et fluffy hvitt skjørt med belte og en nydelig blondetopp. Hun bar en hvit rose i hånden.

AVSLUTTET: Skuespiller Penelope Cruz avsluttet visningen i et helhvitt antrekk og med en hvit rose i hånden.
AVSLUTTET: Skuespiller Penelope Cruz avsluttet visningen i et helhvitt antrekk og med en hvit rose i hånden. Foto: Stephane Cardinale - Corbis / Contributor / Getty Images

Vinterdrøm

Karl Lagerfeld var også kjent for sine spektakulære moteshow, og trollbandt gjerne publikum med kulisser som skulle forestille forheksede skoger, kongedømmer under vann og nydelige, tropiske strender.

Den siste kolleksjonen Karl Lagerfeld designet, gjorde han sammen med Virginie Viard, som nå har tatt over rollen som kreativ sjef for motehuset.

Visningen ble satt til en vinterverden med snødekte trær, tyrolerhus og alpelandskap. Ingen detalj var for liten heller, og scenen ble komplettert med Chanel-ski og røyk som steg ut av pipene.

STORSLAGENT: Catwalken slik den møtte gjestene under Karl Lagerfelds siste motevisning. Cara Delevingne sees i front.
STORSLAGENT: Catwalken slik den møtte gjestene under Karl Lagerfelds siste motevisning. Cara Delevingne sees i front. Foto: Stephane Cardinale - Corbis / Contributor / Getty Images

Ønsket privat seremoni

Til stede var også gjester som Campbell, Kristen Stewart og Ashley Benson.

For mange ble visningen også et siste farvel med den avdøde designeren, som har jobbet for Chanel siden 198.3

Karl Lagerfeld ønsket ingen stor begravelse, og ble bisatt under en privat seremoni hvor kun hans nærmeste var til stede.

Se flere bilder fra visningen under:

ISPRINSESSE: Kaia Gerber under Chanel-visningen.
ISPRINSESSE: Kaia Gerber under Chanel-visningen. Foto: Pascal Le Segretain / Staff / Getty Images
Foto: Pascal Le Segretain / Staff / Getty Images
Foto: Dominique Charriau / Contributor
Foto: Stephane Cardinale - Corbis / Contributor / Getty Images
Naomi Campbell
Naomi Campbell Foto: Stephane Cardinale - Corbis / Contributor / Getty Images
Kristen Stewart
Kristen Stewart Foto: Stephane Cardinale - Corbis / Contributor / Getty Images
Ashley Benson
Ashley Benson Foto: Pascal Le Segretain / Staff / Getty Images

Denne saken ble første gang publisert 05/03 2019, og sist oppdatert 05/03 2019.

Les også