Jahn Teigen får egen dag i Tønsberg

Sara Skorgan Teigen: – Pappa ville ha elsket dette

Jahn Teigens hjemby Tønsberg drar nå i gang en årlig Teigendag for å hedre den folkekjære artisten.

<b>RØRT:</b> Sara Skorgan Teigen setter stor pris på at Tønsberg nå starter en egen Teigendag for å hylle faren hennes. Her er de to sammen i Tønsberg i 2012.
RØRT: Sara Skorgan Teigen setter stor pris på at Tønsberg nå starter en egen Teigendag for å hylle faren hennes. Her er de to sammen i Tønsberg i 2012. Foto: Alf Øystien Støtvig/VG
Publisert

Jahn Teigen var en av Norges mest folkekjære artister gjennom flere tiår, og sorgen var stor da han døde 24. februar 2020. Han ble 70 år gammel.

Artisten, som er kjent for udødelige klassikere som «Mil etter mil», «Adieu», «Optimist» og «Min første kjærlighet», vokste opp i Tønsberg i Vestfold og Telemark, og nå har hjembyen funnet en måte å hedre byens store sønn.

Les også: (+) Karoline Krüger: – Å være syk var skremmende og tungt

Teigendagen

12. august i år er det duket for en helt egen Teigendag, og planen er at andre lørdag i august skal bli en årlig merkedag fremover.

Det er Tønsberglivet, Teigen Total og Stiftelsen Jahn Teigen – Minnene vil aldri dø som sammen står bak initiativet.

<b>MØTTE SEG SELV: </b>I 2012 var det avduking av Jahn Teigen-statuen som står i enden av bryggepromenaden i Tønsberg. Statuen har ofte blomster liggende på bordet eller rundt skoene, og om vinteren får den gjerne et skjerf rundt halsen eller en nisselue.
MØTTE SEG SELV: I 2012 var det avduking av Jahn Teigen-statuen som står i enden av bryggepromenaden i Tønsberg. Statuen har ofte blomster liggende på bordet eller rundt skoene, og om vinteren får den gjerne et skjerf rundt halsen eller en nisselue. Foto: Alf Øystien Støtvig/VG

– Vi ser hvor mye Teigens liv og virke betyr for Tønsberg-folk, og vi håper en slik dag vil være hyggelig for både besøkende og dem som bor her.

– Vi starter i det små i år, men ambisjonen er å utvide med flere og flere Teigen-aktiviteter i årene som kommer, forteller Cecilie Sørumshagen, som er daglig leder i Tønsberglivet, i en pressemelding.

<b>ENTERTAINER:</b> Selv om Anita Skorgan og Jahn Teigen ble skilt på 1980-tallet, beholdt de et unikt vennskap. Gjennom årene holdt de mange konserter sammen. Her fra «Allsang på grensen» i 2009.
ENTERTAINER: Selv om Anita Skorgan og Jahn Teigen ble skilt på 1980-tallet, beholdt de et unikt vennskap. Gjennom årene holdt de mange konserter sammen. Her fra «Allsang på grensen» i 2009. Foto: Bendiksen, Morten

Hun oppfordrer både store og små til å sette sitt preg på 12. august ved å spille Teigen-sanger i bilen, i båten, på jobben, på butikken, på restauranten, i taxien eller hos frisøren.

Les også: Hanne og «Bettan»: – Vår skjebne er innvevd i hverandres liv med veldig sterke bånd

Datteren Sara Skorgan Teigen

I år blir det en utstilling av Teigen-kostymer på kjøpesenteret Alti Farmandstredet og en spesiallaget konsert med Rein Alexander, Are Hembre og Fredrik Amadeus i «Tre stemmer til Teigen».

Dette gleder hjertet til Jahns datter Sara Skorgan Teigen (38), som han fikk sammen med artistkollega Anita Skorgan (64).

– Det er utrolig gøy at denne ideen har vokst fra å være en støttekonsert til å bli en full Teigendag. Pappa var stolt av å være byens sønn og elsket folkefest.

<b>KUNSTNER:</b> Sara jobber som fotograf og kunstner, har hatt utstillinger og gitt ut fotobok. Sammen med italieneren Federico Grandicelli har hun sønnen Josef på åtte år.
KUNSTNER: Sara jobber som fotograf og kunstner, har hatt utstillinger og gitt ut fotobok. Sammen med italieneren Federico Grandicelli har hun sønnen Josef på åtte år. Foto: Heiko Junge/NTB

– Han ville elsket dette, og det er rørende gledelig at Tønsberg fortsatt har et så stort hjerte for alt han gjorde og alt han var, forteller hun i pressemeldingen.

Denne saken ble første gang publisert 11/08 2023.

Les også