Så lite kylling er det i McChicken

Er kyllingburgeren favoritten din, blir du trolig skuffa.

Det er kun 56% kyllingkjøtt i McDonalds kyllingburger.
Det er kun 56% kyllingkjøtt i McDonalds kyllingburger.
Publisert

Kyllingburgeren hos McDonalds og Burger King inneholder ikke så mye kylling som man kanskje skulle tro.

TV 2-programmet «Matkontrollen» har sjekket innholdet i McChicken, og det viser seg at kun 56 prosent er kyllingkjøtt.  Ifølge TV 2 har ferdigmatkjeden reklamert med at burgeren er laget av brystfilet av kylling. Men innholdet består også av kjøtt fra lår og bryst som blandes sammen til en farse sammen med stivelse, vann og krydder.
Etter Matkontrollens sak, har McDonalds endret teksten på sin hjemmeside.

Nå står det på hjemmesiden:  «Vår saftige McChicken av rent kyllingkjøtt serveres med isbergssalat og majones i et brød toppet med sesamfrø».

Derfor smaker Coca-Colaen bedre på McDonalds

Burger King opplyser ikke om deres næringsinnhold i kyllingburgeren Crispy Chicken. Men deres markedssjef sier til TV-programmet at Crispy Chicken har 75 prosent kyllingkjøtt fra bryst, lår og skinn. Burgerkjøttet kvernes og blandes med krydder og vann, og resten er panering.

I disse dager selger flere McDonalds-restauranter burgeren Chicken Premium. På reklamen står det at burgeren inneholder «100% norsk brystfilet av kylling». Ifølge Matkontrollen inneholder den kun 55% kjøtt, noe som er enda mindre enn McChicken.

Sjekk vårt favoritt junk-tips: - Ved å gjøre dette får du fersk pommes frites på McDonald's - hver gang

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Test vår messengerrobot og bli med i trekningen av ti goodiebags.

Denne saken ble første gang publisert 23/03 2017.

Les også