Vant VM i 2013

Verdens beste? Neppe

Ryan “The Beast” Reiss vant WSOP – VM i poker i november. Men er han verdens beste pokerspiller av den grunn?

Sist oppdatert

Amerikanere har ingenting imot store doser selvtillit. USA er selvtillitens hjemland. Men det går noen grenser også der i gården. Så da 23-årige Ryan Reiss fra Mitchigan sa til ESPN før finalebordet i WSOP at “han kom til å vinne fordi han var verdens beste pokerspiller” – var det opptil flere som fikk kaffen i halsen.

De fleste som har greie på poker vil si at ingen av de ni spillerne rundt finalefilten i Las Vegas er blant verdens beste pokerspillere. Visst er det en enorm prestasjon å være blant de siste ni i en turnering med 5600(?) deltakere, hvor alle involverte har gjort sitt aller ytterste for å nå helt frem.

Men én enkelt pokerturnering kårer ikke verdens beste. De beste er de som over tid – igjen og igjen – sitter på finalebordet i de store turneringene. De rankes på lister av typen “player of the Year” i USA og “Vimennlista” i Norge – rankinger som tar hensyn til turneringsprestasjoner gjennom hele året. I 2013 er det henholdsvis Daniel Negreanu og Yngve Steen som ligger an til å vinne disse. Begge er bedre pokerspillere enn Ryan Reiss.

Mental taktikk

Han vant nok ikke så mange venner, Reiss, da han sa at han vant WSOP Main Event fordi han er verdens beste pokerspiller. 8,3 millioner dollar er selvsagt en god trøst i så måte, og skaffer ham sikkert noen venner likevel. Men pokerfolket gikk berserk på Twitter og sammenlignet Reiss med 2008-vinner Jamie Gold: Stor i kjeften, bare middels god i poker.

Men det finnes også de som tar unge Reiss i forsvar. Pokernews-journalist Rick Ryan har intervjuet vinneren, og forteller om en rolig og avbalansert pokerspiller:

- Han forteller seg selv at han er den beste spilleren. Han kaller det “mental taktikk”, og mener det hjelper spillet hans. Det er lett å gi ham rett i det.

Daniel Negreanu er en av de som vil bli nevnt om pokerverden skulle kåre sin beste mann. I kjølvannet av Reiss-diskusjonen tvitret han følgende:

I win at poker because I believe I can. That may sound absurdly simple and silly, but at the core, that's really the reason I'm able to win.

Så kanskje deler de likevel den viktigste egenskapen, verdensmesteren og verdens beste.

WSOP 2013 - The final table – the final hand:

Denne saken ble første gang publisert 06/12 2013, og sist oppdatert 29/06 2020.

Les også