Ronny Brede Aase om kjærligheten til Tuva

– Vi har aldri vært på date

Ronny var sikker på at han hadde havnet i vennesonen, da Tuva Fellman plutselig tok initiativ til å ta forholdet et steg videre. I sommer giftet de seg etter 10 år som kjærester.

<b>10 ÅR SAMMEN:</b> Da Her og Nå møtte Ronny og Tuva i forbindelse Discoverys høstlansering, åpnet de seg om sin egen kjærlighetshistorie. 
10 ÅR SAMMEN: Da Her og Nå møtte Ronny og Tuva i forbindelse Discoverys høstlansering, åpnet de seg om sin egen kjærlighetshistorie.  Foto: Morten Bendiksen
Publisert

TV- og radioprofilene Tuva Fellman (34) og Ronny Brede Aase (35) har holdt sammen i ti år. I august sto bryllupet de har drømt om siden Ronny fridde til sin utkårede 2019.

Med sine aller nærmeste til stede, ga det folkelige paret hverandre sitt ja i en utendørs vielse.

«Hurra! Vi har gifta oss! Eg og Fellman, livet ut. Så uendelig stas!», skrev Ronny under bryllupsbildet av de to.

Fare for «vennesonen»

Man skulle tro paret, som begge har jobbet i radiokanalen P3 i mange år, møttes i jobben. Men amors piler skjøt først fart utenfor radiohusets fire vegger. Da Her og Nå møtte dem like før sommeren, fortalte de hvordan de møttes.

<b>PARTNERS IN CRIME:</b> Da Tuva var gravid med parets datter, ledet paret NRK-programmet Sommerbilden sammen. Da kjørte de fra Tromsø til Bodø på én uke.
PARTNERS IN CRIME: Da Tuva var gravid med parets datter, ledet paret NRK-programmet Sommerbilden sammen. Da kjørte de fra Tromsø til Bodø på én uke. Foto: Julie Marie Naglestad/NRK

­– Vi møttes første gang gjennom felles bekjente. Vi jobbet aldri samtidig på den tiden: Jeg på morgenen og Tuva på kvelden, husker Ronny tilbake, og fortsetter:

Født: 18. juli 1987

Alder: 35 år

Bosted: Oslo

Yrke: Radiovert og programleder

Ektefelle: Ronny Brede Aase

Barn: En datter (1)

Se mer

– Det som var fint, var at vi var venner først. Vi har faktisk aldri vært på date sammen. Da jeg og Tuva var ute og spiste middag sammen, prøvde vi samtidig å definere om dette var et forhold eller ikke. Så vi var fortsatt to venner, som hadde en større interesse for hverandre, som var ute på middag. Da slapp vi unna den ubehagelige «første date»-greia!

Tuva er raskt ute med å legge til at det kunne gått begge veier.

Født: 19. september 1986

Alder: 35 år

Bosted: Oslo

Yrke: Programleder

Ektefelle: Tuva Fellman

Barn: En datter (1)

Se mer

– Det kan være litt skummelt det med vennskap. På den ene siden kan du risikere vennskapet ved å ta det videre, så er det på andre siden en fare for havne i «vennesonen». Det mener jeg oppriktig. Er du singel og leter etter noen, må du passe deg litt for den.

Les også: Ulykken satte preg på hele oppveksten til Tuva Fellman

Ble forelsket i Ronny

Det ble mange dype samtaler i sosialt lag den første tiden. Det tok likevel tid før Tuva forsto at hun var forelsket i Ronny. Da var det ingen vei tilbake.

– Det var nok meg som tok initiativ, ja, kommer det kjapt fra Tuva.

– Det var lite planlagt, det er jeg nemlig ekstremt dårlig på. Men jeg husker at jeg tenkte: Nå må jeg ta tak her! Nå må noen sette i gang! Så gjorde jeg det, da, ler Tuva hjertelig.

Ronny nikker smilende.

– Selv om begge skjønte at det var noe der, var det 100 prosent Tuva som først tok initiativ. Vi hadde plutselig veldig mye kontakt, men jeg turte ikke håpe på noe mer. Jeg hadde avskrevet det som usannsynlig at hun var interessert i meg, men at jeg hadde havnet i «vennesonen». Da Tuva løftet det frem, var det mye lettere for meg å svare: Ja, det er noe mer her!

Les også: Anne Marit (62) og Dündar (28) hadde tilbrakt seks dager sammen da de valgte å gifte seg: – Vi elsker hverandre

<b>TUVA OG RONNY:</b> Da Tuva og Ronny først møttes, var de gode venner. Det var da Tuva tok inititativ de tok forholdet videre. I dag har de en datter på snart to år, sammen.
TUVA OG RONNY: Da Tuva og Ronny først møttes, var de gode venner. Det var da Tuva tok inititativ de tok forholdet videre. I dag har de en datter på snart to år, sammen. Foto: Morten Bendiksen

Avstandsforhold i 5 år

De første fem årene av forholdet, tilbrakte Ronny og Tuva i hver sin by. Ronny jobbet i hovedstaden og Tuva var fortsatt bundet opp mot P3 i Trondheim.

– Vi fikk aldri den rosenrøde nyforelskelsen hvor man bare er sammen hele tiden. Hvor man glemmer venner og alt rundt. Det å savne noen i en ny relasjon, fungerte veldig fint for oss, husker Tuva.

Hun tror avstanden mer enn noe annet, styrket forholdet.

– Det er kanskje klisjé å si, men jeg tror på ekte avstanden har gjort oss mer rustet for det som kommer. Vi er vant til å snakke veldig mye om ting som er vanskelig. Det måtte vi jo gjøre hele tiden. I hvert fall med meg i relasjonen, som alltid vil snakke om det som er vanskelig, ler Tuva.

Også Ronny mener at avstanden har knyttet dem sammen.

­– Vi følte mange ganger på hvor mye denne relasjonen betyr for oss. Et avstandsforhold er jo en evig prøvelse, så du skal virkelig har lyst for at den relasjonen skal fungere. Vi har virkelig fått kjenne på alle disse aspektene av det å være fra hverandre.

– Så ja, jeg føler vi er mer rusta for et samliv. Vi to vil virkelig det her sammen, understreker Ronny.

<b>GIFTET SEG:</b> I august ga Ronny og Tuva hverandre sitt «ja» under en romantisk vielse med sine nærmeste venner tilstede.
GIFTET SEG: I august ga Ronny og Tuva hverandre sitt «ja» under en romantisk vielse med sine nærmeste venner tilstede. Foto: Instagram

Livet som foreldre

I 2017 ble de endelig gjenforent i hovedstaden. Siden har det gått slag i slag for programlederparet. I 2019 fridde Ronny over en Pepsi Max og potetgull, samme år kjøpte de seg en større bolig i Oslo og i 2020 ble de foreldre til en liten jente.

– Vi har gått gjennom nok en prøvelse med å bli foreldre. Men vi har det virkelig fint sammen. Jobben er morsom og livet generelt er konge. Selvfølgelig er det noen ganger hvor det er kjipt og dritt, men Ronny er en sinnsykt fin fyr å være sammen med. Det gjør alt bedre! stråler Tuva.

Nok en gang er paret helt på bølgelengde.

– Å få barn har skapt en ny dimensjon i livet. Det er veldig deilig å kjenne på at det helt på ekte er utrolig fint – og utfordrende. Du vet aldri hva som venter rundt neste sving. Men akkurat nå er vi i en boble hvor alt er helt konge!

Les også: (+) Er det greit at jeg kjefter på barn i barnehagen eller bør jeg heller «sladre» til de ansatte?

<b>LOVE-IRL:</b> Denne høsten kan du følge Tuva Fellmann og programledermakkeren Solveig Kloppeni det hjertevarme sjekkeprogrammet «Love IRL».
LOVE-IRL: Denne høsten kan du følge Tuva Fellmann og programledermakkeren Solveig Kloppeni det hjertevarme sjekkeprogrammet «Love IRL». Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sjekkeprogrammet «Love IRL»

Sjekkeprogrammet «Love IRL» kan ses på Discovery+ og TV Norge.

Programmet har premiere tirsdag 6. september kl. 21.30.

Se mer

Denne høsten kan du følge Tuva som en av programlederne i Discoverys nye sjekkeprogram «Love IRL» som ble spilt inn i Sør-Afrika i vår. Under den intensive opptaksperioden, var det en selvfølge at Ronny og deres den gang 1,5 år gamle datter var med på reisen.

– Vi var med i kulissene og hadde det kjempegøy! Jeg passet på datteren vår, hilste på elefanter og koste meg mens mor tjente penger, forteller Ronny fornøyd.

Tuva hadde med seg Solveig Kloppen (50) på laget, da mennesker som gjerne ikke er vinnerne i datinglivet, får muligheten til å finne den store kjærligheten.

– Det har vært fint, krevende og litt skummelt. Litt selvutviklende også. Det er en opplevelse jeg definitivt ikke ville vært foruten! stråler Tuva.

Denne saken ble første gang publisert 11/09 2022.

Les også