Ronny Brede Aase og Tuva FellMann

Ronny Brede Aase: – Tuva er en helt rå mor

Ronny Brede Aase ble nylig pappa for andre gang. Nå forteller programlederen om livet med to små på hjemmebane og hvordan han beundrer kona Tuva hver eneste dag.

<b>POPULÆRT PAR:</b> Tuva Fellmann og Ronny Brede Aase har vært kjærester i over 15 år og sommeren for to år siden giftet de seg.
POPULÆRT PAR: Tuva Fellmann og Ronny Brede Aase har vært kjærester i over 15 år og sommeren for to år siden giftet de seg. Foto: Charlotte Wiik
Sist oppdatert

– Det er helt konge å ha blitt en familie på fire. En ordentlig gledesopptur, sier Ronny Brede Aase (37) til Her og Nå.

Like før jul delte han og kona Tuva Fellman (36) at de skulle bli tobarnsforeldre. Fra før har programlederparet en datter som ble født i oktober 2020.

– Sist var det så skummelt å bli far. Jeg visste ikke hvordan du gjorde det. Nå vet jeg litt mer. Det er kaos og søvnløshet, men fy fader, så hyggelig! Det er deilig å være kvitt litt av den noiaen, forteller Ronny om den første tiden etter at sønnen kom til verden.

– Småbarnshverdag er noe jeg setter pris på i livet, sier han.

<b>GLAD DUO:</b> Tuva og Ronnys gode kjemi og humør kom herlig frem da de deltok i TVNorge-konkurransen «Alle mot alle» sammen.
GLAD DUO: Tuva og Ronnys gode kjemi og humør kom herlig frem da de deltok i TVNorge-konkurransen «Alle mot alle» sammen. Foto: Discovery/Espen Solli

Hyller kona Tuva

– Hvordan tror du at du er som pappa?

– Jeg håper jeg er en rettferdig og snill pappa, men jeg er en ganske tydelig type også. Jeg er kanskje strengest? Jeg finner meg ikke i all slags. Man må ha noen kjøreregler og være en forelder. Jeg overøser dem med varme og trygghet, men da kan man også være streng og si: «Dette går ikke» sier Ronny som har latt seg inspirere av sin egen oppvekst i papparollen.

– Jeg håper mine barn opplever verden som like trygg som jeg gjorde. Det er drømmen, sier programlederen fra Førde i Sogn og Fjordane.

<b>SAMKJØRTE:</b> Tuva og Ronny ledet «Sommerbilen minutt for minutt» sammen i 2020. 
SAMKJØRTE: Tuva og Ronny ledet «Sommerbilen minutt for minutt» sammen i 2020.  Foto: NRK

– Hvordan var det å gå fra ett til to barn?

– Jeg er veldig spent på hvordan det blir når begge barna løper og er gale. Nå er det bare ett barn som springer rundt og er full av energi. Han ligger i ro, så han vet vi hvor er til enhver tid. Det er deilig. Akkurat nå er det bare chill, så får vi se, smiler Ronny.

Han legger ikke skjul på at han er enormt imponert over hvordan kona er som mamma.

– Tuva er en helt rå mor. Hun er 10/10! Hun leverer så det ljomer på den fronten. Jeg synes hun har en perfekt oppdrager-teknikk. Hun overøser dem med kjærlighet, men er også tydelig, sier han og smiler.

– Jeg beundrer hennes måte å oppdra barn på hver dag. Hun er helt formidabel, roser Ronny.

Les også: Tuva og Ronny åpner opp om sykdommen: – Det er grusomt og vondt

Rammet av brystkreft

Mens Tuva var gravid med parets sønn fikk hun påvist brystkreft. Paret fortalte i november i fjor om sykdommen som hadde rammet henne.

– I vårt lille hus har det i det siste gått opp og ned. Opp, fordi vi venter spent på vårt andre barn. Ned, fordi Tuva har fått påvist brystkreft i løpet av svangerskapet og er i behandling. Det er mye på en gang, men vi har heldigvis hverandre, nydelige folk rundt oss og et helt fantastisk helsevesen. Det føles vanskelig, rart og befriende å dele. For livet fremover blir en surrealistisk blanding av hverdag, småbarnsliv og behandling. Og det skal vi, på en eller annen måte, få til, skrev Ronny og Tuva i en felles post på Instagram.

Etter at babyen kom til verden, delte Ronny hvor imponert han er over hvordan kona tar hverdagen på strak arm selv nå når livet rister hardt i henne, og til Her og Nå forteller han at han er svært takknemlig for livet han deler med Tuva.

– Vi er fornøyde med å ha giftet oss med hverandre. Jeg er veldig takknemlig for livspartneren jeg har. Tenk at jeg skulle være så heldig! Jeg tror og håper – og får inntrykk av at hun føler det samme, sier han og fortsetter:

– Vi er et bra team som får til masse gøy og har det veldig bra sammen. Til syvende og sist – når alt dette som er staffasje, livet og jobb og verden utenfor koker, så er vi fire stykker i et gult hus på østkanten. Det er en utrolig vakker tanke at det er oss fire.

<b>STOLT:</b> Det kommer tydelig frem at Ronny er stolt over alt som kona mestrer i livet – både kreftbehandling, småbarnsliv og karriere. Her er de to fotografert sammen i forbindelse med en reportasje for Hjemmet i 2022.
STOLT: Det kommer tydelig frem at Ronny er stolt over alt som kona mestrer i livet – både kreftbehandling, småbarnsliv og karriere. Her er de to fotografert sammen i forbindelse med en reportasje for Hjemmet i 2022. Foto: Charlotte Wiig

Les også: (+) Gro Hammerseng-Edin: – Jeg elsket å være mamma, men jeg kjente også litt på misunnelsen

«Skinnet bedrar»

Ronny har denne kvelden et avbrekk i pappapermen for å feire premieren på «Skinnet bedrar» sammen med deltagerne og produksjonen.

– Dagen i dag må etterregistreres hos NAV. Jeg har det helt konge i perm. Barnet kommer til å akselerere veldig i tempo, så vi nyter stillheten og roen nå. Vi sover sånn passe masse og har det hyggelig hjemme.

37-åringen er stolt over å få lede gameshowet på TVNorge.

− Det er et veldig morsomt program. Jeg har ledd og kost meg så masse med å lage det, så jeg håper det skinner gjennom på TV også. Det er en veldig fin gjeng som står bak!

I programmet får et rullerende kjendis-panel teste hvor gode de er til å avdekke bløffmakere. Det er et konsept Ronny liker godt.

− Jeg håper og tror at jeg er en stand up-guy, en ryddig og ordentlig type. Da er det kanskje ekstra gøy å få lov til å drive med dette på TV. Å få lov til å tulle og fjase med ting som er irrelevant i livet.

<b>PÅ TV NÅ:</b> Ronny er programleder for TVNorges nye show «Skinnet bedrar».
PÅ TV NÅ: Ronny er programleder for TVNorges nye show «Skinnet bedrar». Foto: Warner Bros. Discovery

Han innrømmer at han av og til serverer en hvit løgn.

−Det gjør vi alle. Jeg har hørt en plass at hele samfunnet ville ha kollapset om vi alle var brutalt ærlige. Det hadde vært helt grusomt.

− Når ble du sist lurt?

− Høsten 2019 malte min kone, Tuva, et bilde av at vi skulle på hytte-dugnad med hennes familie. Vi skulle beise, male og fikse. Hun sa det kom til å bli harde dager. Når dagen kom og det var avreise til hytta, sa hun: «Vi skal ikke til hytta, vi skal til Edinburgh på kjærlighetstur». Det er det beste lureriet jeg har opplevd!

«Skinnet bedrar» sendes på TVNorge tirsdag kl. 20.30.

Denne saken ble første gang publisert 27/02 2024, og sist oppdatert 27/02 2024.

Les også