Robinsondeltakerne evakueres

- Produksjonen står i fare, sier Christer Falck.

Foto: Line Vee Hanum (TV3)
Publisert

CAMARON ISLAND (SIDE2) : Nok en syklon er på vei mot området hvor Robinson-ekspedisjonen spilles inn, og deltakerne har allerede blitt evakuert fra stranden hvor de har oppholdt seg den siste tiden.

- Det er en veldig stor syklon på vei. Senteret av syklonen er omkring 200 kilometer fra hvor vi befinner oss og har en hastighet på mellom 165 og 200 kilometer i timen, sier sikkerhetsansvarlig George van Ryswyjk til Side2 når vi møter han rett etter evakueringen.

- Den er akkurat nå på vei rett mot oss, men den kan endre retning når som helst, fortsetter han.

- Trygge på land
Syklonen som nå er på vei er dobbel så sterk som den forrige som slo ned på øya tidligere i år.

Også de danske og hollandske Robinson-deltakeren som også driver med innspilling i området har blitt evakuert. Noen av dem har blitt sendt på hotell, og stemningen i den norske deltakerleiren begynner å bli fortvilt.

- Jeg vil aldri flytte de. De er trygge på land. Årsaken til at de er flyttet fra hvor de var er at det å være ute på sjøen er et problem. Vi holder de der de er nå, forklarer George van Ryswyjk.

- Over om to dager
- Men er de trygge på stranden?

- Ja, de er trygge. De blir våte og det blir mye vind, men jeg kan fortsatt komme meg til de. Og de kan få mat til dem. Om to dager eller mindre er dette over, svarer van Ryswyjk før han legger til med et smil.

- Det kommer til å bli veldig vått og forblåst.

- Preget av situasjonen
Programleder Christer Falck var til stede da deltakerne ble evakuert.

- Nå opplever vi guds vrede for tredje gang i løpet av fire uker. Jeg synes det bare er kult, det gjør det litt mer actionfylt og realsistisk, sier han til Side2.

Falck fikk også snakke med deltakerne da de ble ført opp til stranden de skal være under uværet, og han avslører at noen av deltakerne var preget av situasjonen.

Produksjonen i fare
- Jeg så på et par av ansiktene at de var litt engstelige når jeg fortalte at det ikke var sikkert det ble øyråd i dag eller noe mer Robinson i det hele tatt, opplyser han.

- Er det slikt vær i to uker i strekk så sier det seg selv at vi ikke kan pakke det sammen å lage tv-program av det. Vi er avhengig av et visst antall programmer. Det er jo slik at produksjonen er i fare hver gang noe sånt skjer, fortsetter Falck.

- Noen ble kjempeskuffet
Deltakerne har de siste dagene forberedt seg på et nytt øyråd som etter planen skulle finne sted i dag. Grunnet det dårlige været er det en mulighet for at dette nå må utsettes.

- Noen av deltakerne ble kjempeskuffet. Det er mange der som har planer bet du, og om det går par dager kanskje til neste øyråd kan ting endre seg, forteller han.

- Men det er veldig mange som synes det var deilig å bli evakuert. Det er bedre å ligge i en hule som er trygg i forhold til å være ute i denne stormen som er nå, fortsetter Falck.

Oppgitt Christer
Han avviser imidlertid at det er fare for noen av deltakerne.

- Det eneste vi er avhengig av er at vi kan filme det som skjer. Det er det som er viktig for oss. Det er ikke fare for liv, men det er fare for at vi må finne nødløsninger eller at vi må legge ned hele greia, sier en litt oppgitt Falck.

- Jeg håper jo det blir noe av for nå er det jo utrolig kult som skjer på øya så nå er det for gærnt at det skal gå rett i dass, avslutter han.

Denne saken ble første gang publisert 25/05 2011.

Les også