Ren musikkglede!

Shures nye hodetelefoner gir deg valuta for pengene.

Foto: (Foto: Ole Henrik Johansen)
Publisert

[Teknofil.no]: På farten eller hjemme i sofaen – vi hører på musikk fra både anlegg, PC eller mobilen. For at naboen både vegg i vegg og på bussen ikke skal ta del i din musikksmak, bruker vi enten ørepropper eller hodetelefoner til å holde takten for oss selv.

Vi har tidligere testet flere ørepropper og hodetelefoner, der i blant Shures forrykende gode SE535. Produsenten leverer med disse en av markedets beste ørepropper, som tiltross for en svimlende pris, får musikken din til å fremstå på ny.

Nå har vi testet Shures nye toppmodell blant hodetelefoner, SRH940. Øreklokkene har gitt oss mange timer med ren musikknytelse – og det til en prislapp som på ingen måte er avskrekkende.

Mye lyd for pengene

Shures nye toppmodell, SRH940, er en hodetelefon som gir deg meget god lydkvalitet for pengene - og koster under to tusen kroner. Det i seg selv er jo en stiv pris for et par hodetelefoner, men til prisen blir du ikke skuffet.

De nye hodetelefoner fra Shure byr på et knallgodt lydbilde, der bass, mellomtone og diskant sammen avslører alle detaljer og gir musikken din et nytt ansikt. Spesielt mellomtonen og diskanten er klar og tydelig, og biter skikkelig fra seg når det trengs. En trommesolo kan for eksempel gi deg en skikkelig aha-opplevelse. Bassen på sin side er kjapp og presis, men mangler litt trøkk i de aller dypeste tonene.

Gode å ha på seg

SRH940 er lagt i plast, men fremstår som solide. Både bøylen og selve klokkene er polstret i myke materialer, og kombinert med hodetelefonenes lave vekt er de behagelige å ha på seg over lengre tid.

Hodetelefonene fra Shure er imidlertid ikke helt lydtette. Når vi ble skrudde opp volumet, kunne kolleger i vårt åpne kontorlandsskap høre musikken vi spilte. Ikke i detalj, men som en summende støy. Spiller du veldig lavt har du heller ingen problemer med å høre andre snakke.

Når du kjøper SRH940 får du med et praktisk oppbevaringsetui, der du kan folde klokkene 90 grader og dermed "flatpakke" dem i eutiet. Det er også et eget oppbevaringrom i etuiet der du kan legge både overgangen fra 3,5 millimeter jack til 6,3 millimeter jack, sammen med de to forskjellige kablene som følger med.

Alt i alt får du en meget god hodetelefon fra Shure, som egner seg til de aller fleste typer musikk. Lydkvaliteten er meget bra til prisen, og SRH940 får dermed en klar anbefaling fra oss.

Konklusjon

+ Suveren lydkvalitet, spesielt god mellomtone og diskant

+ Komfortable å ha på seg

+ Avtagbar ledning

+ Mye lyd for pengene

- Lekker lyd til omgivelsen

- Litt lite bass i de aller laveste frekvensene

Vil du vite mer?
Les hele testen av Shure SRH940 på Audiovisuelt.no »

Alternativer

Er du på utkikk etter hodetelefoner med mye bass, som samtidig er bunnsolid konstruert, burde du ta en nærmere titt på Monsters nye Beats by Dr.Dre Pro. Klokkene koster rett i overkant av tre tusen kroner.

Vil du heller ha hodetelefoner som egner seg godt til mobilt bruk, som samtidig har meget god lydkvalitet, bør sjekke ut Bowers & Wilkins P5. Her får du klokker skreddersydd for deg som er mye på farten og setter pris på god lydkvalitet.

Denne saken ble første gang publisert 03/07 2011.

Les også