«Hver gang vi møtes»-Ramón

– Det er ikke alltid enkelt å være den som skiller seg ut

Ramón har tatt Norge med storm med sine følsomme låter. Privat smiler også livet til den unge artisten.

<b>TIL TOPPS: </b>Etter Ramóns første opptreden i «Hver gang vi møtes», toppet han hitlistene med sin versjon av Matomas låt «Wow». I kommentarfeltene skriver flere at Ramón treffer dem i hjertet med sin formidling.
TIL TOPPS: Etter Ramóns første opptreden i «Hver gang vi møtes», toppet han hitlistene med sin versjon av Matomas låt «Wow». I kommentarfeltene skriver flere at Ramón treffer dem i hjertet med sin formidling. Foto: Svein Brimi
Publisert

– Det å være homofil har vært en naturlig del av livet mitt. Det er selvfølgelig ikke alltid enkelt å være den som skiller seg ut, men jeg har det fint og synes jeg har kommet godt ut av det. Jeg har vært heldig, og det har aldri preget meg på en negativ måte, forteller «Hver gang vi møtes»-aktuelle Ramón Torres Andresen (26).

Nylig avslørte den populære artisten at han har forlovet seg med kjæresten Herman Henriksen.

– Vi har allerede vært forlovet en liten stund, og ville dele det med familie og venner først, fortalte Rámon til VG via sin manager. Han la til at paret har det veldig fint, og at han føler seg veldig heldig.

Les også: Odin Staveland moren da han var 19: – Mamma var et viktig forbilde

<b>LANG PASJON:</b> Så lenge Ramón kan huske, har musikken vært en del av hans identitet.
LANG PASJON: Så lenge Ramón kan huske, har musikken vært en del av hans identitet. Foto: NTB

Akseptert

Ramón ble først kjent i 2016 da han deltok i musikkonkurransen «The Stream» på TV 2. I 2022 opplevde han stor suksess med singelen «OK jeg lover», som da den kom ut, slo rekorden for flest Spotify-avspillinger i løpet av et døgn i Norge.

Han vokste opp i Ski utenfor Oslo. Et sted hvor han følte seg akseptert for den han er.

– Man hører skrekkhistorier om folk som har hatt det vanskelig på grunn av sin legning, men på skolen min var det flere som meg. Jeg var ikke unik i så måte, og det var fint. Når man er ungdom, er det viktig at man ikke føler man er den eneste, fortsetter han.

Piruetter

Ramóns mormor var glad i musikk og tekst. Det var hos henne musikaliteten hans ble oppdaget. Den lille gutten var rastløs og satt sjelden stille, men når musikken ljomet fra mormors stereoanlegg, satte energibunten seg ned og lyttet.

Etter hvert skjønte familien at det kanskje fantes en artistspire i ham.

<b><BR/>TRYGG:</b> Ramón er glad for at han har vokst opp i et miljø og en familie hvor han har fått god støtte.

TRYGG:
Ramón er glad for at han har vokst opp i et miljø og en familie hvor han har fått god støtte.
Foto: NTB

– Talentet mitt … det vet jeg ikke hvor kommer fra. Jeg bruker å si at musikken fant meg. Da jeg begynte å ta piruetter på fotballbanen, og lage musikkscene av sandkassen, skjønte familien min at jeg kanskje skulle stå på en scene en dag, minnes Ramón og ler.

Selv kjente han på en kreativitet som ville ut.

– Det var et lite mørke i meg allerede som liten. Dette mørket skrev jeg om, men jeg snakket ikke om det, og jeg viste ikke det jeg skrev til noen. Det var først da jeg ble 15 år at jeg begynte å dele.

Les også: (+) Ingebjørg Bratland holder samboeren hemmelig: – Han er litt eldre enn meg, og jeg tror det er en fordel

En drøm

26-åringen har oppnådd mer enn han hadde håpet på. Det føles nesten fortsatt som en fjern drøm.

– Drømmen min har alltid vært å få lov til å leve av musikken, men jeg hadde aldri trodd at jeg skulle få spille på masse festivaler, at jeg skulle få spille i Oslo Spektrum. Det var en drøm jeg ikke engang våget å drømme, smiler Rámon.

Denne saken ble første gang publisert 18/01 2024.

Les også