- Pulte som en kanin

Courtney Love bruker egen erfaring for å informere om narkotika.

Foto: (Getty)
Publisert

(SIDE2): Courtney Love (46) har snakket med The Fix, et magasin for edruelighet, og fortalt hvordan hennes bruk av narkotiske stoffer ødelagt sexlivet hennes.

- All dopen gjorde med nummen. Når jeg var høy, følte jeg meg som en nonneaktig, ikke-seksuell person, sier hun til bladet.

Hun forteller at første gang hun satte heroin med sprøyte var på midten av 90-tallet, på en fest hos festløven Charlie Sheen.

Kanin-style
Alt ble dog så mye bedre da hun i 2005 (etter et selvmordsforsøk med heroin) bestemte seg for å skjerpe seg og sluttet å dytte i seg det hun kom over.

- Da jeg sluttet å bruke dop begynte jeg å pule som en kanin! Før det led jeg under flere år med sølibat. Jeg var på rene Morrissey-turen, ingen masturbasjon, ingen romantikk, ikke noe!

Og dersom man ikke tar hintet, utbroderer hun videre og forteller hvor lenge hun levde uten sex.

- Butikken var stengt. Min selvpåførte kyskhet skulle bare vare i to år, men det varte i tre år, åtte måneder og seks dager.

For ikke så lenge siden fortale også Courtney at eksmann Kurt Cobain skal ha vært godt utrustet nedentil - så kanskje ikke så rart hun kastet seg på sølibatkjøret en stund.

Bare ett stoff
Love, som de siste årene er tatt inn i varm, en og sist var å se på den røde løperen under Cannes-filmfestival, sier hun ikke lenger liker dop, og har sluttet å bruke.

- Min avhengighet går på å føle meg vel i meg selv, jeg liker ikke å miste kontrollen. Du kunne ikke betalt meg en million dollar for at jeg skulle gjøre marihuana. Jeg liker ikke kokain lenger, og jeg er redd for ecstasy.

Men selv om hun tar avstand fra det som en gang har vært, så er det et stoff hun fremdeles fantaserer om å prøve.

- Jeg kunne tenke meg å prøve ayahuasca, som burde være obligatorisk for alle. Det er visstnok en te som gir deg intense hallusinasjoner. Alle som drikker den ser en gammel svart mann som tar deg med på en reise. jeg skal ikke si hvem som har prøvd, men alle ser den samme svarte mannen. Jeg tuller ikke. Alle!

Samme som Britney
I intervjuet forteller hun også hvordan hun har hjulpet Kelly Osborne, Kim Stewart og Lindsay Lohan med deres dopproblemer og møte med rettsvesenet.

Selv sier hun at hun har sluttet med det meste, også Adderall, som hun fikk på resept av legen sin.

- Men etter at Britney (Spears) friket ut for noen år siden, og hennes blodprøver viste at hun tok en lavere dose med Adderall enn jeg gjorde, så bestemte jeg meg for å kutte ut dritten, sier 46-åringen, som mener at avholdenhet ikke nødvendigvis er det beste for alle.

- Spesielt ikke for noen som ble fôret med Valium og Ritalin fra jeg var åtte år gamle, takket være min flotte mor.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Denne saken ble første gang publisert 27/05 2011.

Les også