Kongelige

Prins Harry i konflikt med storebror William - tåler ikke at Meghan kritiseres

En forelsket prins Harry gjør alt han kan for å beskytte sin kone hertuginne Meghan både mot kritikk fra familien og omverdenen.

FORELSKET: Prins William skal være bekymret for at forelskede prins Harry lar seg kontrollere av hertuginne Meghan.
FORELSKET: Prins William skal være bekymret for at forelskede prins Harry lar seg kontrollere av hertuginne Meghan. Foto: WPA Pool / Pool / Getty Images
Sist oppdatert

Stemningen var tilsynelatende god da de to kongelige parene britisk presse kaller «The Fab Four», prins William (36) og hertuginne Kate (37) og prins Harry (34) og hertuginne Meghan (37), viste seg offentlig sammen for første gang på drøye to måneder i forrige uke.

Men ifølge flere britiske medier gjenspeiler ikke de brede smilene under feiringen av at far og svigerfar Charles (70) har vært prins av Wales i 50 år virkeligheten. Forholdet mellom de to parene skal – i beste fall – være anstrengt.

Les også: Meghan Markle skal ha avslørt detaljer rundt graviditeten

Konfliktene skal være reelle

Årsaken skal være eks-skuespilleren Meghan Markles inntreden i det britiske kongefamilien. Det hevder ikke bare tabloidaviser som The Sun, Daily Mirror og Daily Mail i Storbritannia, men en rekke personer med et nært forhold til hoffet i det nye dokumentarprogrammet «Princesses at War» på TV-kanalen Channel 5.

Kanalen setter i dokumentaren også søkelys på om det er mediene som «blåser opp» konfliktene, men magasinet Vanity Fairs hoffreporter Katie Nicholl, forfatteren Ingrid Seward, prinsesse Dianas tidligere butler Paul Burrell og Lady Colin Campbell mener å dokumentere at stridighetene som har nådd medienes forsider er reelle.

De hevder at Meghan ikke bare har et dårlig forhold til sin svigerinne Kate, men at dette også har ført til stridigheter mellom brødrene William og Harry.

– Prins Harry er veldig beskyttende overfor Meghan. Han passer på at hun ikke får med seg alt som skrives om henne og tåler ikke at noen kritiserer henne. Spesielt ikke innad i familien, sier Lady Colin Campbell i dokumentaren. Hun var en nær venn av avdøde prinsesse Diana og har også skrevet flere bøker om de kongelige.

Les også: Bli bedre kjent med britenes favoritt: Hertuginne Meghan fra A-Å

KRANGLER: Prins Harry misliker at storebror prins William kritiserer Meghan, og de to skal ha kommet på kant med hverandre.
KRANGLER: Prins Harry misliker at storebror prins William kritiserer Meghan, og de to skal ha kommet på kant med hverandre. Foto: Tolga Akmen / AFP / NTB scanpix

- Blind av forelskelse

Campbell er bekymret både over Meghans inntreden og at Harry nærmest virker blind av forelskelse.

– Harry er helt kontrollert av Meghan. Han gjør alt det hun sier. Dette bekymrer William. Han har bedt Harry roe seg litt ned og tenke seg bedre om før han forsvarer sin kone, og be Meghan om å prøve å innse at hun nå har et helt annet liv, sier Lady Colin Campbell.

Nettopp det skal ha skapt vondt blod mellom de to brødrene som alltid har stått hverandre nær.

– Det som i utgangspunktet var en konflikt mellom Meghan og hertuginne Kate, omfatter nå også Harry og William. Det er det som er det største problemet nå. Jeg tror at Kate og Meghan er for forskjellig til at de noen gang blir nære venner, men det trenger de heller ikke være. Når Harry og Meghan flytter til Frogmore Cottage i Windsor, trenger de bare møtes i offisielle og noen få familiære sammenhenger. Det er mye verre at Harry og William har kommet på kant med hverandre, sier hoffreporter Katie Nicholl.

DÅRLIG 
FORHOLD: Kate og Meghan så tilsynelatende ut til å hygge seg sammen under gudstjenesten på Sandringham 1. juledag. Men de to kommer ikke godt overens.
DÅRLIG FORHOLD: Kate og Meghan så tilsynelatende ut til å hygge seg sammen under gudstjenesten på Sandringham 1. juledag. Men de to kommer ikke godt overens. Foto: Pool/Samir Hussein / Contributor / Getty Images

Konservativ overgang

Hun mener årsaken til de fleste problemene skyldes at Meghan ikke har greid å takle overgangen fra å være Hollywood-stjerne til å bli medlem av den britiske kongehuset.

– Hertuginne Meghan har klare meninger om det meste og er vant med å få det som hun vil. Det er ikke blitt tatt veldig godt imot i det konservative kongehuset, sier Nicholl.

– Meghan er opptatt av at alt skal skje med en gang. Jeg tror hun trenger å innse å hun må ta det litt roligere og slappe mere av, sier Ingrid Seward.

– Buckingham Palace er mye mer konservativt enn TV-serien «Downton Abbey», og hun vil garantert ikke bli populær hvis hun kommer med mange nye ideer. Der liker de å gjøre det slik de alltid har gjort det, sier Paul Burrell.

MÅ GRIPE INN?: Flere britiske kommentatorer mener at prins Charles eller dronning Elizabeth må gripe inn hvis forholdene mellom de to parene ikke bedrer seg.
MÅ GRIPE INN?: Flere britiske kommentatorer mener at prins Charles eller dronning Elizabeth må gripe inn hvis forholdene mellom de to parene ikke bedrer seg. Foto: Dominic Lipinski / WPA Pool / Getty Images

- Irriterende morgenrutiner

Ifølge Katie Nicholl irriterer Meghans morgenrutiner staben.

– De har ikke noe imot at Meghan står opp grytidlig for å trene yoga, men misliker at hun peprer dem med mail klokken fem om morgenen, sier Nicholl.

Flere i staben hennes skal da også ha sluttet fordi de føler seg dårlig behandlet.

– Hun må lære seg at dette ikke er en TV-serie der hun har en av hovedrollene, men det britiske kongehuset, sier Lady Colin Campbell.

– Vi ønsket alle at «The Fab Four» skulle være gode venner og leve tett sammen i en lykkelig storfamilie, men det kommer neppe til å skje, sier Katie Nicholl i Vanity Fair.

Denne saken ble første gang publisert 17/03 2019, og sist oppdatert 18/03 2019.

Les også