Pokerlegende

Amarillo Slim

En Texan Roadgambler på kanten av loven

Sist oppdatert

"Pokerlegender" er vimennpokers serie om ti spillere som har farget historien.

Thomas Austin Preston var han døpt, men han kom fra Amarillo i Texas, han var høy og tynn, så han fikk enkelt og greit navnet Amarillo Slim.

Sammen med Texas Dolly Brunson og Sailor Roberts reiste han rundt i sørstatene og gamblet på alt som kunne gambles på. “Rounders” kalte de seg, og det går utallige historier om the Texan Roadgamblers, cowboyer på drift fra by til by, alltid på jakt etter et nytt prop bet.

Sommeren 2006 var undertegnede journalist på en sponsormiddag på Binions i Las Vegas, og jeg var så heldig å bli sittende ved siden av legenden Amarillo Slim. Og fikk ham til å servere en historie fra dette miljøet:

- Jeg møtte en rik fyr i Houston som påsto han hadde landets raskeste bil. Jeg sa jeg kunne vedde 100.000 dollar på at jeg skulle skaffe en fyr som kunne kjøre raskere enn ham til Dallas. Han bare lo og aksepterte veddemålet. Så jeg ringte et tvillingpar jeg kjente og stasjonerte den ene med en Cadillac rett utenfor Dallas. Han andre møtte opp i Houston til starten, med en helt lik Cadillac. Gjett hvem som kom frem først?

<b>MØTTE LEGENDEN:</b> Thorkild Gundersen møtte Amarillo Slim i Las Vegas
MØTTE LEGENDEN: Thorkild Gundersen møtte Amarillo Slim i Las Vegas

Fikk tittelen forært

Amarillo Slim elsket poker, så da texaneren Benny Binion dro iganger poker-VM i 1970, stilte selvsagt Slim, Texas Dolly og Sailor Roberts opp med 10.000 i buy-in. Det var ikke rare konkurransen, bare syv spillere deltok, og Johnny Moss vant tittelen etter en avstemning blant spillerne.

I 1972 var de 8 mann til start, og de tre siste i turneringen var Amarillo Slim, Doyle Brunson og Puggy Pearson. Men verken Brunson eller Pearson ville ha tittelen: De var redd for at skattemyndighetene skulle bli for interesserte, og for at de ikke ville bli invitert i lukrative cashlag, om de hadde merkelappen “verdensmester i poker” klistret på seg.

Dermed inngikk de en deal, hvor Amarillo Slim fikk tittelen, mot at Doyle og Puggy fikk så mye penegr tilbake som chipsstacken deres representerte.

Slik ble Amarillo Slim verdensmester i poker, det skulle altså ikke så mye til den gangen. Og Slim elsket oppmerksomheten; han deltok på TV-show, stilte opp i avisen, og nøt hvert sekund.

81 år og torpedo

Resten av sitt Las Vegas-liv har Amarillo levd av skrøner, historier, gambling og pokerskills. Han vant bracelet i Pot Limit Omaha så sent som i 1990, og han satt heads-up i samme øvelse med en langt yngre legende, Phil Ivey, i 2001.

Amarillo Slim spilte Main Event i WSOP i 2006, som en av syv som faktisk satt på det aller første WSOP-bordet i 1970. Han var da 78 år gammel, men resten av livet skulle bli en bratt nedtur for Slim. Han hadde allerede vært siktet for overgrep mot et 12 år gammelt barnebarn, en sak som aldri nådde rettsapparatet. Få måneder etter at undertegnede møtte ham ble han forsøkt ranet i bilen sin, og skudd ble avfyrt.

I 2007 ble han ranet i sitt hjem, og i 2009 ble han slått ned og ranet da han var ute på en rasteplass langs en motorvei for å kreve inn gamblinggjeld! Tenkt det, sin egen torpedo i en alder av 81 år!

Amarillo Slim levde sitt stormfulle liv på kanten av loven, og han sovnet inn i april 2012, 83 år gammel.

Nå er det bare Doyle Brunson igjen av de gamle heltene fra tidlig 70-tall.

Se også nummer ti på lista Pokerlegende #10, Chris Moneymaker.

Denne saken ble første gang publisert 09/12 2013, og sist oppdatert 29/06 2020.

Les også