Harald Eia og Petter Northug

Om comebacket: – Han klarer det ikke mange ganger til

Harald Eia ble overrasket over TV 2-kollega Petter Northug. – Jeg tenkte han ville være litt kjepphøy, men Petter er en helt prima fyr, sier Harald til Her og Nå.

<b>PETTER NORTHUG:</b> Petter har formidlet at han er åpen for et comeback til langrennseliten, og for deltagelse i VM på hjemmebane i Trondheim i 2025
PETTER NORTHUG: Petter har formidlet at han er åpen for et comeback til langrennseliten, og for deltagelse i VM på hjemmebane i Trondheim i 2025 Foto: Heiko Junge / NTB
Publisert

Det var intensivt under innspillingen av «Vinnerschkalle». Både deltagere, og programlederne kom tett på hverandre under oppholdet på Hudøy ferie- koloni ytterst i Oslofjorden.

Da de fleste jublet over å kunne dra hjem, kjente komikeren Harald Eia (58) at han ville savne kveldene med langrennsprofilen Petter Northug (38).

– De andre var så glade for å dra hjem, men jeg fy f… hvor koselig Petter og jeg hadde det da vi satt i det lille huset på kveldene og så på Dagsrevyen sammen. Det var innmari fint, sier Harald oppriktig og smiler.

«Vinnerschkalle» ledes av Petter Northug, mens Harald Eia i rollen som «Oslolosen» skal bidra med «konstant utestemme og kruttsterke meninger om hva som kreves av en skikkelig vinnerskalle». Duoen har samlet ti kjendiser som skal testes i ulike fysiske og psykiske øvelser, og til slutt står det igjen en vinner.

«Vinnerschkalle» sendes på TV 2 tirsdager kl. 21.40.

<b>EN GOD BLANDING:</b> – Med Haralds bakgrunn som komiker og min erfaring som toppidrettsutøver, er programmet en god blanding av seriøs konkurransereality og mye humor, sa Petter Northug om «Vinnerschkalle» i en pressemelding fra TV 2. I programmet er Harald den fiktive karakteren «Oslolosen» (bildet).
EN GOD BLANDING: – Med Haralds bakgrunn som komiker og min erfaring som toppidrettsutøver, er programmet en god blanding av seriøs konkurransereality og mye humor, sa Petter Northug om «Vinnerschkalle» i en pressemelding fra TV 2. I programmet er Harald den fiktive karakteren «Oslolosen» (bildet). Foto: TV 2

«Vinnerschkalle»

Allerede før de møttes hadde Harald egentlig gjort seg opp en mening om hvordan han trodde den frittalende skilegenden Petter var. Virkeligheten samsvarte ikke helt med det han hadde sett for seg.

– Jeg kjente ikke Petter fra før. Jeg tenkte han var en litt arrogant toppidrettsutøver som har levd litt for mange år med støtteapparat. Jeg har tenkt at et sånt liv ikke er helt sunt noen, men Petter var så behagelig og fin. Alle likte Petter, sier 58-åringen og smiler.

På Hudøy bodde Petter og Harald i et eget hus, mens deltagerne bodde sammen på sovesal – en til jentene og en til guttene. Ingen av deltagerne skulle se Harald utenfor karakteren «Oslolosen». Det ble derfor en del tid hvor det bare var Petter og Harald.

– Vi fant tonen. Petter var bare en helt super og empatisk type. Han er rett og slett hel ved, fortsetter Harald.

Kveldene tilbrakte Harald og Petter sammen, gjerne foran TV-en.

– Petter ville gjerne se på Dagsrevyen. Når vi så på kommenterte han nyhetene: «Nei, at det går an.» «Se på han da!» Var det gladsaker reagerte han akkurat som han skulle: «Nei, det var trivelig.» Det var som å sitte sammen med onkelen sin – det var veldig fint, minnes Harald og smiler.

Les også: Harald Eia og Petter Northug: – Jeg trodde det var skjult kamera

<b>IMPONERT:</b> Harald Eia ble imponert over Petter, både profesjonelt og som menneske.
IMPONERT: Harald Eia ble imponert over Petter, både profesjonelt og som menneske. Foto: Svein Brimi

Ekspertkommentator i TV 2-Sporten

Etter langrennskarrieren har Petter vært ekspertkommentator i TV 2-Sporten. Rollen som hjelpegutt og programleder for «Vinnerschkalle» var helt ny. Den mer erfarne programlederen Harald synes Petter klarte seg strålende.

– Han var proff og ambisiøs. Noen ganger kunne han uttrykke at noe ikke fungerte optimalt i manuset. Da ba han om råd. Hvis jeg foreslo noe, var han lyttende og lærenem. Etterpå kom han tilbake. «Nå sitter den», sa han til meg. Han tok alt veldig naturlig og skjønte med en gang hvor vi skulle, fortsetter Harald.

Komikeren ble overrasket over 38-åringen fra Trøndelag.

– Jeg ble rett og slett veldig imponert over ham. Han er på plass. Alt det som skjedde før med fyllekjøringen virket som han var veldig ferdig med – at det er noe han har forsonet seg med og lagt bak seg.

Les også: (+) – Min mann var som gutta i TV-serien «Exit»

<b>VINNERSKALLE:</b> Petter er en ekte vinnerskalle. Harald og deltagerne i «Vinnerschkalle» håper Petter klarer å gjøre comeback i langrenns-<br>toppen.
VINNERSKALLE: Petter er en ekte vinnerskalle. Harald og deltagerne i «Vinnerschkalle» håper Petter klarer å gjøre comeback i langrenns-
toppen.
Foto: NTB

Vasaloppet 2024

I flere intervjuer har Petter formidlet at han er åpen for et comeback til langrennseliten, og for deltagelse i VM på hjemmebane i Trondheim i 2025.

Til flere medier har han uttalt at første delmål er å bli blant de ti beste i Vasaloppet 3. mars i år. Harald er en av flere som håper å se Petter tilbake i langrennstoppen.

– Petter jobber veldig systematisk med trening, det gjorde han også da vi var på innspilling. Det med planmessighet kan han. Han bygger stein på stein. Det er jævlig gøy og imponerende hvis han klarer å komme tilbake. Langrennssporten har godt av Petter Northug, mener Harald.

Dette sier deltagerne i «Vinnerschkalle» om Petter Northug:

<b>FRANK LØKE (43): </b>– Jeg tenker at det er en veldig god idé. Petter er pioneren – han har skapt engasjementet som er for langrenn. Den var på topp da Petter var med, og interessen har dalt etter han la opp. Det at han er tilbake i sirkuset, at han har levert utrolig bra, er positivt for alle. Det hadde vært gøy hvis han kommer på pallen igjen. Jeg heier på Petter!
FRANK LØKE (43): – Jeg tenker at det er en veldig god idé. Petter er pioneren – han har skapt engasjementet som er for langrenn. Den var på topp da Petter var med, og interessen har dalt etter han la opp. Det at han er tilbake i sirkuset, at han har levert utrolig bra, er positivt for alle. Det hadde vært gøy hvis han kommer på pallen igjen. Jeg heier på Petter! Foto: Svein Brimi
<b>ISAK DREYER (29): </b>– Hvis han får til et comeback, er det artig. Han er en karakter og det er litt mer fres i ham enn i en del av de andre langrennsløperne. Han er en showmann.
ISAK DREYER (29): – Hvis han får til et comeback, er det artig. Han er en karakter og det er litt mer fres i ham enn i en del av de andre langrennsløperne. Han er en showmann. Foto: Svein Brimi
<b>RAGNHILD HAGA (33):</b> – Jeg blir imponert over hva han får til, han ble nummer to i et norgescuprenn nylig. Det er mer enn det jeg forventet. Jeg snakket litt med ham i høst da vi spilte inn «Vinnerschkalle». Jeg skjønte at han trente seriøst og bra.
RAGNHILD HAGA (33): – Jeg blir imponert over hva han får til, han ble nummer to i et norgescuprenn nylig. Det er mer enn det jeg forventet. Jeg snakket litt med ham i høst da vi spilte inn «Vinnerschkalle». Jeg skjønte at han trente seriøst og bra. Foto: Svein Brimi
<b>SALUM KASHAFALI (30): </b>:– Jeg heier på ham. Det synes jeg er veldig bra. Hvis det er noen som kan klare det, er det Petter!
SALUM KASHAFALI (30): :– Jeg heier på ham. Det synes jeg er veldig bra. Hvis det er noen som kan klare det, er det Petter! Foto: Svein Brimi
<b>SILJE SANDMÆL (45): </b>:– Jeg er sinnssykt imponert. Det er ingen tvil om at det bor en vinnerskalle i ham. Petter har vist at man kan snu et negativt mønster – han viser at selv om man har vært nede i en dal er det mulig å komme opp igjen. Petter gjør også langrenn morsommere.
SILJE SANDMÆL (45): :– Jeg er sinnssykt imponert. Det er ingen tvil om at det bor en vinnerskalle i ham. Petter har vist at man kan snu et negativt mønster – han viser at selv om man har vært nede i en dal er det mulig å komme opp igjen. Petter gjør også langrenn morsommere. Foto: Svein Brimi
<b>CECILIE MARIA BOLANDER (28)</b>: – Det er bare å legge ned timene og kjøre på. Er det noe som på daglig basis blir motbevist, er det at alder har noe å si, det er hvordan man løser den kroppen man har som betyr noe. Petter har ressursene til å kunne gjøre et slikt comeback. Det har jeg trua på.
CECILIE MARIA BOLANDER (28): – Det er bare å legge ned timene og kjøre på. Er det noe som på daglig basis blir motbevist, er det at alder har noe å si, det er hvordan man løser den kroppen man har som betyr noe. Petter har ressursene til å kunne gjøre et slikt comeback. Det har jeg trua på. Foto: Svein Brimi
<b>KAROLINE DYHRE BREIVANG (43): </b>– Jeg synes det er imponerende at Petter prøver å gjøre comeback. Han vet jo hva som kreves av trening, restitusjon og annet for å være i verdenstoppen. Det tyder kanskje på at han har den motivasjonen som trengs for å gjøre den nødvendige jobben.
KAROLINE DYHRE BREIVANG (43): – Jeg synes det er imponerende at Petter prøver å gjøre comeback. Han vet jo hva som kreves av trening, restitusjon og annet for å være i verdenstoppen. Det tyder kanskje på at han har den motivasjonen som trengs for å gjøre den nødvendige jobben. Foto: Svein Brimi
<b>SOLVEIG GULBRANDSEN (43):</b> – Jeg er kjent for å gjøre comeback, så jeg har full forståelse for at han prøver på det. Så lenge du er god nok, og så lenge du har muligheten, synes jeg man skal benytte seg av den. Snart er det slutt. Han klarer ikke det mange ganger til. Hadde jeg vært ham, hadde jeg «gønna» på.
SOLVEIG GULBRANDSEN (43): – Jeg er kjent for å gjøre comeback, så jeg har full forståelse for at han prøver på det. Så lenge du er god nok, og så lenge du har muligheten, synes jeg man skal benytte seg av den. Snart er det slutt. Han klarer ikke det mange ganger til. Hadde jeg vært ham, hadde jeg «gønna» på. Foto: Svein Brimi

Denne saken ble første gang publisert 27/02 2024.

Les også