Underholdning

Pernilla Wahlgren om sønnens karrierevalg: - Veldig stolt av Benjamin

Pernilla Wahlgren har i årtier vært et av Sveriges heteste artistnavn. Nå er sønnen Benjamin like populær som mamma.

HELE FAMILIEN: Pernilla Wahlgren (lengst til høyre) med barna, fra venstre, Benjamin, Bianca, Oliver Wahlgren Ingrosso og Theodor Wahlgren.
HELE FAMILIEN: Pernilla Wahlgren (lengst til høyre) med barna, fra venstre, Benjamin, Bianca, Oliver Wahlgren Ingrosso og Theodor Wahlgren. Foto: Christine Olsson/tt/ NTB scanpix
Sist oppdatert

Det var en strålende opplagt Pernilla Wahlgren (51) som møtte Her og Nå etter endt opptreden under premieren av «Allsang på Grensen» i Halden. Den folkekjære svenske artisten har vært med i det norske sangprogrammet tidligere, men denne gangen sto sønnen Benjamin Ingrosso (21) også på scenen.

Mor og sønn sang imidlertid ikke sammen. Ifølge Pernilla er det viktig for dem å ha to separate karrierer.

– Vi har jobbet sammen siden han var liten. Benjamin var med på den svenske versjonen, «Allsång på Skansen», da han var åtte-ni år. Men vi prøver å ikke jobbe så mye sammen, mest fordi han ikke vil. Han ønsker å stå på egne ben, forteller Pernilla til Her og Nå.

STJERNE: Pernilla Wahlgren er vokst opp i rampelyset og koser seg alltid på scenen. Her fra «Allsang på Grensen» der hun fremførte «Jag vill om du vågar».
STJERNE: Pernilla Wahlgren er vokst opp i rampelyset og koser seg alltid på scenen. Her fra «Allsang på Grensen» der hun fremførte «Jag vill om du vågar». Foto: Thomas Andersen / TV 2
TIDLIG KRØKES: Her synger Pernilla med lille Benjamin i «Allsang på Skansen» i 2007.
TIDLIG KRØKES: Her synger Pernilla med lille Benjamin i «Allsang på Skansen» i 2007. Foto: Henrik Montgomery / TT Nyhetsbyrån / NTB scanpix

– Når vi er her, tenker jeg ikke så mye på at han er sønnen min. Da er vi to artister. Vi har hver vår losje. Han har sitt team med seg, og jeg har mitt, fortsetter hun.

Det har imidlertid blitt mye felles jobb for familien Wahlgren de siste årene. I 2016 fikk Pernilla sitt eget realityshow «Wahlgrens verden», som følger tett på hennes og barnas gjøren og laden. Sangstjernens tre eldste barn har i likhet med mor valgt en karriere i underholdningsbransjen.

Oliver (29) er både DJ og skuespiller, datteren Bianca (24) jobber som influenser, mens Benjamin har hatt stor suksess som artist. I fjor vant han den svenske Melodifestivalen og representerte landet i Lisboa.

REALITYSHOW: De siste årene har Pernilla og familien gjort stor suksess med «Wahlgrens verden». Her sammen med datteren Bianca og moren, skuespilleren Christina Schollin.
REALITYSHOW: De siste årene har Pernilla og familien gjort stor suksess med «Wahlgrens verden». Her sammen med datteren Bianca og moren, skuespilleren Christina Schollin. Foto: Henrik Montgomery / TT Nyhetsbyrån / NTB scanpix

Familiens realityshow er blitt omtalt som den svenske versjonen av «The Kardashians», og det er populært også blant norske TV-seere. Det merker også Pernilla.

– Vi har fått et nytt publikum i Norge takket være «Wahlgrens verden». Det er mange som ser på det, og det er kjempegøy! Så nå har vi gamle, trofaste fans fra 80-tallet, og vi har fått mange nye fans gjennom programmet.

51-åringen har vært artist hele livet. Hun startet karrieren allerede fire år gammel i TV-programmet «Den längsta dagen». Senere skulle det bli musikalroller, film, programlederjobber og musikk.

Pernilla har deltatt i den svenske Melodifestivalen flere ganger og fikk sitt store gjennombrudd i konkurransen i 1985 med sangen «Piccadilly Circus». At barna skulle gå i hennes fotspor falt dermed naturlig.

– Benjamin sier at grunnen til at han ble artist, er fordi han har vært med meg hele veien. Han har sittet i kulissene og syntes det var gøy og inspirerende. Nå er det jeg som blir kjempeinspirert av å se på ham og veldig stolt.

SØNNEN: Benjamin Ingrosso er Pernilla Wahlgrens sønn, og deltok i fjor i Eurovision-finalen i Lisboa.
SØNNEN: Benjamin Ingrosso er Pernilla Wahlgrens sønn, og deltok i fjor i Eurovision-finalen i Lisboa. Foto: Jessica Gow / TT / NTB scanpix

Wahlgren avslører at det blir en travel tid fremover. Denne sommeren skal hun være med i den svenske versjonen av «Hver gang vi møtes», før hun igjen er klar med sitt nye turnéshow «Pernilla Wahlgren har Hybris».

– Da kommer vi faktisk til Norge for å spille, for det var visst mange som ville se det, forteller hun.

ROSA OASE: På Marbella har Pernilla sitt eget feriehus, Casa Rosa, hvor hun lader batteriene.
ROSA OASE: På Marbella har Pernilla sitt eget feriehus, Casa Rosa, hvor hun lader batteriene. Foto: Privat

Men litt ferie blir det tid til. Da går ferden til det rosa luksushuset hun eier i Marbella med det treffende navnet Casa Rosa.

– Det er der jeg kommer til å være når jeg har fri og kan være sammen med deler av familien. Sol må man ha, en regntung sommer er aldri kult. Da er det greit å ha hus i Marbella, smiler Pernilla Wahlgren.

Denne saken ble første gang publisert 13/07 2019, og sist oppdatert 12/07 2019.

Les også