Påskekrim 2024

Påskekrim 2024: Dette kan du se på TV i påsken

Hva sendes på TV i påsken? Vi gir deg guiden til filmer og serier du kan se i påsken!

<b>PÅSKEKRIM:</b> «Påskekrimlekene» med Markus Neby som programleder sendes på NRK 1 og NRK TV.
PÅSKEKRIM: «Påskekrimlekene» med Markus Neby som programleder sendes på NRK 1 og NRK TV. Foto: NRK
Sist oppdatert

Påskekrim er en særnorsk tradisjon, men den er godt etablert. Vi simpelten elsker krim på tv, film og i bøker når det er påske. Til og med på melkekartongen!

Vi gir deg guiden til hva slags krim som går på TV i påsken, så det er bare å finne fram påskeegget og gjøre seg klar til noen spennende timer.

Her er årets påskekrim:

1. Når sendes «Påskekrimlekene»?

Etter to års suksess med «24-stjerners julekalender» slår NRK til med en egen påskekrimreality.

– Dette er et program der kjente folk konkurrerer i å mestre den tradisjonelle påsken på hytta, der de som utfører oppgavene dårligst, blir drept på morbid vis, forteller programleder Markus Neby.

Han kaller det en blanding av påskekrim, «Maskorama» og gåtene vi kjenner godt fra melkekartongene.

Hver dag får vi nye hint om morderen, og TV-seerne må prøve å finne ut hvem det er før morderen tar av masken på påskeaften.

«Påskekrimlekene» har premiere lørdag 23. mars på NRK 1 kl. 19:50 og på NRK TV.

2. Når sendes «I famnen til ein mordar»?

«I famnen til ein mordar» er en kritikerrost britisk krim i fire deler og er basert på en sann historie fra 2017.

«I famnen til ein mordar».
«I famnen til ein mordar». Foto: NRK

Peter Farquar (Timothy Spall) og Anne Moore-Martin døde med to års mellomrom, og begge ble forgiftet. Det eneste de hadde til felles, var Ben Field, en tilsynelatende hyggelig, ung mann som kom inn i livene deres.

«I famnen til ein mordar» har premiere på NRK 1 23. mars klokken 21.35. I NRK TV fra 22. mars.

Les også: (+) Fembarnsfar fra Østfold ble en av landets verste seriemordere

3. Når sendes «Shetland»?

Alison «Tosh» McIntosh (Alison O’Donnell) er tilbake med sesong 8 av «Shetland», og denne gangen får hun en ny kollega.

«Shetland».
«Shetland». Foto: NRK

Ruth Calder (Ashley Jensen) vokste opp på Shetland, men har ikke bodd der på mange år. Nå blir detektiven sendt tilbake for å finne den unge kvinnen Ellen Quinn. Hun var vitne til at en politiinformant ble drept mens hun selv gjorde innbrudd, og nå har hun flyktet til Shetland.

«Shetland» har premiere 25. mars på NRK 1 klokken 21.10. I NRK TV fra 22. mars.

4. Når sendes «Superkrim»?

Gjennom 10 episoder kan også de yngste i familien få bryne seg på mysterier, og det er duket for både latter og spenning.

I den første episoden har Jon Almaas blitt leder for et grønnere og mer miljøvennlig NRK. Målet er at statskanalen skal bli Norges grønneste bedrift, og programlederen innfører strenge regler som han krever at alle ansatte følger.

Dette er ikke alle enige i, og motstanden mot Almaas stiger. I andre episoder dukker blant andre Selma Ibrahim, Jørgine Vasstrand, Jonis Josef, Silje Nordnes, Ingerid Stenvold og Tore Strømøy opp.

«Superkrim» har premiere på NRK 1 23. mars kl. 08.45. Sendes også på NRK TV.

«Superkrim».
«Superkrim». Foto: NRK

5. Når sendes «Agatha Christie: Mord er ingen sak»?

Miniserien er basert på krimdronningen Agatha Christies bok «Mord er ingen sak» og var en av de mest sette britiske dramaseriene på BBC i fjor.

Den unge og ambisiøse Luke Fitzwilliam er på vei fra Nigeria til London. På toget kommer han i snakk med den eldre Miss Pinkerton, som mener at en morder er på ferde i landsbyen Wychwood-Under-Ashe, og nå er hun på vei til Scotland Yard.

Så blir Pinkerton selv drept, og Luke innser at han må finne morderen før det er for sent.

«Agatha Christie: Mord er ingen sak» sendes på TV 2 torsdag 28. mars og fredag 29. mars kl. 21.40. Episodene blir sluppet på TV 2 Play fra 22. mars.

«Agatha Christie: Mord er ingen sak» .
«Agatha Christie: Mord er ingen sak» . Foto: TV 2

6. Når sendes «Hidden Assets»?

Fjorårets påskekrim på TV 2 er tilbake med ny sesong. Sist måtte den belgiske politikommissæren Christian De Jong fra CTU (Belgian Counter-Terrorist Unit) plutselig samarbeide med CAB (Irish Criminal Assets Bureau) etter at irene fant diamanter under et narkoraid i Irland som kunne knyttes til terrorangrep i Belgia.

«Hidden Assets».
«Hidden Assets». Foto: TV 2

Nå har det gått ett år etter angrepene i Belgia, og Claire Wallace, som er ny i CAB-teamet, oppdager at de har blitt hacket. Irene må derfor nok en gang samarbeide med belgierne.

Alle episodene fra både sesong 1 og sesong 2 av «Hidden Assets» er tilgjengelige på TV 2 Play.

7. Når sendes «Dagliesh»?

Scotland Yard-etterforskeren Adam Dalgliesh ble skapt av den britiske krimforfatteren P.D. James på 1960-tallet og har blitt filmatisert flere ganger. Nyinnspillingene fra 2021 og 2023, med Bertie Carvel i hovedrollen, følger detektiven og hans kolleger fra 1970-tallet og frem til nåtid i jakten på å løse drapssaker.

Sesong 1 av krimdramaet består av tre ulike krimsaker fordelt på seks episoder. Sesong 2 har tre enkeltstående episoder.

«Dagliesh».
«Dagliesh». Foto: TV 2

«Dagliesh» sendes på TV 2 fra mandag 25. mars til onsdag 27. mars klokken 21.40. Alle episodene er også tilgjengelige på TV 2 Play.

Les også: (+) En morgen står John (58) som vanlig på kjøkkenet. Han vet ikke at denne dagen skal bli hans siste

8. Når sendes «Professor T»?

Jasper Tempest er en kriminologi-professor som jobber ved Cambridge University. Han er både arrogant og uforskammet, og han har i tillegg en tvangslidelse.

Han har imidlertid et skarpt intellekt, og derfor blir han ofte kontaktet av politiet for å hjelpe dem som rådgiver i kompliserte krimsaker. Dette er en britisk versjon av den opprinnelige serien fra Belgia med samme navn.

Alle de seks episodene av «Professor T» er tilgjengelige på TV 2 Play nå. På strømmetjenesten kan du også se de to første sesongene hvis du ikke har fått med deg dem ennå.

«Professor T» .
«Professor T» . Foto: TV 2

9. Når sendes «Wisting»?

Sven Nordin er tilbake som William Wisting i den fjerde sesongen med etterforskeren i Larvik. En hotellansatt blir funnet drept, og seks år gamle Clifford Greenwood er sporløst forsvunnet. Familien mottar krav om løsepenger og kryptiske meldinger.

«Wisting».
«Wisting». Foto: Viaplay

Wisting mistenker at det kan ligge et personlig motiv bak kidnappingen etter at flere familiehemmeligheter blir avdekket. I andre roller finner vi Rupert Evans, Mads Ousdal, Thea Green Lundberg og Andrea Bræin Hovig.

«Wisting» har premiere på Viaplay 24. mars. Alle de fire episodene slippes samme dag.

10. Når sendes «Criminal record»?

En livredd kvinne ringer til politiet og forteller at en mann truer med å drepe henne og at han skryter av å ha drept en annen kvinne med samme kniv. Det er imidlertid Errol Mathis som har sittet 24 år i fengsel etter at Daniel Hegarty sørget for å få ham drapsdømt.

Han misliker sterkt at June Lenker roter i den gamle saken. Det er duket for konfrontasjoner mellom den unge kvinnen og den eldre mannen som vil beskytte sitt ettermæle.

«Criminal record».
«Criminal record». Foto: Apple TV

«Criminal record» sendes her på Apple TV +. Alle episodene er publisert.

11. Når sendes «Troppo»?

Begrepet «going troppo» er australsk og betyr at man kan bli litt sprø av å leve i den tropiske heten. Og hett blir det for Amanda og Ted i Queensland.

Ted Conkaffey er en forfyllet og vanæret ekspolitimann som har søkt tilflukt i en gudsforlatt småby i Queensland og er i ferd med å bli gal av varmen. Plutselig blir han oppsøkt av den tidligere tenåringsmorderen Amanda Pharrell, som nå har sonet ferdig og vil prøve seg som privatetterforsker.

Nå har hun fått sin første sak og trenger Teds hjelp for å finne en forsvunnet vitenskapsmann. Det lokale politiet misliker imidlertid at de to med hver sin mørke fortid nå har slått seg sammen.

«Troppo» sendes på her på Viaplay. Alle episodene er publisert.

Les også: (+) Ingen ville snakke om den grufulle ulykken. Så fant Line farmors hemmelige notater

«Troppo».
«Troppo». Foto: Viaplay

12. Når sendes «A killer paradox»?

Lee Tang er i 20-årene, har blitt kastet ut av militæret, jobber i en butikk, men tjener ikke nok til å brødfø seg selv og må få hjelp av foreldrene. En dag blir han overfalt på vei hjem av en av kundene.

«A killer paradox».
«A killer paradox». Foto: Netflix

Tang kjemper hardt tilbake og ender opp med å drepe overfallsmannen. Det er tilsynelatende ingen vitner, men han sliter med skyldfølelse og tenker å melde seg for politiet. Han endrer mening når han finner ut at mannen han drepte var en seriemorder.

Tang fortsetter å drepe kriminelle, og snart dukker den irriterende etterforskeren Jang Nan-gam opp.

«A killer paradox» sendes på her på Netflix. Alle episodene er publisert.

13. Når sendes «Døde menn går på ski»?

Det blir klassisk påskekrim, satire og humor når Knut Nærums roman «Døde menn går på ski» finner veien til det store lerretet.

Krimkomedien handler om en narsissistisk milliardær som samler en løgnaktig gjeng bestående av en mislykket forfatter, en mannssjåvinistisk psykiater, en psykotisk sladderjournalist og en kokainsniffende Barne-TV profil til en hjemsøkt hytte for å feire påsken.

Det begynner som en lek, men blir brått farlig når en av dem blir funnet drept … Fanget i en snøstorm må de konfrontere hverandres mørke hemmeligheter og forsøke å avsløre morderen blant dem.

«Døde menn går på ski» går på kino fra 15. mars.

«Døde menn går på ski».
«Døde menn går på ski». Foto: Skyline Studios AS

14. Når sendes «Politihundene»?

Sør-Vest politidistrikt har en av de mest avanserte hundetjenestene i landet, med 21 hunder som er trent i å finne narkotika, våpen og penger, lete etter spor på åsteder, jakte på rømlinger eller redde savnede i snødekte fjell.

Politihundene er en dokumentarserie som følger hundepatruljeenheten i et av Norges mest spennende politidistrikt. Serien gir seerne innblikk i jobbhverdagen til de som jobber i hundetjenesten og kommer tett på betjentene og deres firebente kompanjonger.

«Politihundene» er tilgjengelig her på Discovery nå. Det kommer nye episoder på onsdager.

«Politihundene».
«Politihundene». Foto: Discovery

15. Når sendes «Mr. Bates vs. the Post Office»?

Dette er den sanne historien om hvordan flere hundre uskyldige ansatte i det britiske postvesenet feilaktig ble beskyldt for tyveri, bedrageri og falsk regnskapsførsel på grunn av et mangelfullt IT-system, i det som blir kalt et av de største justismordene i britisk historie.

Over en periode på 20 år, ble mer enn 700 postansatte straffeforfulgt. Flere måtte i fengsel, mange mistet alt de eide fordi de betalte tilbake penger de ble beskyldt for å ha stjålet og mange fikk livene sine ødelagt – alt for forbrytelser de aldri hadde begått.

«Mr. Bates vs. the Post Office» sendes på TV 2 Play fra 27. mars. Alle episodene blir publisert da.

«Mr. Bates vs. the Post Office».
«Mr. Bates vs. the Post Office». Foto: TV 2

Denne saken ble første gang publisert 22/03 2024, og sist oppdatert 22/03 2024.

Les også