Vi menn poker

Ørjan og Henrik fortsetter

"Kapteinen" og "professoren" tok andre og tredjeplass på Vi Menn-lista i fjor, fortsetter på Team Vimennpoker i år.

Sist oppdatert

Igår kunne vi fortelle at vi har fått med Thor Hansen på laget, og vi følger opp nå med å slippe to navn til, to som også var med i fjor, nemlig Ørjan Skommo og Henrik Tollefsen. De to var med i fjor også, og med unntak av Felix Stephensen var det ingen som slo de to på Vi Menn-lista og kåringen av årets livespiller. Dermed er det en glede å få med de to kompisene på enda en sesong for Team Vimennpoker. Vi tok en prat med dem.

Ørjan Skommo

- Det har vært et interessant pokerår, med mye reising, og forholdsvis gode resultater. I fjor fokuserte jeg mer på livepoker enn noen gang før, og har spilt veldig mye mindre onlinepoker enn tidligere år. Det har resultert i finalebord på fire forksjellige kontinenter, og spesielt morsomt var det å få mitt første finalebord under WSOP. Ekstra morsomt at det var i pokervarianten No limit deuce to seven, et spill jeg alltid har likt, men ikke har spilt alt for mye. Etter å ha blitt valgt som kaptein på Vimenn-laget var det viktig å være med å hevde seg i toppen av gullhånden-rangeringa, og siden det ble umulig å hamle opp med Felix, er jeg godt fornøyd med en andreplass, sier Ørjan Skommo.

Han gjorde sine saker godt under fjorårets NM, med en tredjeplass i en 6-Max turbo og en åttendeplass i PLO som tellende resultater. Det er imidlertid tre andre resultater (på ytterligere tre kontinenter) Ørjan trekker fram som fjorårets beste.

- 4. plassen under Aussie Millions i Melbourne, 5. plassen under WSOP i Las Vegas og endelig en seier da jeg vant en knockout-turneringer under ACOP (Asia Championship of Poker) i Macau i høst, oppsummerer han.

Tilsammen dro Ørjan inn i overkant av 200K dollar på sine ti casher i fjor, i følge Hendonmob.

Høydepunkt

Løypa for 2015 er enda ikke tråkket opp, men det blir ikke Aussie Millions i år, forteller Ørjan.

- Nei, vi er en gjeng som skal til VM i Falun i februar, så da ser det ut som om NM blir den første pokereventen jeg kommer til å være med på. Det er helt klart høydepunktet hvert år. Ellers skal jeg dra tidlig til Vegas i år, høyst sannsynlig fra slutten av mai, for å være der fra start under WSOP. Utover det gjenstår å se, men det snakkes om en Asia-reise som i så fall vil inneholde APPT Seoul og APPT Macau. Også kommer jeg selvfølgelig til å spille NM i Norge, forteller han.

Han forteller at det er en del forskjeller på å spille poker i Asia i forhold til USA.

- Den soleklart største forskjellen er språkbarrierene man opplever i Asia. De fleste plasser i verden er det "english only at the table", men for eksempel i Macau går det meste på kinesisk. Amerikanere bringer mye mer stolthet inn i spillet sitt, og vil ikke bli bluffet eller overkjørt. Asiatene oppfatter jeg kaldere og mer kalkulerte. De blir ikke like følelsemessig påvirket, forklarer han.

Favoritt

Selv om det er mye ferdigheter innvolvert i poker, er det selvsagt også en del flaks, hvilket gjør det vanskelig å ha for mange ambisjoner i forhold til 2015-sesongen.

- Resultatmessig er det vanskelig å sette seg målsetninger innen poker, spesielt i turneringer da variansen er skyhøy. Målet mitt blir å fortsette å legge inn bra med volum på livepoker-fronten, og jeg håper det blir mange morsomme reiser i år også, forteller han.

Og når status skal gjøres opp for 2015, hvem er da årets spiller.

- Jeg setter Mikal Blomlie som soleklar favoritt. Han legger inn et volum som ingen andre er i nærheten av, avslutter Ørjan.

No pressure Mikal.

Henrik Tollefsen

"Professoren" tok bronse i jakten på Gullhånda 2014, etter å ha knivet med kompis Ørjan gjennom hele året. Begge endte med over 200K dollars i premiepenger, begge fikk seg en tittel, og begge kom langt i en NM-øvelse. Men Henrik cashet "bare" ni ganger, og "bare" på to kontinenter.

- 2014 har vært det året jeg har lagt inn desidert størst volum når det kommer til liveturneringer, og det har stort sett gått slag i slag med forskjellige turneringer i Asia, Aussie Millions i Melbourne, NM i Dublin og WSOP i Las Vegas. Jeg har trappet ned på onlinespilling, men har brukt en del tid på å lære meg andre pokervarianter og stilte for første gang i HORSE i NM, og både 8-game og 10-game i WSOP. Det så lenge ut til å bli et nesten-år med 14. plass i NM, stang ut på noen litt mindre finalebord og mincash i et par av de større APPT/APT-turneringene, men så fikk jeg etter hvert tatt ned en turnering som gjorde året svært bra totalt sett, forteller han.

Highrolleren i Macau Poker Cup utbetalte nemlig 189 tusen dollar.

- Seieren i Macau Poker Cup Highroller i august blir naturligvis fjorårets høydepunkt for min del. Ikke den største turneringen i antall deltakere, men min største cash noensinne og en ny pokal i samlingen. Lite slår det å sitte igjen med alle sjetongene til slutt, slår han fast.

Bra år for alle

Ellers trekker han fram kompiser og kolleger i pokeren når året skal oppsummeres.

- Året har vært bra totalt sett for både meg og de jeg bor og reiser mest med. Ørjan (#2) med flere store finalebord og seier i en ACOP-event. Mikal (#4) med over 20 cashes og 4(!) turneringsseire, og Markus (#7) som har hatt en haug med deep-runs og FT i en av de største ACOP-øvelsene. Kai (#24) sine 11 casher i APT-serien og Toro (#35) med en del cashes er også verdt å nevne, forteller han. Plasseringer på Vi Menn-lista i parantes.

Han treller også fram WSOP-finalen med norsk innslag fra november.

- Felix sin 2. plass i main event og alt det førte med seg. Live-sending på VGTV og TV2 fra finalebordet i Main event, og at VGTV har begynt å sende live fra EPT med norske kommentatorer er et stort steg for norsk poker. Det at vi sannsynligvis får et NM på norsk jord i 2015 er også svært gledelig. Forhåpentligvis er dette bare starten for en god pokerfremtid i Norge, håper Henrik.

NM og WSOP

2015 blir et roligere år for Henriks del, og også han holder seg i Europa til etter NM.

- Sannsynligvis holder jeg meg i Europa frem til etter NM, og så regner jeg med en Asia-tur etter påske med APPT Seoul, APT Manila og APPT Macau. Etter det blir det fort en tur til Vegas for WSOP, sier han.

Også han deler kompis Ørjans lovprising av NM i Dublin.

- NM-uka er årets høydepunkt pokermessig, bekrefter han.

Et NM på norsk jord er også noe han ønsker å få med seg.

- Forhåpentligvis kræsjer det ikke med noe av det andre jeg har planlagt, og da stiller jeg selvfølgelig, forteller han.

Henrik har heller ingen uttalte prestasjonsmessige målsetninger for 2015.

- Jeg har aldri satt opp for mange målsetninger når det gjelder poker, men jeg satser på å fortsatt ha det gøy med pokeren, utviklet spillet mitt, tjene penger og oppleve noen nye steder, forteller han.

Han beskriver forskjellen på å spille poker i de forskjellige delene av verden slik:

- Generelt har pokerens utvikling kommet kortere i Asia, så til tider ser en mye spill som minner en om spill en så mye for en del år tilbake tid, mens det er mer utviklet i resten av verden. Australia har også generelt dårligere nivå enn det en ofte finner i Europa og USA, avslutter han.

Denne saken ble første gang publisert 28/04 2014, og sist oppdatert 01/05 2020.

Les også