Ønsker at Edward døde

Robert Pattinson er ikke like romantisk som karakteren han spiller i «Twilight».

Foto: Fredrik Persson / SCANPIX
Publisert

STOCKHOLM (SIDE2:) Denne uken har «The Twilight Saga: Breaking Dawn - Del 1» norsk premiere. Vi har møtt Robert Pattinson, som spiller vampyren Edward.

Kunne ikke bli brun
Den første filmen i serien hadde premiere i 2008. Pattinson og medspillerne har dermed i flere år hatt restriksjoner på hva de kan gjøre med utseendet.

- Jeg fikk ikke lov til å bli brun, men det gjorde ikke noe, for jeg liker ikke å sole meg. Jeg tenkte heller ikke på at jeg ikke kunne klippe håret, sier han.

Han tror det er annerledes hvis det er lang tid mellom innspillingen av filmene.

- «Harry Potter»-ungene - eller, de er jo ikke unger, de er like gamle som meg - men de hadde et år mellom hver innspilling. Vi hadde bare noen måneder. Da gjorde det ikke noe at vi ikke kunne gjøre hva som helst med utseendet, sier han.

Hvordan var det å spille inn siste scene i siste film?

- Jeg hadde egentlig to siste dager. Den første var etter et nattopptak, og alle var kalde og slitne. Det var en skuffende avslutning. Alle ville bare løpe hjem. Men uken etter filmet jeg og Kristen Stewart to dager på stranda. Det var en mye bedre slutt, smiler han.

Ingen romantiker
I filmen gifter Edward seg endelig med Bella. Pattinson er ikke spesielt opptatt av bryllup selv.

- Jeg innså hvor mye bryllupet egentlig handler om kvinnen. Mannen bare står der. Alle mennene har dresser som ser nesten like ut. Tenk hvis brudepikene også hadde hatt brudekjole! sier han.

Han er også mindre romantisk enn Edward. Skuespilleren hadde nemlig håpet på en mindre lykkelig slutt.

- Jeg hadde likt at de ikke endte opp sammen. Kanskje en av dem døde - det ville vært min slutt. De gifter seg og er utrolig lykkelige, og så dør Edward. Og Jacob får Bella til slutt, ler han.

- Jeg håper at det skjer noe kult
Pattinson kan ikke tenke seg evig liv, slik som vampyrene har.

- Jeg vil ikke det nå, men jeg tenker kanskje annerledes når jeg er 60 ... Jeg er mer nysgjerrig på hva som skjer etter at du dør enn mens du lever, sier han.

Og hva tror du skjer etter at vi dør?

- Jeg håper at det skjer noe kult. Og at jeg ikke våkner i kista uten å kunne røre meg, sier han.

«The Twilight Saga: Breaking Dawn - Del 1» har norsk premiere 18. november. Del 2 har premiere i november 2012.

Denne saken ble første gang publisert 18/11 2011.

Les også