Ola Vigen Hattestad fra «Mesternes mester»

Ola Vigen Hattestad: – Jeg har alltid dårlig samvittighet

OL-vinneren og langrennstreneren sliter med å finne balansen mellom jobb og familieliv. Nå har Ola Vigen Hattestad flyttet med kone og to barn til Slovenia.

<b>OLA VIGEN HATTESTAD:</b> – Jeg har kost meg mer enn jeg hadde trodd. Det har vært uvant å konkurrere igjen, men jeg fikk et kick etter hver konkurranse, sier «Mesternes mester»-deltageren.
OLA VIGEN HATTESTAD: – Jeg har kost meg mer enn jeg hadde trodd. Det har vært uvant å konkurrere igjen, men jeg fikk et kick etter hver konkurranse, sier «Mesternes mester»-deltageren. Foto: Svein Brimi
Publisert

Etter noen krevende år med mye sykdom, la Ola Vigen Hattestad (40) langrennsskiene på hylla i 2018.

Helseplagene gjorde at han ikke stilte til start en eneste gang i sin siste sesong.

– Jeg var mye syk på slutten av karrieren, så jeg hadde en kjedelig avslutning på den. Formen er ikke på topp i dag, men immunforsvaret mitt er bra igjen.

– I dag føler jeg meg bra, og det er det viktigste. Sånn sett har det vært kult å konkurrere igjen i «Mesternes mester», smiler Ola til Her og Nå.

Les også: Dette er deltakerne i «Mes­ter­nes mes­ter» 2023

<b>DÅRLIG TRENT:</b> – Jeg var ikke i veldig god form, og burde ha trent mye mer før jeg kom inn på «Mesternes mester», sier Ola.
DÅRLIG TRENT: – Jeg var ikke i veldig god form, og burde ha trent mye mer før jeg kom inn på «Mesternes mester», sier Ola. Foto: NRK

«Mesternes mester» 2023

Fire år etter at han ga seg som toppidrettsutøver fikk Ørje-mannen muligheten til å vise muskler igjen, i de knallharde øvelsene mot tidligere idrettshelter i det populære NRK-programmet, «Mesternes mester».

Født: 19. april 1982

Alder: 40 år

Idrett: Langrenn

Fra: Ørje

Bosted: Ringsaker

Ektefelle: Katja Visnar (38)

Barn: Ludvig (7) og Lara (1,5)

Se mer

– Konkurranseinstinktet kom tilbake. Jeg hadde en ganske avslappet inngang til konkurransene, men så fort vi var i gang var nervene der og jeg var skikkelig på hugget – sånn som da jeg var aktiv.

– Hvordan har det vært å være med i «Mesternes mester»?

– Jeg synes det har vært kjempegøy. Jeg har kost meg mer enn jeg hadde trodd. Det var uvant å konkurrere igjen, men jeg fikk et kick etter hver konkurranse. Det viktigste er egentlig samholdet. Jeg har fått ni nye venner og har hatt det skikkelig gøy. Denne reisen er jeg glad for at jeg ble med på, smiler han.

Det tidligere langrenns-essets «Mesternes mester»-reise ble lang, men endte likevel rett før finalen. Ola ga alt i semifinalen, men det holdt ikke mot Andreas Lødrup (38), Kristin Holte (36) og Olaf Tufte (46).

– I semifinalen var jeg ganske stiv og støl i beina. Den siste øvelsen var brutal, så det var bare så vidt jeg klarte å gå etterpå. Jeg ble ikke overrasket over at jeg røk ut, for jeg var ikke i veldig god form. Jeg burde ha trent mye mer før jeg kom inn, men jeg hadde ikke tid.

– I starten var det ikke så fysisk tøffe øvelser, men mot slutten ble det mer krevende. Da røynet det virkelig på. Jeg ble sliten, men det har gått greit. Det er klart at de tre som står igjen er i mye bedre form enn meg. Jeg er bare takknemlig for at jeg fikk være med og leke så lenge som jeg gjorde, oppsummerte han til Her og Nå dagen etter at han var ferdig i konkurransen.

Les også: (+) Øystein Pettersen vet at samtalen med kona kan være hans siste. Da han legger på, ringer telefonen igjen

<b>RØK UT:</b> – Jeg er bare glad for at jeg fikk være med og leke så lenge som jeg gjorde, sier en utslitt Ola til Her og Nå dagen etter at han røk ut fra semifinalen.
RØK UT: – Jeg er bare glad for at jeg fikk være med og leke så lenge som jeg gjorde, sier en utslitt Ola til Her og Nå dagen etter at han røk ut fra semifinalen. Foto: Svein Brimi

Gift med Katja Visnar

Ola har de siste årene jobbet som landslagstrener for kvinnene i langrenn, og har ellers tilbrakt tid med kona Katja Visnar (38) – som konkurrerte på det slovenske langrennslandslaget frem til hun la opp i 2020 – og barna Ludvig (7) og Lara (1,5).

– Jeg har jobbet som trener og har vært mye på farten. Hjemme har jeg to barn som jeg ønsker å bruke tiden på, så jeg har alltid dårlig samvittighet. Hvis jeg trener har jeg dårlig samvittighet for ikke å være hjemme, men hvis jeg er hjemme har jeg dårlig samvittighet for at jeg ikke trener. Det ble derfor for liten trening, før dette. Men å vinne var ikke det viktigste med å være med i «Mesternes mester», så jeg er fornøyd, understreker han.

<b>MESTERNES MESTER:</b> – Det viktigste har egentlig vært samholdet. Jeg har fått meg ni nye venner og hatt det skikkelig gøy. Denne reisen er jeg glad for at jeg ble med på, sier Ola. Her i deltagervillaen sammen med Stig André Berge og Frode Johnsen.
MESTERNES MESTER: – Det viktigste har egentlig vært samholdet. Jeg har fått meg ni nye venner og hatt det skikkelig gøy. Denne reisen er jeg glad for at jeg ble med på, sier Ola. Her i deltagervillaen sammen med Stig André Berge og Frode Johnsen. Foto: Svein Brimi

I fjor sluttet Ola i jobben som trener for det norske kvinnelandslaget. Like etter kom nyheten om at han og familien skulle flytte til Slovenia for at han skulle begynne som trener for kvinnene der.

– Jeg ble litt overrasket over meg selv. Jeg har reist mye de siste årene og hadde egentlig planlagt å være litt mer hjemme. Men så fikk jeg spørsmålet, og så kjenner jeg utøverne der nede ganske godt. Jeg brukte veldig lang tid på å bestemme meg, og det endte med at jeg til slutt følte at jeg hadde lyst til å hjelpe dem litt videre, sier han.

<b>KATJA VISNAR: </b>Ola Vigen Hattestad sammen med kona Katja Visnar og sønnen Ludvig i Østerrike i 2019.
KATJA VISNAR: Ola Vigen Hattestad sammen med kona Katja Visnar og sønnen Ludvig i Østerrike i 2019. Foto: Terje Pedersen / NTB

– Det er en jobb som innebærer veldig mye farting på vinteren, men det er forståelse for at jeg ønsker å være mer hjemme om sommeren og høsten. Satsingen der nede er også veldig sentrert, sier han.

– Slovenia er ikke stort, så det er veldig mange daglige økter hvor man er borte på formiddagen og hjemme igjen på ettermiddagen. Det er sånn jeg ønsker å ha det – at jeg kan kombinere både jobb og familie, forteller han.

«Mesternes mester»-deltageren har tidligere bodd med kona i hennes hjemland. Før familien flyttet tilbake til det østeuropeiske landet i fjor høst, håpet han de ville finne seg godt til rette i sin nye hverdag.

– Jeg trives veldig godt i Slovenia. Vi har et hus der nede, og livet der er godt. Men vi har lyst til å reise tilbake til Norge etter hvert, så dette er bare for en viss periode, smiler han til Her og Nå.

Denne saken ble første gang publisert 24/02 2023.

Les også