vi menn poker

Ny norsk mester i Kommunepoker

Andreas Stamnestrø er Norges beste pokerspiller

Sist oppdatert

28-åringen var 1 av 18 fylkesmestere kvalifisert for den store Norgesfinalen i sesong 2 av Kommunepoker. Med god kortglid, gode calls, og fornuftig spilling klatret Andreas Stamenestrø fra Kyrksæterøra til topps i det som er Norges største pokerturnering i deltakerantall.

Snekkeren hamret ned langt mer profilerte pokernavn i Norgesfinalen, der pokerprofiler som Jon Kyte og Christian Arstad måtte se seg slått på finalebordet. Det er sjarmen med Kommunepoker. Det er en lavterskel-turneringen der poker-hvermansen kan slå de langt mer erfarne og profesjonelle spillerne.

Andreas Hamnestrø var sterk til middagspausen klokka 18.00. Da var han chipleader sammen med nevnte Arnstad. Tre timer senere hadde 28-åringen sagt takk og adjø på vei mot å cashe inn tittel, premiepenger og NM-pakke til Dublin.

- Jeg fikk et veldig høyt kortsnitt tidlig i turneringen med par i ess tre ganger og kongepar en gang, der jeg samtidig fikk veldig godt betalt på de hendene. Samtidig klarte jeg å calle et par bløffer jeg traff godt på. Generelt veldig god flyt gjennom hele finalen, slår årets Norgesmester i Kommunepoker, Andreas Stamnestrø, fast.

Sjefen fikk ikke lov

Andreas Stamnestrø er ansatt i samme firma som Emil Solberg. Medeieren i byggentreprenørfirmaet som spilte Norgesfinalen under sesong 1 av Kommunepoker. Solberg vant da Kommunemesterskapet i Hemne og senere fylkesmesterskapet i gamle Sør-Trøndelag. I år måtte sjefen se seg slått av sin ansatte snekker Stamnestrø i kampen om Hemnes-tittelen.

Stemningen på arbeidsplassen blir ikke forsuret av den grunn.

- Emil er daglig leder, medeier i firmaet og min sjef. Jeg frykter ikke for jobben etter dette, for Emil er veldig forståelsesfull, sier Andreas Stamnestrø rolig.

Heads up var det Andreas Stamnestrø mot Christian Arstad. Trøndelag mot Akershus. Det lå bokstavelig talt i kortene siden før middagspausen at nettopp de to skulle ende opp i duell mot showdown. På siste hånd sto Fru Fortuna Andreas Stamnestrø trofast. Med to kløver pocket fikk 28-åringen hjelp av tre kubber i bordet. Flush.

- Du ser jo hva som ligger her. Jeg går inn med dame-fire i kløver og får tre kløver i bordet. Da blir man Norgesmester med den gliden, sier Stamnestrø like uanstrengt.

Per Kristian Langvik fra Østfold og Sarpsborg falt som tredje på finalebordet. Der Klaus Witte fra Finnmark dro ut som fjerde, mens finalens eneste kvinne forsvant ut til 5. premie. Camilla Brekke Furseth forsvarte dermed lenge tappert sist sesongs Norgesmester i Kommunerpoker Mari Thorrud Skolems Buskerud-triumf i Norgesfinalen.

Andreas Stamnestrø Norges beste pokerspiller

Årets vinner av Norgesfinalen i Kommunepoker roser det flotte pokermiljøet i Hemne, på arbeidsplassen, og neste år drar Andreas Stamnestrø til NM i Dublin. Det er en del av premien Norges beste pokerspiller tar med seg fra Tallinn.

- Vi er vel 3-4 på arbeidsplassen som spiller poker i den lokale pokerklubben, og pokermiljøet generelt i Hemne er veldig bra. Vi har en månedlig turnering der 30-35 fast spiller. Jeg startet med poker for 5-6 år siden, og har i det store og hele bare spilt lokalt. Jeg var i Dublin i 2016 og har også spilt NM på Gardermoen i 2017, men nå blir det kjekt å få spille en større turnering i Dublin igjen. Dit blir nok sjefen med også. Emil hadde vært her, men han fikk ikke lov av kona å reise, sier Norgesmester Andreas Stamnestrø.

Han kom til Tallinn som Trøndelags beste pokerspiller. Fattet og rolig. En ulv i fåreklær ved pokerfilten, som til slutt lot villdyret forsyne seg grovt av stacken til motspillerne. En etter en.

- Jeg er veldig imponert over Kommunepoker og hvordan Coolbet har bygd opp Norges største pokerturnering. Da jeg satt her i dag ved filten forsto jeg at dette var større enn jeg hadde trodd på forhånd, avslutter Norges beste pokerspiller, Andreas Stamnestrø.

Denne saken ble første gang publisert 13/11 2019, og sist oppdatert 29/06 2020.

Les også