Norgesmesterskapet i Poker

Arrangerer poker-NM på Smiths venners eiendom: - De synes det er kult

Tidligere har Oslofjord konferansesenter avholdt VM-kamp i boksing. Nå er det poker som står i fokus.

<b>ELSKER NM I POKER:</b> Oslofjord Convention Center er veldig fornøyde med å huse norgesmesterskapet i poker. Eiendommen det arrangeres på er eid av Brunstadstiftelsen som igjen drives av Brunstad Christian Church, bedre kjent som "Smiths venner".
ELSKER NM I POKER: Oslofjord Convention Center er veldig fornøyde med å huse norgesmesterskapet i poker. Eiendommen det arrangeres på er eid av Brunstadstiftelsen som igjen drives av Brunstad Christian Church, bedre kjent som "Smiths venner". Foto: Adrian Møller Haugan

SSTOKKE (Side3.no): Norgesmesterskapet i poker er i full gang. Der de tidligere tre mesterskapene på norsk jord har blitt avholdt på Gardermoen i november, har det nå blitt flyttet til solfylte Stokke i Vestfold.

Mens Gardermoen-turneringene ble avholdt på et hotell ikke langt unna flyplassen, er stedet denne gangen Oslofjord Convention Center (OCC). Konferansesenteret er kanskje mest kjent for å være eid av Brunstadstiftelsen, som igjen er eid av menigheten Brunstad Christian Church - bedre kjent som Smiths venner.

For mange virker det kanskje merkelig at en kristelig menighet påtar seg ansvaret for å arrangere et av landets største pengespill-arrangementer, men skal vi tror sales manager Kjell Rune Pedersen er det hele uproblematisk.

- Det er litt innviklet, men totalt er det tre kommersielle selskaper som ikke er tilknyttet menigheten. Oslofjord Convention Center er ett av disse selskapene. Vi opererer uavhengig og er ikke tilknyttet menigheten, forklarer Pedersen.

- Brunstadstiftelsen er eiere, så vi bare leier konferansesenteret av dem igjen, legger han til.

Pedersen opplyser at han selv ikke medlem eller tilknyttet av Brunstad Christian Church.

- De siste årene har OCC lagt om strategien for konferansesenteret som har blitt mer kommersiell. Blant satser vi mer på større arrangementer som dette.

Boksing og poker

I oktober 2017 arrangerte OCC VM-kampen til Cecilia Brækhus mot Mikaela Laurén. Tidligere har også VM i hundeutstilling blitt arrangert på OCC, det samme med NM i cheerleading og NM i sykkel.

Mange stusser kanskje litt over at det er en kristen menighet som først avholder et boksearrangament og så norgesmesterskapet i poker. Hva er reaksjonene dere har fått?

- Jeg vil si at 10 av 10 kunder har forutinntatte meninger om OCC og tror det er menigheten som står bak, men som nevnt er driften atskilt fra menigheten. Heldigvis er det slik at så raskt vi får dem ned hit, så ser de bare muligheter.

- Jeg tror det spørsmålet jeg blir stilt oftest av potensielle kunder er om vi selger alkohol. Og ja, det gjør vi, ler Pedersen.

Selv om driften og menigheten er atskilt, hva sier de når OCC legger frem at dere vil arrangere arrangementer som involverer pengespill og boksing?

- De synes bare det er kult. Flere av medlemmene fra menigheten var her under Brækhus-kampen og storkoste seg.

Til Side3 forteller sales manageren at de håper å få lov til å arrangere poker-NM i Norge i årene fremover. Blant annet bygges det flere tusen sengeplasser til på det allerede massive området. I tillegg kommer det en større flerbrukshall som skal stå klar om noen år.

- Vi håper å bli et slags Nordens Las Vegas. Bare i spillokalet i dag har vi rundt 100 bord. Når den nye hallen står klar kan vi ha plass til 300 til, så vi har muligheter til å bygge dette ut.

<b>UPROBLEMATISK:</b> På Oslofjord konferansesenter arrangeres norgesmesterskapet i poker i 2018. Eiendommen er eid av Brunstadstiftelsen, men driftes av Oslofjord konferansesenter (OCC). OCC har ingen problemer med å arrangere et pengespill-arrangement som poker-NM.
UPROBLEMATISK: På Oslofjord konferansesenter arrangeres norgesmesterskapet i poker i 2018. Eiendommen er eid av Brunstadstiftelsen, men driftes av Oslofjord konferansesenter (OCC). OCC har ingen problemer med å arrangere et pengespill-arrangement som poker-NM. Foto: Wikimedia commons

- Tilbakemeldingene fra folk under NM så langt er at de er veldig fornøyde. Det er hyggelig å høre.

- Ingen betenkeligheter

Pedersen sier at de så langt har solgt 5500 gjestedøgn i løpet av NM-arrangementet, som varer fra tirsdag 28. august til onsdag 5. september.

Arrangør av norgesmesterskapet, Thomas Udness, opplyser til Side3 at det vil være rundt 2500 spillere som deltar spredt utover 13 forskjellige turnering i løpet av den lille uken NM arrangeres.

<b>FORNØYD</b>: Thomas Udness er arrangøren av NM i Stokke. Han er godt fornøyd med tilbudet til OCC.
FORNØYD: Thomas Udness er arrangøren av NM i Stokke. Han er godt fornøyd med tilbudet til OCC. Foto: Adrian Møller Haugan

Så langt er han utrolig fornøyd med mesterskapet.

- Vi er veldig glade for at det kom så mange til deep stacken. Det ble deltagerrekord der. Første dagen av hovedturneringen har hatt flere spillere enn vi trodde, så det er bra. Folk ser ut til å kose seg. Det er veldig kult.

Udness er mannen som arrangerte turneringen da den ble avholdt på Gardermoen. Han sier han ikke hadde noen ekstra tanker rundt flyttingen til Brunstad og OCC.

- Jeg hadde ingen betenkeligheter med OCC og tilknytningen til Brunstad Christian Church. Totalpakka til OCC er fantastisk for et norgesmesterkap som dette. Det blir en ekstra ferietur for voksne med poker, fester, diverse arrangementer og moro.

Denne saken ble første gang publisert 30/08 2018, og sist oppdatert 31/08 2018.

Les også