vi menn poker

Nordmann til topps

Andreas Wiborg gikk helt til topps av Unibet Open i London i helgen. Fiona har sendt rapport.

Sist oppdatert

Tekst: Fiona Sand

I de siste to ukene har pokeropplevelsene stått i kø. Det begynte med et fantastisk gratis-NM i Oslo med påfølgende Vi Menn pokergalla der stemningen sto i taket hele helgen. Til den store glede for Norske Pokerjenter, og menn, vrimlet det med flotte pokerjenter i Posthallen. Jeg var også så heldig å motta en pris som "årets ildsjel" fra Vimennpoker. En pris jeg setter veldig høyt. Norske Pokerjenter har nå eksistert som gruppe i ett år og antall jenter rundt filten har eksplodert det siste året. Personlig har det vært et meget hektisk år med mye jobb, men fy søren så verdt det.

Poker-Norge har et vanvittig godt og inkluderende miljø, og at vi får flere jenter inn i dette miljøet gir det enda et løft. Jeg tror at jenter som har vært vant til å være i mindretall rundt om på homegames og klubber, har behov for å møte andre jenter med samme interesse. I Norske Pokerjenter kan jentene finne hverandre der de bor og eller bli kjent både før og under større eventer. Felleskap og samhold gjør bare pokeren hundre ganger bedre.

Fotball og Unibet Open

Etter Pokergallaen dro jeg med min sønn til Manchester. Vi skulle egentlig ikke på kamp, men etter tips fra en uber-sjåfør, endte vi opp i tog til Wigan. Et sted ca 35 min unna Manchester. For £20 fikk vi billetter, og vi fikk se Wigan knuse Manchester City. Heldigvis hadde vi kledd oss rett. Wigan, Wigan, Wigan. Etter en natt i Machester gikk turen til London der jeg senere skulle delta på Unibet Open. Min sønn Jonathan og jeg koste oss på Hilton og på pub for å få med oss Barcelona-Chelsea. De billettene var litt dyrere. På torsdag fløy jeg min sønn hjem, før ferden gikk tilbake til London. Stanton-Torp-Amsterdam-London = Mitt barn reiser ikke alene.

Mange kjente fjes

Jeg elsker å være på Unibet Open. De norske representantene er supre, og man blir alltid godt tatt vare på. Denne gangen var vi mange nordmenn og hele seks jenter fra NPJ. På Unibet-eventene er det alltid velkomstdrinker, players party og goodiebags. De som kvalifiserer seg får en pakke med hotell, reise og innkjøp i main event. Det kan du gjøre på klienten for eksempel gjennom NPJ eller Viking Pokerteam.

I år var det flere superstjerner som dukket opp. Jeg kom selvsagt på bord med både WakaVaka og VPT-Øystein og det var hyggelig helt til Monica slo ut mitt essepar med 4 2 off (og ja, hun forsvarte BB). Både Øystein og Monica kom seg i penga.

Nordmann på topp

Det er ikke bare Jon Kristian Kyte som i løpet av de siste to årene har kommet fra Bergen for å ta ned titler i Europa. Andreas Wiborg tok ned tittel og trofè, og laget deal headsup etter å ha slått et felt på 349 spillere i mainevent. Han bagget over £56K og det er så lang hans største cash. 22 åringen som bare har spilt poker i to år har tidligere en andreplass fra Unibet Open i Glasgow og en 17. plass fra main event i Dublin. Andreas er for tiden student på BI, men fristes nå av pokerlivet på fulltid. «Først blir det Irish Open og Norgesmesterskap, og så ser vi».

Monica ble beste jente i main event med sin 30. plass. Hun gjorde som vanlig en god figur på tv-bordet og ellers rundt filten så ta en titt på Twitch for å få med deg timesvis av god poker.

Det var flere eventer, og undertegnende fikk med seg et finalebord og en åttendeplass i turbo-eventet. Juhuuu!! Wendy Evans fikk finalebord og røyk på bobla i ladies event. I deepstacken tok Jonathan Wedde en flott sjetteplass. Ellers sikret Preben Stokkan seg en 18. plass, Oscar Wedde en 17. plass og Mats Elle en 13. plass i main event. Har du ikke fått med deg Unibet Open før, er Malta neste event i slutten av mai.

Ladies event

Ladies event ble også arrangert. 51 jenter deltok, og utrolig nok ble alle de norske samlet på samme bord. Dessverre kom vi norske jentene til kort her. Og jeg skal ikke skryte på meg at jeg tilter ofte, men på denne eventen var en dealer skikkelig slem med meg. Dette i form av bad beats og ikke #metoo eller #notmetoo.

Nå til helgen arrangeres Norske Pokerjenter main event og vi har i tillegg en battle-turnering mellom gutter og jenter og ellers tre felles-turneringer. Ta kontakt for mer info.

Denne saken ble første gang publisert 27/02 2018, og sist oppdatert 01/07 2020.

Les også