vi menn poker

NM-favorittene

Felix Stephensen og Espen Solaas er Dublin-favorittene til tittelen i main event.

Sist oppdatert

Det er vårens vakreste poker-eventyr. Norgesmesterskapet i den irske hovedstad. Her er Dublin-favorittene i oddsmarkedet.

NM-uka i Dublin startet fredag 5.april. Deretter går det slag i slag fram til søndag 14.april.

Høydepunktet på det rikholdige programmet er som alltid main event. Det er ventet rundt 1300 spillere ved pokerfilten når dag 1a starter onsdag og dag 1b torsdag. Det er poker-ukas høydepunkt, og den NM-tittelen som henger høyest.

I fjor var det Stian Rasmussen som gikk hele veien i Dublin-NM. Senere på sommeren vant Robert Kaggerud NM på norsk jord. Poker-profiler som Kristoffer Skolem, Preben Stokkan, Jonathan Spæren, Felix Stephensen, Ørjan Skommo og Stian Johannessen og Henrik Tollefsen har før det vunnet NM.

Flere av de er å finne høyt oppe på odds-listene for en ny NM-seier i Dublin. Du kan hente ut meget anstendig odds, om du treffer på hvem som er årets vinner av main event i Dublin.

Coolbet er en av sponsorene til årets NM, og talsmann Mikael Mellqvist forteller om en enorm jobb i teamet hans med oddssettere.

- Det er et sterkt felt igjen i år, der vi er ute med vinnerodds på rundt 2000 deltakere. Du kan også spille på hvem som kommer i pengene eller topp 9. Her blir det mange om beinet. Vi er for første gang stolt sponsor av poker-NM i Dublin, og ser fram til å hilse på alle som stikker innom loungen vår på City West Hotel, sier talsmann Mikael Mellqvist.

Dublin-favorittene

Siden 2012 har Dublin vært reisemål for nordmenns årlige valfarting til poker-mekka. Over 2 000 nordmenn samles rundt City West Hotel. som er arena for non-stop pokerspilling uka gjennom. NM-øvelsene er flere, men det spilles hele tiden side-events og cash games.

Før Dublin het pokerspillende nordmenns reisemål Grebbestad, Gøteborg, Nottingham og Riga.

Før norske politikere omsider åpnet for å arrangere poker på norsk jord i 2015. De første tre årene på Gardermoen, mens Stokke i Vestfold tok over arrangementet i fjor.

Spillselskapet Coolbet har satt vinnerodds på årets main event. Risikoen for det tett på komplett norskeide spillselskapet er stor. Om en outsider skulle finne på å sette penger på seg selv, for så å ta hjem førstepremien på over 1 million norske kroner. I tillegg til gevinsten fra Coolbet.

Vinneroddsen på det store feltet starter nemlig på høye 70 ganger pengene.

Det er Felix Stephensen som er oddssetterne i Coolbet sin favoritt. Sammen med Espen Solaas.

Solaas som nylig cashet ut 6 millioner kroner for sin tredje plass under main event i Aussie Millions i Australia, har klart det sjeldne prestasjon med to finalebord på tre år under Dublin-NM. Sørlendingen tapte heads up for Jonathan Spæren i 2015, mens Solaas røyk ut som nummer 5 i 2017.

Felix Stephensen ble nummer 2 i WSOP eller poker-VM i 2014, og cashet inn 35 millioner kroner for den bragden i Las Vegas. Året etter ble Oslo-karen den første norgesmester på norsk jord på Gardermoen.

Mange om beinet

Videre på oddslista til Coolbet kommer det ene kjente poker-navnet etter det andre tett som hagl.

Vegard Nygaard og Sigurd Eskeland betaler for eksempel ut 75 ganger innsatsen. Haldenseren Nygaard vant Dublin-NM i 2014, mens pokerpresident Eskeland ble verdensmester i 8-game sommeren 2010.

Jonas Gjelstad og Johnny Lodden er begge 80-oddsere sammen med Daniel Sæther og Yngve Steen.

Norgesmesteren fra Gardermoen i 2016 er videre en 85-oddser. Preben Stokkan har flere tunge internasjonale resultat i tillegg til NM-tittelen i 2016, og kan være et helfrekt bud på pokalen til friske 85 ganger innsatsen i retur.

Deretter finner vi Kenneth Strandli som siste spiller under 100-gangen i odds.

Til nettopp 100 i odds har Coolbet priset flere.

Vi nevner Sondre Sagstuen, Ørjan Skommo og Runar Normann. Førstnevnte har deltatt under NM gjennom en årrekke, og ble norgesmester i PLO i 2012. I tillegg til flere sterke internasjonale resultat. Skommo har to NM-titler fra før i beltet, mens Runar Normann kanskje er et mer ubeskrevet blad i NM-sammenheng. Den tidligere Coventry-proffen med fartstid i blant annet Brann og Vålerenga, var nylig odds-favoritten i Harstadmestereskapet i armbryting. Der gikk ikke den tidligere lettbeinte teknikeren til topps.

Det kan tunge pokernavn som Henrik Tollefsen og Jonathan Spæren gjøre. De også priset til 100 i odds.

Muligens er vinneren omtalt over, men sjansen for at du finner gull på Coolbets oddslister er fortsatt stor.

- Det eneste som er sikkert er at årets Dublin-NM blir nok en fantastisk opplevelse for alle nordmenn som reiser over. Nivået på norske pokerspillere har blitt enormt høyt. Når man kommer ned til et finalebord, er det fort små marginer som kan vippe det hele en vei. Slik vil det også være underveis i mesterskapet, der marginer avgjør flippene etter at gode vurderinger er lagt i bunn. Vi tørr ikke garantere at vinneren er priset til under 100 i odds, og det sier vel sitt om hvor høyt nivået egentlig er, avslutter talsmann Mikael Mellqvist i Coolbet.

Denne saken ble første gang publisert 06/03 2019, og sist oppdatert 29/06 2020.

Les også