Dag Otto Lauritzen

Nekter å avsløre «Kompani Lauritzen»-hemmeligheten

Er det noe som får Dag Otto Lauritzen ut av komfortsonen, er det å holde appell foran rekruttene. Men akkurat hvem er det som hjelper ham å utforme de velvalgte ordene?

<b>KOMPANI LAURITZEN:</b> – De som har vært med i årets sesong av «Kompani Lauritzen», fikk en enorm kjemi der inne. Det kan minne litt om den første sesongen vi laget, forteller obersten Dag Otto.
KOMPANI LAURITZEN: – De som har vært med i årets sesong av «Kompani Lauritzen», fikk en enorm kjemi der inne. Det kan minne litt om den første sesongen vi laget, forteller obersten Dag Otto. Foto: TV 2/Matti Bernitz
Publisert

Nok en sesong av Dag Otto Lauritzens (67) hjertebarn ruller i disse dager over TV-skjermene, når tolv kjendis-rekrutter kjemper om å få bli en del av oberstens jegerkompani.

Dette er den syvende i rekken, om man også regner med «Tropp»-versjonene.

At programmet skulle bli en seersuksess av dimensjoner, hadde ikke Dag Otto og hans «partner in crime», Kristian Ødegård (49), sett for seg da ideen begynte å ta form allerede i 2014.

– Det har blitt et eventyr – og det er fantastisk å se at det faktisk fungerer. Det er en idé som har blitt skapt mens vi har vært ute på tur sammen. Jeg har alltid skrytt over at jeg er fallskjermjeger og har pushet Kristian i alle mulige ting, så digger han Forsvaret også, forklarer Dag Otto til Her og Nå.

– Vi kom så smått inn på tanken da vi laget helvetesuke sammen med kjendiser i 2014, og etter fire år laget vi «Tungtvannsaksjonen» som en slags repetisjonsøvelse. Da tenkte vi: «Dæven, vi skulle ikke laget et program med unge folk som ikke har vært i militæret?». Det var opprinnelig min, Kristian og produsent Nils Peder Sands idé. Så ville TV 2 ha kjendiser først, som jeg tror var en god idé.

Les også: Dette er deltakerne i «Kompani Lauritzen» 2024

<b>TAR SJANSER</b>: – De gangene jeg har lært mest, er de gangene det gikk feil. Da lærer man av det og går videre, forteller Dag Otto Lauritzen.
TAR SJANSER: – De gangene jeg har lært mest, er de gangene det gikk feil. Da lærer man av det og går videre, forteller Dag Otto Lauritzen. Foto: Svein Brimi

«Kompani Lauritzen»

Det er i skrivende stund nøyaktig fire år siden vi så den første troppen med kjendisrekrutter sjekke inn på Setnesmoen leir i Åndalsnes. I år har de valgt å legge innspillingen til naturskjønne Voss, nærmere bestemt nedlagte Bømoen militærleir. Men den største endringen er den som har skjedd på innsiden.

– I dag kjenner vi oss tryggere i vår filosofi og at dette faktisk fungerer. Selv om konseptet er nokså likt, våger vi kanskje å trøkke litt mer til etter hvert som vi er tryggere på at det går bra. Jeg og Kristian var veldig nervøse i første sesong. Vi lærte mye underveis, forteller Dag Otto.

Nervøs var Dag Otto også da han skulle avholde sin første appell foran den første troppen med forventningsfulle rekrutter.

– Er det noe som kan få meg ut av komfortsonen, er det disse appellene. Noen ganger har jeg lest og lest for å forberede meg kvelden før, så får jeg en ny versjon ti minutter før jeg skal prate. Det er ikke like lett!

Dag Otto rister oppgitt på hodet.

– Men jeg har heldigvis veldig gode hjelpere når disse appellene blir utformet. Hjelperyttere er viktig i alle deler av livet. Kristian er en av dem, resten vil jeg holde hemmelig. Men det er dyktige folk som bidrar til å motivere og så noen frø av det som kommer til å skje overfor rekruttene.

Les også: Derfor trakk Vår Staude seg fra det første «Kompani Lauritzen»

<b>KOMFORTSONEN:</b> – Det lengste jeg har vært utenfor komfortsonen er under «Skal vi danse». Men det var jo der jeg ble kjent med Kristian, som endret hele livet mitt, forteller Dag Otto til Her og Nå.
KOMFORTSONEN: – Det lengste jeg har vært utenfor komfortsonen er under «Skal vi danse». Men det var jo der jeg ble kjent med Kristian, som endret hele livet mitt, forteller Dag Otto til Her og Nå. Foto: TV 2

Ønsker flere sesonger

67 år gammel holder sørlendingen et høyt tempo med både TV-prosjekter, Tour de France-dekning, foredrag, trening og familie.

I tillegg er han også bidragsyter i en bokserie for barn og engasjerer seg som frivillig. «Kompaniet» er definitivt ikke noe han har planer om å gi seg med med det første.

<b>BARNEBARN</b>: I en hektisk hverdag, er det familien og barnebarna som skaper en balanse i livet til Dag Otto.
BARNEBARN: I en hektisk hverdag, er det familien og barnebarna som skaper en balanse i livet til Dag Otto. Foto: Privat

– Så lenge vi har det gøy, kommer vi til å fortsette. Det kommer også helt åpenbart an på om TV 2 ønsker nye sesonger. Jeg pleier å si at alder er bare et tall, samtidig blir jeg jo ikke yngre. Jeg tror alt handler om hva man gjør det til, mener TV 2-profilen.

Det handler om å skape en bærekraftig balanse i livet, understreker Dag Otto.

Les også: (+) Dag Otto og Ellen har holdt sammen i over 40 år: – Vi har vokst litt sammen

Dag Ottos barnebarn

Like før han satte kursen mot nok en innspillingsperiode i starten av mars, denne gangen med «Kompani Lauritzen – Tropp 3», fikk den dedikerte bestefaren en raus porsjon kvalitetstid med barnebarna.

– I helgen hadde vi barna til Stian (sønnen) og Tiril (Sjåstad Christiansen) da de var på kjærlighetstur til London. Det er tøft å ha ansvaret for to små barn, men fantastisk moro. Og så er det deilig å kunne sende dem hjem igjen etterpå.

– Jeg har fått en enda større respekt for Ellen (kona red.anm.), som var alene med to barn da jeg var i utlandet. Som proffsyklist var jeg jo gjerne borte i fire uker da jeg deltok i «Tour de France».

<b>TAKKNEMLIG: </b>Dag Otto Lauritzen uttrykker takknemlighet for den jobben kona Ellen la ned hjemme med barna, da han konkurrerte verden rundt som proffsyklist.
TAKKNEMLIG: Dag Otto Lauritzen uttrykker takknemlighet for den jobben kona Ellen la ned hjemme med barna, da han konkurrerte verden rundt som proffsyklist. Foto: Svein Brimi

Den tiden han får med sin indre sirkel, spiller en avgjørende rolle i livsregnskapet.

– Jeg har en fantastisk familie og en kone som støtter meg. Så har jeg fire fantastiske barnebarn som gir meg veldig mye glede, forteller 67-åringen med en varme i stemmen.


Denne saken ble første gang publisert 20/03 2024.

Les også