Den populære NRK-profilen Nadia Hasnaoui rundet 60 år

Nadia Hasnaoui om ektemannen Kim Haugen: – Man må jobbe med et ekteskap

Nadia Hasnaoui er takknemlig for alt hun har fått oppleve gjennom jobben, men det hun er mest stolt av i livet er barna. – Vi har vært veldig heldige og fått tre helt fantastiske barn, sier programlederen til Her og Nå.

<b>NADIA HASNAOUI:</b> Den folkekjære programlederen Nadia Hasnaoui fylte 60 år 10. juni. – Jeg er takknemlig for alt jeg fått oppleve, sier hun til Her og Nå.
NADIA HASNAOUI: Den folkekjære programlederen Nadia Hasnaoui fylte 60 år 10. juni. – Jeg er takknemlig for alt jeg fått oppleve, sier hun til Her og Nå. Foto: Morten Bendiksen
Publisert

– Barna har vært livets høydepunkt. Man kommer ikke utenom det svaret. Vi har vært veldig heldige og har tre helt fantastiske barn. Og vi har et kjempegodt forhold med dem, svarer en smilende NRK-profil Nadia Hasnaoui når vi spør henne om høydepunktet i hennes seksti år lange liv.

De tre barna, Fanny, Adrian og Jesper, har hun sammen med skuespilleren og ektemannen Kim Haugen (64).

– Det er særlig morsomt nå som alle tre er voksne. Da får man et helt annet forhold. De bruker oss, de ringer og tar alltid kontakt hvis det er noe. Og alle har tatt utdannelse i Oslo, så vi har hatt de i nærheten. Det er hyggelig. Jeg føler meg veldig heldig, fortsetter Nadia.

Programleder i «Sykkelsommer»

Her og Nå møter Nadia på NRKs hovedkvarter på Marienlyst i forbindelse med lanseringen av NRKs «Sykkelsommer». Det er dagen før hun runder seks tiår den 10. juni.

Programmet skal rulle gjennom perler i Nordland, Møre og Romsdal og Innlandet. Nadia og kollega, Amir Horori, er programledere for den siste av de tre ukene, og Hans Andreas Solbakken sykler ruten som går fra Elvesæter til Aulestad i Innlandet.

<b>SYKKELSOMMER:</b> Sammen med denne gladgjengen skal Nadia lede oss gjennom noen perler i Innlandet i programmet «Sykkelsommer». Medprogramleder er Amir Horori, og syklist på denne etappen er Hans Andreas Solbakken. 
SYKKELSOMMER: Sammen med denne gladgjengen skal Nadia lede oss gjennom noen perler i Innlandet i programmet «Sykkelsommer». Medprogramleder er Amir Horori, og syklist på denne etappen er Hans Andreas Solbakken.  Foto: Morten Bendiksen

– Det er alltid gøy å være en del av NRKs sommersendinger. Jeg husker godt den første «Sommerbåten». Folk sto hele veien og tok oss imot, og det var masse båter som fulgte oss. Nei, det å reise langs den norske kysten var helt fantastisk, minnes Nadia.

– Men hvordan føles det å fylle 60 år?

– Jeg fleiper litt med at det kun kjennes fordi alle spør om det. Fra den ene dagen til den neste kjenner man ikke noe forskjell. Det er mer det at plutselig er det intervjuer og oppmerksomhet som trigger tankeprosessen, sier Nadia og ler.

– Noen mener at etter hvert som man blir eldre, så føler man seg fortsatt ung mentalt?

– Jeg har egentlig tenkt at akkurat det skal jeg ikke si, jeg synes det blir litt patetisk. Jeg tenker at jeg er 60 år, og slik jeg føler meg er vel slik det føles å være 60, smiler jubilanten.

Les også: Andreas Wahl om «Sykkelsommer»: – Jeg er sykkelentusiast! Enkelte dager sykler jeg både på ett, to og tre hjul

<b>SAMMENSVEISET FAMILIE:</b> Her er Nadia og ektemannen Kim Haugen på filmpremiere med barna Adrian og Fanny i 2012. Om forholdet til ektemannen sier hun: – Man må jobbe med et ekteskap. Men man må også ta det med humor! Hvis man blir irritert, må man stoppe opp og spørre seg, «Hva er det vi driver med?» Også må man ta seg et glass vin og le litt av det, sier Nadia.
SAMMENSVEISET FAMILIE: Her er Nadia og ektemannen Kim Haugen på filmpremiere med barna Adrian og Fanny i 2012. Om forholdet til ektemannen sier hun: – Man må jobbe med et ekteskap. Men man må også ta det med humor! Hvis man blir irritert, må man stoppe opp og spørre seg, «Hva er det vi driver med?» Også må man ta seg et glass vin og le litt av det, sier Nadia. Foto: Trond Solberg

Jobbet i NRK i 30 år

De store høydepunktene i livet til Nadia har imidlertid ikke bare kommet på privaten. Jubileet har også ført til refleksjoner rundt et langt og innholdsrikt arbeidsliv.

– Jeg har jobbet i NRK i over 30 år og fått være med på veldig mye gøy. Men det har selvfølgelig også vært hard jobbing. Et høydepunkt er noe av det første jeg gjorde fordi da var alt helt nytt. Jeg husker første gang jeg dro til utlandet og lagde en reportasje, det var kjempesvært, minnes Nadia.

Da Alexander Rybak vant «Eurovision Song Contest» i 2009, fikk Nadia, sammen med Haddy N’jie og Erik Solbakken, jobben med å lede den populære sangkonkurransen i Norge.

– Å lede «Eurovision Song Contest» i Telenor Arena er fysisk stort. I tillegg er det stort fordi det er millioner av seere og det betyr så enormt mye for mange, fastslår Nadia, før hun trekker frem et annet godt arbeidsminne:

– Jeg synes det var utrolig flott å sitte utenfor gamle professor Arne Næss' hytte på Tvergastein i Hallingskarvet og snakke om det gode liv, forteller Nadia engasjert.

Les også: (+) Desta Marie Beeder: – Da vi giftet oss i 2016, var vi kun fem stykker i bryllupet, og alle hadde møtt hverandre gjennom TV 2

<b>VETERAN:</b> Nadia Hasnaoui er ofte den som leder TV-sendinger i forbindelse med de store anledningene, slik som NRKs TV-sending på nasjonaldagen. Bildet er fra årets 17. mai-sending. 
VETERAN: Nadia Hasnaoui er ofte den som leder TV-sendinger i forbindelse med de store anledningene, slik som NRKs TV-sending på nasjonaldagen. Bildet er fra årets 17. mai-sending.  Foto: Ole Kaland

Veien videre

Programlederen dukker ofte opp på skjermen i forbindelse med store anledninger og høydepunkter i året. Hun har ledet NRKs 17. mai-sendinger, «Kvelden før kvelden» og NRKs sommersatsinger. Og når statskanalen oppsummerer året med kongefamilien er det gjerne Nadia som intervjuer kongeparet.

<b>HYGGELIGE MØTER:</b> Nadia har fått laget portrettintervjuer med kongeparet i over ti år. – Det har vært veldig hyggelig og flotte møter, forteller hun til Her og Nå. 
HYGGELIGE MØTER: Nadia har fått laget portrettintervjuer med kongeparet i over ti år. – Det har vært veldig hyggelig og flotte møter, forteller hun til Her og Nå.  Foto: Anne Liv Ekroll

– I over ti år har jeg intervjuet og gjort portretter av kongeparet. Det har vært veldig hyggelige og flotte møter. Mange tenker kanskje at det å lede «Eurovision» må være det største jeg har gjort.

– Men for meg kan det være like stort å lage et portrettprogram av dronningen. Eller å dra på Finnmarksvidda for å møte en gullgraver. Det er menneskene man møter som gjør det til et høydepunkt.

Nadia har også gjort seg noen tanker om årene som kommer. I NRK kan man jobbe til man er 70 år.

– Det er klart jeg reflekterer over at jeg har vært i denne bransjen i over 30 år. Er det det jeg skal holde på med i ti år til? Eller skulle man funnet på noe annet – gjort noe fornuftig? spør hun retorisk og ler godt.

<b>SJARMERENDE:</b> Nadia har vært programleder i NRK siden 1991, og er fremdeles like populær.
SJARMERENDE: Nadia har vært programleder i NRK siden 1991, og er fremdeles like populær. Foto: Anne Liv Ekroll

– Men så kommer jeg tilbake til at jeg trives utrolig godt med det jeg gjør. Men jeg ser for meg at når jeg skal begynne å jobbe mindre så vil jeg vie mer tid til å jobbe som frivillig med flyktninger og språkkafé, sier jubilanten Nadia Hasnaoui og smiler til Her og Nå.

Denne saken ble første gang publisert 21/07 2023.

Les også