Nå skal den tradisjonelle «like»-knappen byttes ut

Vil gi deg flere måter å reagere på.

FLERE REAKSJONER: Nå skal du kunne reagere mer personlig på Facebook. Foto: Facebook
FLERE REAKSJONER: Nå skal du kunne reagere mer personlig på Facebook. Foto: Facebook
Publisert

(SIDE2): Facebook-brukere verden over har i lang etterspurt muligheten for å kunne gi triste og forferdelige Facebook-poster en «tommel ned», i stedet for å like posten.

I fjor så det lyst ut da Facebook-gründer Mark Zuckerberg sa at selskapet jobbet med å få funksjonen på plass, men nå kommer det altså en lignende funksjon i stedet, uten den etterlengtede «dislike»-knappen.

Reagere med følelser

Vi vil om ikke lenge få muligheten til å reagere på en statusoppdatering på en rekke ulike måter, melder Independent.

I utvalget av ikoner vi kan bruke i stedet for den tradisjonelle tommelen opp, finner vi emojier som uttrykker kjærlighet, latter, overraskelse, tristhet og sinne.

Allerede i fjor ble disse fem emojiene lagt ut for testing i enkelte land, i tillegg til en følelse som skulle uttrykke «Yay». Den smilende emojien med røde kinn ble imidlertid misforstått av flere brukere, og er derfor droppet i den endelige versjonen av knappene, melder Independent.

Vi har heller ingen tommel som peker nedover. Grunnen skal være ganske så enkel, forklarer Zuckerberg.

- Vi ønsker ikke å gjøre Facebook til et forum der folk stemmer opp eller ned andres statusoppdateringer. Det er ikke et samfunn vi ønsker å skape. Ingen ønsker å dele øyeblikk som er spesielle for dem selv, for at noen skal «stemme det ned».

Falsk oppdatering

I fjor var det en gruppe med svindlere som tok i bruk etterspørselen til en «dislike»-knapp på Facebook.

Facebook-brukere ble lurt til å installere appen, men når de kom til nedlastningen ble de nødt til å svare på spørsmål i en markedsundersøkelse - som svindlerne selv tjente penger på.

- Vi oppfordrer aldru til å klikke på lenker som virker mistenkelige, selv  om de kommer fra en venn, sa en talsperson for Facebook den gang.

Denne saken ble første gang publisert 28/01 2016.

Les også