Nå selger Pokémon-spillerne kontoene sine

Så mye kan du få for kontoen din.

Publisert

(SIDE2): Det er ikke bare Nintendo og Niantic som kan tjene penger på Pokémon-spillet. Nå har også Pokémon Go-brukere funnet en kreativ måte å tjene penger på.

LES OGSÅ: 10 ting du bør vite før du spiller Pokémon Go

Selger brukere

På netthandelen Ebay har det nå begynt å dukke opp Pokémon-kontoer du kan kjøpe, allerede fullspekket med kraftige Pokémon og andre hjelpemidler du trenger på reisen.

Per dags dato er det 48 kontoer ute til salg, i en prisklasse som spenner seg fra 100 kroner, helt opp til 12 000 for de dyreste.

Da er det også store forskjeller i levler, typer Pokémon, og tilbehør som følger med. Mens den dyreste kontoen gir deg sjeldne Pokémon som Flareon, Rapidash, Pinsir og Magmar, alle med over 1000 i kamppoeng, gir den andre kontoen deg mer vanlige Pokémon med mye lavere kampstyrke.

LES OGSÅ: Mew kommer til Pokémon Go

Mister moroa

Nettavisens Pokémon-ekspert, Katinka Sletten, mener mye av moroa blir borte om man kjøper ferdigutviklede Pokémon fra andre brukere.

- Jeg har et inntrykk av at de fleste spiller dette spillet for å gjennomføre en slags barndomsdrøm om å gå ut i den ordentlige verden for å fange disse skapningene man elsket som barn. Mye av den moroa og spenningen forsvinner jo om du får det servert i fanget, sier hun, før hun legger til:

- Du får jo ikke det samme forholdet til Pokémonen om du ikke har fanget den selv, og jobbet hardt for å skaffe den styrken den har. Jeg setter pris på å kjenne historien til alle Pokémonene jeg har i ryggsekken.

Likevel skjønner hun at det kan være fristende for mange å ta seg en liten snarvei.

- Nå ville ikke jeg brukt 12 000 kroner på et spill som i utgangspunktet er gratis, men jeg forstår at det å få en ferdigutviklet Rapidash og Charizard kan virke fristende for mange, sier hun.

TEST DEG SELV: Hvor mange Pokémon kan du navnet på?

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Denne saken ble første gang publisert 21/07 2016.

Les også