Nå har lille Dennis sovnet inn

- Hva vi kommer til å savne mest? Alt ved ham!

Foto: Privat
Publisert

- Vi visste jo at denne dagen ville komme, men vi hadde ikke forventet den skulle komme allerede, sier pappa Kim Aagensen på telefon fra Milano i Italia til Nordlys.

Forrige uke døde lille Dennis (5). Nordlys har gjennom en rekke artikler fulgt brødrene Dennis og Kasper som begge har sykdommen metakromatisk leykodystrofi (MLD). MLD er en svært sjelden, arvelig, fremadskridende nevrologisk sykdom.

Opphold i Italia

De siste månedene har familien bodd i Italia. Lillebror Kasper får, som en av de første i verden, genbehandling som skal stoppe utviklingen av sykdommen. For Dennis var det for seint. Han fikk ikke behandlingen.

Som vanlig hadde han våknet hver time gjennom natta for å sjekke at eldstesønnen pustet og hadde det bra.

- Dennis hadde høy puls og feber den morgenen, forteller pappa Kim. Han ringte akuttlinja til sykehuset og avtalte at han skulle komme inn til sykehuset med Dennis. De kom aldri så langt. Dennis sluttet plutselig å puste.

- Da stoppet verden helt opp, sier Kim.

- Hva vi kommer til å savne mest med Dennis? Alt ved ham, sier mamma Laila-Helen Lian og pappa Kim Aagensen.

For kort tid siden fikk Dennis være med på tur til en fin fiskeelv i Milano.

- Vi har opplevd alt i lag.

KAMPEN: Kasper (1), Dennis (3), mamma Laila-Helen Lieng (22) og pappa Kim Aagensen (26) fortalte historien sin første gang i Nordlys for to år siden.
KAMPEN: Kasper (1), Dennis (3), mamma Laila-Helen Lieng (22) og pappa Kim Aagensen (26) fortalte historien sin første gang i Nordlys for to år siden. Foto: Ole Åsheim

Støtte fra hele verden

Folk fra hele verden følger Kasper og Dennis på Facebook. Siden familien fortalte om dødsfallet på gruppen, har hundrevis av folk sendt hilsener til Dennis og foreldrene.

- Jeg har tatt 12.000 bilder av guttene siden vi startet facebookgruppen. Nå angrer jeg på at jeg ikke tok enda flere bilder av Dennis, sier Kim.

Han takker for all støtten de har fått. Og all hjelp. Ikke minst fra forsikringsselskapet og Hartvigsen begravelsesbyrå.

Nå skal familien reise hjem.

- Behandlingen har virket veldig bra på Kasper. Nå har sykdommen stoppet opp, sier pappa Kim.

Les flere saker fra Nordlys her.

Denne saken ble første gang publisert 22/07 2014.

Les også