Nå direktesendes denne båtturen

NRK-fenomenet fortsetter.

Foto: (NRK)
Publisert

(SIDE2): I fjor gikk «Hurtigruten minutt for minutt» som en farsott verden over. Før det var det ferd med Bergensbanen som ble vist.

Minutt for minutt på kanalen
I år gjentar NRK sukessen med «Telemarkskanalen minutt for minutt».

- Det er en reise i et magisk landskap, fra fjord til fjell. Fra trange passasjer, gjennom sluse og over åpne innsjøer blir det en variert tur med mye historie i seg. Vi gleder oss til å vise seerne våre en litt skjult, norsk skatt, sier programsjef i NRK Hordaland, Rune Møklebust, i en pressemelding torsdag.

150 år
I fjor feiret den vakre Telemarkskanalen sitt 150-årsjubilieum. Kanalen er unik i verdenssammenheng fordi den er hogd inn i fjell. Deler av kanalen er fredet, og de fleste av slusene er fremdeles manuelle. Den berømte kanalen gjestet årlig av om lag 80.000 turister innom hele eller deler av den ti timer lange kanalturen som strekker seg fra Skien til Dalen.

En av båtene som trafikkerer denne ruten i dag, «MS Victoria», har tjent kanalen i 130 år i år. Det er selvsagt ferden med denne NRK skal følge en gang i slutten av august.

-Telemarkskanalen ble bygd for å frakte både folk og varer. Det var i sin tid «"hovedveien» mellom Kristiania og Bergen, og på det meste ble det årlig fraktet 600.000 tonn gods på kanalen. Man kan på mange måter si at det norske industrieventyret var mulig fordi man bygde Telemarkskanalen, sier Møklebust.

På Telemarkskanalens hjemmeside står det at årets sesong med kanalbåtene starter 18. mai.

Denne saken ble første gang publisert 19/04 2012.

Les også