- Vi vil låte som a-ha

The Strokes med norsk vri på sin kommende skive.

Foto: (Getty Images)
Publisert

(SIDE2): The Strokes-vokalist Julian Casablancas røper til NME at han er stor fan av a-ha.

- Mitt personlige ønske
Og skal vi tro den alltid übercoole New York-mannen, vil bandets kommende skive låte som Morten, Paul og Magne blandet med 70-tallsrockerne i Thin Lizzy.

- Vi har jobbet med plata i månedsvis og har skrevet ferdig de fleste sangene. Mitt personlige ønske er at det skal låte som Thin Lizzy, dersom de hadde reist frem i tid for å rappe 80-tallsmelodier. Litt som et supertight 70-tallsband med a-ha øyeblikk, hvis dette gir mening, sier han til musikkblekka.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Mindre kontroll
Julian, som i disse dager er aktuell med soloskiva «Phrazes For The Young», finner også tid til å klage på at han har mindre kontroll over bandets musikalske retning nå til dags.

- Gutta er en tøff musikalsk jury. Så hvis noe av låtmaterialet skal overleve, må det i bunn og grunn glede fem utrolig kresne karer, sier han.

Men selv om han innrømmer at streng kvalitetskontroll er en bra ting, blir det noen ganger litt for saktegående for unge herr Casablancas.

- Det er vanskelig å fullføre visjonene sine når folk sier «jeg liker det ikke» før man har kommet dit man vil. Så det er tøft å gjennomføre en idé når man blir motarbeidet, klager han.

Kanskje burde Julian spørre kranglefantene i a-ha om råd når det gjelder interne bandstridigheter også?

Denne saken ble første gang publisert 12/10 2009.

Les også