- Vi gir blaffen i regnet

Fuktig vær tærer ikke på humøret på Øyafestivalens siste dag.

Foto: Trine Stalsberg (Nettavisen)
Publisert

(ØYAFESTIVALEN/Side2): Ifølge alltid pålitelige (?) yr.no meldes det følgende vær i Oslo utover kvelden på Øyafestivalens siste dag:

«Sørøstlig bris. Litt regn, økende i intensitet mot kvelden. Kraftig regn, 11 mm nedbør».

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Ingen sure miner
Til tross for regnet som har dryppet hele lørdagen, er det bare blide fjes å se på Øyafestivalen.

Det setter i hvert fall ikke noen stopper for det gode humøret til Håkon Møstad, Håkon Reine, Camilla Jørgensen, Helene Hansen og Yenni Lee.

De har benket seg ned med øl like ved vannet og ser ikke ut til å la seg affisere av regnet.

- Vi driter i regnet. Det er i grunnen bare litt deilig, mener Møstad, som tilbringer sin første dag noensinne på festivalen i Middelalderparken.

Se også: Fjortisenes kveld

- Færre folk
Venninnene, som har vært her hele uken, er derimot ikke like sikre på om det bare er positivt med dråpene som faller.

- Det påvirker festivalen, det er færre folk her i dag enn i går, sier Helen, og får støtte av de andre to jentene som alle mener festivalens beste dag var gårsdagen – og Lily Allen. Men Håkon og Håkon fortsetter å hevde at regnet er positivt.

- Regnet gjør konsertene bedre, - da er det jo ikke noen andre lyspunkt i løpet av dagen, sier gutta, som hevder de skal sørge for bra stemning – og redde hele festivalen.

Gjengen mener dagens høydepunkt uansett blir å se Crystal Castles og Röyksopp.

- Det er derfor vi er her, mest på grunn av Crystal Castles. Og på grunn av The Big Pink. Men de går på nå, så det blir vel mest på grunn av Crystal da, sier Håkon og Håkon.

Artikkelen fortsetter under bildet

Foto: Michael Jones

- Ganske knirkefritt
Bob Hund startet lørdagsballet med en rekordtidlig konsert klokken 13.00, og selv om det ble en guffen og futkig affære, stanset ikke værgudene de skånske veteranene fra å skape fest i Middelalderparken.

Les vårt Bob Hund-intervju her: - Nordmenn er piggere enn svensker

Ja, regnet høljer kanskje ned. Men Øyafestivalens PR-sjef Jonas Prangerød stråler likevel som ei sol på festivalens siste dag.

- Det har gått ganske knirkefritt, ass. Foruten de mange musikalske høydepunktene har stemninga på festivalen vært jævlig god. Det virker rett og slett som om folk har kost seg veldig, sier han fornøyd.

- Jeg har ikke fått sett så mange hele konserter, men som mange andre synes jeg The Bronx på onsdag var helt fantastisk. Og så er det jo fortsatt mye å se frem til i dag, som for eksempel Röyksopp.

- Musikk viktigere enn vær
- Og du tror ikke regnværet vil legge noen demper på den gode stemningen i kveld?

- Nei, her er folk så godt påkledd og utstyrt at det ser ikke ut til å være noe problem. Det er så mange her som er keene på å se konserter, og det virker som om musikkopplevelsene er viktigere for folk enn været, sier PR-sjefen.

Selv om Øyafolket sjelden ligger på latsiden kan ikke Prangerød avsløre hvilke planer som verserer for Øya 2010 riktig ennå.

- Hehe. Nå skal vi gjøre oss ferdige med dagen i dag og bruke noen døgn på å rydde. Så kan vi begynne å tenke på neste år. Jeg tipper at det vil kunne offentliggjøres noen navn allerede i september, avslutter Prangerød.

Denne saken ble første gang publisert 15/08 2009.

Les også