Svensk andreplass for Ane Brun

Ane Brun brakdebuterer på den svenske albumlista med plata «Changing Of The Seasons».

Publisert

(Side2:) Den norske artisten Ane Brun er ukens nykommer på den svenske lista over de mest solgte platene den siste uken melder Farojournalen.no. Eros Ramazzotti er den eneste som selger flere plater i nabolandet, mens det svenske bandet Nordman er nest beste nykommer med albumet «Djävul eller Gud».

Ane Brun har aldri tidligere ligget så høyt på den svenske salgslista. «A Temporary Dive» og «Live in Scandinavia» fikk begge en 12. plass, mens «Duets» aldri kom høyere enn nummer 40.

Turné

Her hjemme i Norge gjør Anes album det enda bedre enn i Sverige. På Topp 40 innehar nå artisten førsteplassen. Det bør gi god grunn til å forvente mye folk på konsertene hun holder i Norge i begynnelsen av april. Etter dette går turen ut i Europa, blant annet til Sverige, England, Nederland og Tyskland for å promotere det nye albumet.

Litt svensk

Norsk musikk er vanligvis noe svenskene ikke akkurat kaster seg over, men Ane Brun har bodd i Sverige, nærmere bestemt Stockholm, siden 2000. Opprinnelig er hun fra Molde.

Brun har til sammen gitt ut fire studioalbum. Hun ble kåret til årets kvinnelige artist på Spellemannprisen for tre år siden. Samme år vant hun også «årets hit» for duetten «Lift me» sammen med Madrugada.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Denne saken ble første gang publisert 21/03 2008.

Les også