- Snart vil metalhjertet mitt slå igjen

Norsk metalvokalist hjerteopereres i dag.

Foto: (Scanpix)
Publisert

(SIDE2): Tidlig i forrige uke ble Pål «Athera» Mathisen, vokalist i metalbandet Susperia, kjørt til Akershus universitetssykehus med voldsom mageknip og blødninger. Der ble det raskt konstatert hjerteinfarkt.

Hjerteopereres mandag
I en pressemelding fra bandet heter det at Mathisen skal hjerteopereres i dag, etter at legene har oppdaget en genfeil som krever en trippel bypass-operasjon. Sangerens tilstand beskrives som alvorlig, men stabil.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Mathisen har forfattet en positiv og takknemlig beskjed til fansen fra sykesengen.

«Hei alle der ute i metaluniverset - venner og fremmede. Takk for all støtten. Jeg ligger her på sykehuset og leser de nå, og det er virkelig fint å se at så mange av dere har tatt dere tid til å sende dem - det er overveldende! Jeg har fått et stort sjokk, og dette er ikke noe jeg ønsker at noen skal oppleve. Du vet, jeg har alltid ønsket å skape overskrifter, men ikke på denne måten! Det ser ut som Susperia-forbannelsen har slått til igjen. Et nytt album og turné er planlagt, og kompliserer en av oss situasjonen. Men søren heller, vi vil aldri la noe stoppe oss - noen gang! Selv ikke om døden banker på døra, og tro meg - det gjorde den. Jeg skal opereres mandag og snart vil metalhjertet mitt slå igjen. Legen sier jeg vil komme tilbake, sterkere enn noensinne. Jeg kommer til å være lenge på sykehus, men det er ikke så ille. Dere skulle sett sykepleierne som behandler meg. Det kunne vært verre. Ser frem til å komme meg på beina og tilbake på veien igjen. Jeg beklager at vi må avlyse de planlagte konsertene, men jeg skal gjøre det godt igjen. Dere gjør meg alle sterkere, og jeg er virkelig takknemlig», skriver han.

Usikker fremtid
Susperias fremtid er uviss, men selv om den planlagte norgesturnéen avlyses, vil bandet - med Mathisens velsignelse - gjennomføre flere konserter i England med bandet Breed i mai. «Athera» insisterer på at bandet ikke skal svikte fansen i Storbritannia, og har bedt sine kolleger finne en erstatter på vokal.

Bandets neste LP vil fortsatt gis ut i sommer som planlagt.

Denne saken ble første gang publisert 16/03 2009.

Les også