Slik sang Glenn og Bjørn Johan

Så var det avgjort, og Idol er over for denne gang. Dette mente Side2 om kveldens prestasjoner.

Publisert

(SIDE2): Det skal litt til å kontrollere nervene fullt foran et fullsatt Oslo Spektrum. Undertegnede er også klar over at lyden i salen er ganske annerledes enn den er gjennom TVen.

Her kan du gi dine terningkast:

Duellen er i gang

Allerede fra første stund var det klart at TV-lyden var litt mer hul enn sangerne fortjente. Men her er vår dom over kveldens to finalekandidater Bjørn Johan Muris og Glenn Lyses innsats.

DISKUTER IDOL VIDERE HER

Glenn vant den uhøytidelige konkurransen de to imellom før kveldens finale og fikk dermed bestemme at Bjørn Johan skulle starte i finalen.

Bjørn Johan: «In My Place» av Coldplay

Bjørn Johan fikk den utakknemlige oppgaven å begynne først. Litt nøling i begynnelsen ble straks til en relativ sikker, sår, men likevel litt for blek fremføring av Coldplays store låt. Bjørn Johan hadde imidlertid valgt seg en låt som passet godt til stemmen hans - et godt valg som tydelig fikk nervene under kontroll.

Glenn: «Purple Rain» av Prince

Glenn hadde tydeligvis bestemt seg for å gi alt i årets første låt, og brølte nærmest Princes stjernelåt ut av mikrofonen - såpass tok han i at han mistet kontrollen på stemmen da han virkelig klemte til. Litt vel heseblesende åpning av mannen fra Stavanger, men en innsats som lovet bedre for kvelden videre.

Bjørn Johan Muri: «New Shoes» av Paolo Nutini:

Bjørn Johan skal ha for at han har valgt låter som passet hans stemmeleie svært bra under kveldens finale - i alle fall de to låtene han rådet over selv. Skotske Paolo Nutini leverer en slentrende original av «New Shoes» som Bjørn Johan forsøkte å kopiere i Spektrum med ganske stort hell. Og jammen kastet ikke karen seg ut i salen for å hilse på publikum og. Skal man imidlertid ut i salen og klaske hender, så bør man i alle fall se på dem man griper fatt i. Men det er mye å passe på, og Bjørn Johan var langt løsere i stilen her enn han har vært før uten at han mistet seg selv.

Glenn Lyse: «Here I Go Again» av Whitesnake:

I andre runde av finalen hadde også Glenn valgt en låt han la ganske tett opp til originalen. Det gjorde han med stort hell. Glenn er en rocker, og balladerocken passer ham utmerket. Kanskje ikke det mest inspirerende låtvalget fra Glenn, men fremføringen av Whitesnake-låten beviste hans rekkevidde og hans evne til å trøkke til uten å overdrive. Forøvrig er det ikke bare Bjørn Johan som sliter litt med livefremføringen. Ingen av finalistene er vant til en så stor scene og det må nødvendigvis synes. Når Idol-dommer Mariann med sin sedvanlige energiske fremføring kommer rett etterpå, tok det fokuset litt vekk fra finalistene. Det fortjente de ikke.

Bjørn Johan: «Days Go By»

Årets vinnerlåt var helt klart Bjørn Johans låt. Jazzy kid som han er blitt kalt, tok denne poputfordringen på strak arm og gjorde denne helt ukjente poplåten til sin egen. «Days Go By», forøvrig skrevet blant annet av den australske popbaben Delta Goodrem, minte godt om Ronan Keating og var i så måte intet overraskende valg som årets vinnerlåt.

Glenn: «Days Go By»

Glenn hadde valgt en litt mer uptempo versjon, med litt mer band og litt mindre fokus på vokalen. Dermed spritet han opp det litt boybandaktige som er over årets Idol-låt på en kledelig måte og ga den et realt partyoppsving. Det må vel sies at selve låtvalget virket noe mer malplassert for den stemmesterke Glenn med hans solide musikerbakgrunn. Det så ut som Bjørn Johan trivdes bedre i denne låta.

Dette er årets vinnerlåt
Årets vinnerlåt er australsk og er skrevet av australske Delta Goodrem sammen med Matthew Gerrard og Bridget Louis Benenate. Goodrem har ikke gitt ut låten selv. Både Glenn og Bjørn Johan har spilt inn låten. Med en gang vinneren er kåret, vil låten fremført av vinneren bli sluppet for nedlasting.

Konklusjon: De to finalistene i Oslo Spektrum var synlige nervøse, men begge fikk nervene imponerende godt under kontroll, i alle fall stemmemessig, under finalen fredag. Begges låtvalg viste godt hvor forskjellige de er som artister. Fremføringen av den hittil ukjente Idol-låta blir litt som å velge mellom en rolig kveld med rødvin (Bjørn Johan) eller et skikkelig party med Glenn. Dog var innsatsen nesten overraskende solid fra begge. Vi spår at det blir ekstremt jevnt løp mot førsteplassen nå som begge finalistene har gjort sin jobb.

Side2 følger finalen i Spektrum direkte - klikk tilbake på Side2 for stadige oppdateringer.

LES ALT OM FINALEN HER PÅ IDOL-SIDENE

Denne saken ble første gang publisert 21/12 2007.

Les også