Se den ukjente Beatles-videoen

Skjult skatt fra 1964 funnet.

Publisert

(SIDE2): Få band har fått sin historie mer grundig dokumentert i tekst, lyd og bilde enn The Beatles.

Men det finnes tydeligvis fortsatt små skatter verden ikke har sett, som for eksempel dette videoklippet fra en konsert i Kansas i 1964.

Eneste kjente opptak

Dette (dessverre) lydløse fargeklippet av The Beatles ble funnet av amerikanske Drew Dimmel, som var 15 år den gang. Grunnen til at det skaper såpass oppsikt er at det er det eneste kjente opptaket av konserten på Municipal Stadium, melder

telegraph.co.uk.

Grunnen til dette er at den lokale pressen oppfordret til boikott av konserten, i protest mot eieren av byens baseball-lag.

- Jeg lot en venn av min far bruke kameraet hans for å filme The Beatles og etterpå tok jeg det med hjem og sjekket at The Beatles var på filmen. Så la jeg den i skuffen min og der har den ligget helt til nå, forteller Dimmel.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Går for 6000 pund

Selv om klippet er uten lyd og bare to minutter langt, er det ventet at Beatles-entusiaster vil by opp mot svimlende 6000 pund for filmen, noe som tilsvarer 5 pund i sekundpris!

Men selv etter skilsmissen med Heather Mills skulle man vel tro at Sir Paul fortsatt har råd til å legge inn et bud eller to?

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Denne saken ble første gang publisert 30/10 2008.

Les også