Sanger som er større enn bandet

Noen ganger husker man bandet før sangene, men ikke disse 10 gangene.

Publisert

(SIDE2): Det er oftest bandet eller artisten man husker, og ikke sangene. I hvert fall om man begynner å bli i en viss alder og de har gitt ut mer enn en vinylsingel. Vi har sett på noen band som har gitt ut mer enn en langspiller, men hvor sangene har overskygget bandet.

Sterke meninger om musikk? Del dem her!

Selvfølgelig kan en slik liste diskuteres til man blir blå som en smurf, og det kan du gjerne gjøre nederst i denne saken. Kanskje har du også andre gode forslag?

(Litt sånn apropos kopibeskyttelse og rettigheter først. Vi oppfordrer alle til å kjøpe disse sangene siden noen av disse bandene kun lever på denne ene sangen(ikke så vanskelig å gjette hvem?), og vi opplyser også om at videoene ligger på YouTube, og ikke på våre sider - så hvis du vil kikke på mer video av artistene så får du nesten hoppe dit).

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

1. Pogues - Fairytale of New York

En utrolig vakker sang som for evig vil gjøre at Pogues blir husket. Gruppen var uendelig mye mer enn denne sangen, men for de aller fleste der ute er det denne sangen folk husker og ikke bandet. Shame ville nok Shane sagt.

«You're a bum

You're a punk

Youre an old slut on junk

Lying there almost dead on a drip in that bed

You scumbag, you maggot

You cheap lousy faggot

Happy christmas your arse

I pray God its our last»

2. Men at Work - Down Under

Sangen som så absolutt ikke handler om Australia, men om et alveland er i det virkelige grenselandet mellom irriterende og morsom/god. Uansett, hvor mange er det som husker Men at Work?

3. Opus - Live is Life

Hvis man skulle definert uttrykket one-hit wonder i et leksikon (for de yngste: Wikipedia) så ville det vært et bilde av Opus. Na-na-na-na-na.... etc.

4. Buggles - Video killed the Radio Star

Dette er gruppen som fikk æren av å ha den første musikkvideoen som ble spilt på MTV, men det er heller tvilsomt om så mange husker gruppen. Sangen, og videoen derimot...

5. Survivor - Eye of the Tiger

Sylvester Stallone får ta litt av skylden. Denne sangen husker de aller fleste, men hvor mange vet navnet på gruppa?

6. Baha Men - Who let the Dogs Out

Det har vært svært mange sommerhits hvor artistene har forsvunnet raskere enn du kan si ostepop med ranchdressing. Vi nevner en viss ketsjup-sang, og en sang om en dans eller tre. Likevel: Baha Men er nærmest unike. Opp som en bjørneflokk, ned som en kolleksjon skinnjakker.

7. Led Zeppelin - Stairway to Heaven

Her kommer det garantert til å bli reaksjoner. Led Zeppelin har selvfølgelig hatt mange kjente sanger, og du kan - som middels fan - nevne hvor mange? Det er ikke det at Led Zeppelin er store, det er de - og var de (du kan definere selv), men Stairway to Heaven er nærmest stratosfærisk.

8. Pink Floyd - Another Brick in the Wall pt.2

Enda større enn Led er selvfølgelig Pink. De har også mange store, store sanger. Eller? Har de nå egentlig det? Er det ikke album Pink Floyd har? Selv om det er mange, mange, mange fans av Pink Floyd der ute er det enda flere som tror at denne sangen heter «We don't need no education» og ikke helt vet hva Pink Floyd er mer enn noe onkel hører på i kjellerstua på det sinnssykt dyre stereoanlegget sitt. Seriøst.

9. a-ha - Take on Me

På mange amerikanske lister står a-ha oppført som en av de magiske one-hit wonders. I Norge har de hatt en del flere, men det er likevel en sang, fra deres første plate, som for evig vil definere Morten Harket og kompani (eller Magne Furhiolmen og kompani, eller Paal Waakter-Savoy og kompani. Du kan bestemme selv).

10. Bon Jovi - Livin' on a Prayer

For en kort stund siden satt jeg meg fore å huske flere av de kjente sangene til Jon Bon Jovi og frisøren hans. Det ble en liste på en sang, en sang som nesten alle med to ører (noen også med ett) kan synge med på. We're halfway there... ohooaoaooaoaoaa etc. Hva heter de andre? (Jada, er du fan så kan du det)

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Denne saken ble første gang publisert 02/09 2008.

Les også