- Röyksopp? Er ikke de fra Finland, da?

Akk, ja. Svenske Miss Li vet i hvert fall hvem a-ha er...

Foto: (Pressefoto)
Publisert

(SIDE2): - Å, jeg beklager. Jeg trodde virkelig de var fra Finland. Men a-ha er norske, smiler hun triumferende.

Miss Li, eller Linda Carlsson som hun egentlig heter, fniser og ler mye. Allerede i løpet av vårt uhøytidelige passiar om norsk musikk før vi starter intervjuet på ordentlig, er dette tydelig. Hun er også veloppdratt, og forklarer nesten unnskyldende sin mangelfulle kunnskap på området.

- Det er bare det at jeg hører nesten kun på gammel musikk. Jeg vet ikke om så mange svenske artister om dagen heller, sier hun og ler.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Produktiv dame
Men med en karriere som virkelig er i ferd med å ta av i hjemlandet Sverige, er det egentlig helt greit at 26-åringen konsentrerer seg om seg og sitt, synes vi. «Dancing The Whole Way Home» er damas fjerde skive på tre år, og markerer ifølge Miss Li selv et nytt kapittel i en allerede innholdsrik karriere.

- Denne plata er helt annerledes enn det jeg har gjort før. Jeg har beveget meg vekk fra Balkan-pop soundet, og er mer inspirert av 60-tallsting som The Beatles, Bob Dylan og Motown-soul. Musikken er også mer gitardrevet og rocka enn tidligere, forklarer hun.

Lytt:Miss Li på Myspace

- Nordmenn mer åpne enn svensker
Selv om Miss Li har spilt i Norge ved flere anledninger, har hun nok et stykke igjen før hun oppnår samme popularitet her som på hjemmebane. Likevel har hun bare positive opplevelser ved det å spille for oss nordbaggar.

- Jeg har spilt på by: Larm to ganger, og det var dritfett. Generelt føler jeg at jeg har fått veldig bra respons på musikken min her. Jeg synes nordmenn virker litt mer åpne for annerledes musikk enn svensker, som gjerne vil at alle skal være vanskelige indiefolk som stirrer i bakken, gliser hun.

Foto: Michael Jones

TV-favoritt
Den blide 26-åringen har hittil i karrieren fått mye drahjelp fra både amerikansk og britisk TV. Hennes låter er blant annet blitt brukt i en episode av «Grey’s Anatomy» og i en trailer til Jack Bauers «24».

- Jeg ser ikke så mye på TV selv, så jeg har aldri fått oppleve å høre min musikk i den sammenhengen. Og selv om jeg selvfølgelig setter pris på eksponeringen, tror jeg det er begrenset hva man får ut av noe sånt. Det er jo så utrolig mye forskjellig musikk som brukes i løpet av en serieepisode, mener Miss Li.

- Ingen rød løpertype
Hjemme i Sverige er det derimot ikke bare musikken hennes som får oppmerksomhet av mediene. Sladderpressen vil også ha sitt, og spekulerer gjerne i Carlssons privatliv.

- Jeg synes det er litt morsomt, siden jeg mye heller går på slitne puber enn på premierer og rød løperfester. Uansett svarer jeg aldri på spørsmål om privatlivet mitt til pressen. Når jeg ser avisforsidene her i Norge får jeg for øvrig inntrykk av at dere er mer opptatte av kjendiser enn svensker. Jeg håper vi ikke vil komme etter dere på den fronten, ler hun.

«Dancing The Whole Way Home» er ute nå!

Denne saken ble første gang publisert 05/05 2009.

Les også