Ny storhetstid for a-ha?

Rybak må se seg slått i Europa av gamle superhelter.

Foto: (Scanpix)
Publisert

(SIDE2): Dersom du trodde Alexander Rybak er det største Norge har sendt utenlands, så tar du nok feil.

Femdeles er det a-ha de fleste utlendinger har hørt om (selv om mange utlendinger også tror at Norge er en by i Sverige, og at a-ha dermed er svenske... Ikke stjel fra oss!)

Debuterer på 3. plass
For i disse dager, med Rybak på en 8. plass på den tyske Topp 10-lista, så har 80-tallets store helter rast rett inn på samme lista på en 3. plass med sin nye singel «Foot Of The Mountain».

Sjekk video nederst i saken.

Ifølge Universals pressemelding er det dermed en historisk musikkmarkering- og det er i hvert fall 24 år og 21 top-40 singler siden a-ha gjorde det samme første gang.

Det er også høyeste listeplassering siden «Take On Me », noe som begynner å bli en del år siden. Dermed knytter det seg naturlig nok store forventninger til a-has 9. studioalbum med samme navn, «Foot Of The Mountain».

Siste nytt fra Side2? Sjekk forsiden akkurat nå!

Fremskyndes
Utgivelsen i England fremskyndet til 20. juli på initiativ fra BBC Radio 2 etter å ha hørt «Foot Of The Mountain» på nettet, skriver plateselskapet videre.

Singelen kom i begynnelsen av mai, mens utgivelsedato for albumet i Norge er 15. juni. Allerede 19. juni kan du se dem på Rådhusplassen i Oslo, mens de avslutter sin Europa-turné i Oslo Spektrum 6. og 7. november.

Kun Magne og Paal
Morten Harket har ikke skrevet noen av låtene på det nye albumet, skriver Dagbladet. Dermed er det en ren Paal Waaktaar-Savoy/Magne Furuholmen-plate. Det er første gang siden 1993, da bandet ga ut «Memorial Beach».

Den gang gikk det ikke så bra, og året etter tok bandet en pause.

Da singelen kom ut i Norge for en måneds tid siden, fikk den ganske lunken mottakelse av anmelderne. For øyeblikket ligger låta på en 17. plass på P4 Topp 40 lista og hos VG Topp 20, mens den er b-listet hos P3.

Under kan du se gutta opptre i Tyskland tidligere i vår.

Denne saken ble første gang publisert 04/06 2009.

Les også