- Mye kunne gått galt

CC Cowboys reiste til arktiske strøk for å spille inn akustisk konsertplate.

Publisert

(Side2): - Jeg skjønner egentlig først etterpå hvor tungvint dette var, sier Magnus Grønneberg til Side2.

- Ganske risky
Sammen med et utvidet CC Cowboys og produksjonsmannskaper reiste han til Svalbard for å spille inn konsertplate. Å reise til arktiske strøk for å lage plate er ikke letteste måten å gjøre det på.

- Det er et ganske risky prosjekt, når man tenker på det. Mye kunne gått galt som kunne veltet prosjektet, og denne jobben er minst like stor som et vanlig album, sier Grønneberg.

Ville prøve noe nytt
Han sier det var ønsker om å gjøre noe annerledes som gjorde at turen gikk til Svalbard for rockerne, som har spilt i de fleste av landets krinker og kroker.

- Vi satt med Norgeskartet, og så at vi har gjort alt vi kan i dette landet. Det finnes ikke noe som er minnerikt og som kan påvirke musikken. Så dukket det opp en idé: vi drar til Svalbard, sier han.

- Vi er et strømførende rock'n'roll-band, men vi ville ha kun akustiske gitarer. Det er fortsatt rocka, det er ikke noen hysj-hysj-plate, sier Magnus Grønneberg.

Gamle låter som nye
Etter litt idémyldring kom tittelen «På Svalbard uten strøm» på plass, og dermed var planene i full gang. CC Cowboys-frontmannen sier at den arktiske følelsen er fanget på platen.

- Vi har fått en fin stemning på platen. Noe av rammen har infiltrert platen, det er mye leirbål, sier Grønneberg.

- Dessuten har låtene fått en helt ny innpakning. Vi øvde lenge og arrangerte sangene, sier han.

Utover høsten får fansen sjansen til å se og høre CC Cowboys i akustisk versjon.

- 9. november starter norgesturneen. Det blir 14 konserter på 14 dager og skikkelig heseblesende. Mange av sangene har fått et helt annet uttrykk og vi har tatt med mange ukjente låter. Det er en stor og raus pakke, sier Magnus Grønneberg.

Denne saken ble første gang publisert 22/10 2007.

Les også