Musikalsk ektepar

Det hersker overhodet ingen tvil om at Sylvie Courvoisier og Mark Feldman har funnet hverandre – på alle slags vis.

Publisert

Sylvie Courvoisier – Mark Feldman Quartet
Hôtel du Nord
Intakt Records/MusikkLosen

Den sveitsiske pianisten Sylvie Courvoisier og den amerikanske fiolinisten Mark Feldman møttes på en festival i Tyskland i 1995. Fem år seinere gifta de seg i Las Vegas. Både før og etter de ga hverandre sitt yes så har det musikalske samarbeidet mellom de to utvikla seg fra møte til møte og med fjorårets debut, “To Fly to Steal”, med deres felles kvartett i friskt minne, så var så absolutt forventningene store foran oppfølgeren “Hôtel du Nord”.

Paret har vært bosatt i New York siden slutten av 90-tallet og fortsetter å skape musikk som henter elementer fra både den klassiske tradisjonen, som begge stammer fra, og fra forskjellige moderne jazzuttrykk. Nok en gang har de med seg den strålende trommeslageren Gerry Hemingway og den stadig mer brukte bassisten, av helt forståelige årsaker, Thomas Morgan.

Fire av de sju låtene har enten Courvoisier eller Feldman skrevet, mens de tre siste er kollektive improvisasjoner. Dette er uansett søkende og reflekterende musikk og at de fire har jobba mye sammen i konsertsammenheng siden debuten for ett år siden, er veldig tydelig. Spesielt på det dynamiske området virker det som om kvartetten kan lese hverandre som åpne bøker og at Courvoisier og Feldman har “tilgang” på hverandre bortimot døgnet rundt, gjør at den musikalske kommunikasjonen dem i mellom er av det sjeldne slaget.

Musikken er til dels melodisk, til dels fri, men alltid engasjerende og personlig. Sylvie Courvoisier – Mark Feldman Quartet fortsetter å skape en lydverden de er helt aleine om.

Denne saken ble første gang publisert 21/06 2011.

Les også